SPORTURI  »  TENIS  »  BCR OPEN ROMÂNIA

Șansa lui Victor Hănescu » Începe BCR Open, află totul despre turneu

Articol de - Publicat luni, 21 septembrie 2009 00:00

26 e locul cel mai înalt atins de Victor în clasamentul ATP, anul acesta, în luna iulie. Acum ocupă poziția a 28-a

3 finale a disputat Hănescu în carieră, toate pe zgură: București 2007, Gstaad 2008 și Stuttgart 2009, cîștigînd-o pe a doua

Hănescu este pentru prima dată favorit principal la un turneu ATP. Acest lucru se întîmplă chiar la București, în concursul care începe astăzi, la Arenele BNR

E acasă. În 2007 a devenit primul român care atingea ultimul act al turneului bucureștean. În 2009 e favoritul principal. Tot în acest an a făcut o finală pe zgura de la Stuttgart și a ajuns în “optimi” la Roland Garros. A atins cea mai înaltă poziție a carierei în clasamentul ATP. Sînt doar cîteva motive pentru care Victor Hănescu ar putea încheia săptămîna cu trofeul în brațe. “Pentru orice sportiv este ceva deosebit să cîștige la el acasă”, spune el.

Primul adversar al românului va fi spaniolul în vîrstă de 31 de ani Oscar Hernandez, pe care Victor nu l-a întîlnit niciodată în circuitul ATP. Crescut pe zgură, ibericul, locul 77 mondial, nu are în palmares nici un titlu. În partea superioară a tabloului bucureștean, alături de Hănescu se mai află Olivier Rochus, Daniel Koeller și argentinianul Juan Monaco.

În urmă cu doi ani, cînd a fost învins de francezul Gilles Simon, Victor s-a despărțit de spectatori promițîndu-le că va reveni în finală la un moment dat. Acum este șansa sa. Șansa de a cîștiga al doilea turneu al carierei, după cel de la Gstaad, din 2008. Dar, pentru că există și un dar, Victor se întoarce la București după ce în week-end a jucat trei meciuri în Cupa Davis, pe rapid. După cum spunea și jucătorul român, trecerea de pe rapid pe zgură este cea mai grea, Victor avînd doar o zi la dispoziție pentru a se reobișnui cu terenul de carame.

Fiind însă vorba de suprafața care i-a adus cele mai bune rezultate ale carierei, poate că de data aceasta va fi mai ușor.

26 e locul cel mai înalt atins de Victor în clasamentul ATP, anul acesta, în luna iulie. Acum ocupă poziția a 28-a

3 finale a disputat Hănescu în carieră, toate pe zgură: București 2007, Gstaad 2008 și Stuttgart 2009, cîștigînd-o pe a doua

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
 •  22 Septembrie 2009, 21:07

Ha,ha,ha...Ce v-am spus ca nu trece nici de turul 1 !? Cititi comentariul de alaltaieri (e putin mai jos...)Aratati-l si individului ,poate ne lasa sa gasim alti tenismeni pt.cupa Davis

marian_u
marian_u  •  22 Septembrie 2009, 16:09

nu are sanse, koeller sau monaco sunt peste hane!

 •  22 Septembrie 2009, 10:06

hai pariu ca iasa din primul tur

Vezi toate comentariile (10)
Comentează