SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Salariu de 750.000 $ pe an » Tsonga e în căutarea unui antrenor foarte scump

Jo-Wilfried Tsonga a cîştigat două titluri anul acesta, Doha şi Metz // Foto: Reuters
Jo-Wilfried Tsonga a cîştigat două titluri anul acesta, Doha şi Metz // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 13 octombrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 12 octombrie 2012 20:25

Numărul 6 mondial ar vrea să-l angajeze pe americanul Larry Stefanki, unul dintre cei mai scumpi tehnicieni.

18 luni a stat Jo-Wilfried Tsonga fără antrenor, după despărţirea de Eric Winogradsky, cel care îi stătuse alături vreme de 7 ani.

Francezul a savurat libertatea şi chiar părea că îi merge mai bine singur. A atins în premieră semifinalele la Wimbledon anul trecut, iar pe final de sezon a ajuns în ultimul act la Masters-ul de la Paris-Bercy şi la Turneul Campionilor. Acum, acestea nu mai sînt suficiente pentru francez.

El vrea un turneu de Mare Şlem, vrea performanţe mai mari şi o constanţă a rezultatelor, aşa cum e cazul lui Andy Murray de cînd l-a angajat pe Ivan Lendl sau chiar al lui Roger Federer, de cînd a început colaborarea cu Paul Annacone. Tsonga e dispus să plătească bani buni pentru a avea alături un sfătuitor experimentat. Cît de buni? Pînă la 750.000 de dolari pe an!

Primul pe listă ar fi americanul Larry Stefanki, care a lucrat cu trei foşti lideri mondiali, Marcelo Ríos, Evgheni Kafelnikov şi Andy Roddick, dar şi cu Fernando González, avînd o influenţă importantă asupra fiecăruia dintre ei. Cum Roddick s-a retras din tenis, Stefanki ar fi, teoretic, disponibil.

Jo l-ar fi dorit pe Yannick Noah, dar obligaţiile acestuia legate de cariera muzicală îl împiedică să accepte propunerea. Ar mai fi fost şi Darren Cahill, fostul antrenor al lui Agassi şi Hewitt, care e implicat în programul Adidas Development, dar acesta e mulţumit cu acest statut şi cu cel de comentator ESPN. Aşa că Stefanki pare o soluţie bună. Rămîne doar să accepte.

10,1 milioane de dolari a cîştigat Tsonga din tenis, dintre care 1,8 milioane anul acesta

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează