SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

Săptămînă de vis » Attila Balazs e surpriza de la BRD Năstase-Ţiriac Trophy

Attila Balazs a întors meciul cu Xavier Malisse şi s-a calificat în prima semifinală din carieră.
Attila Balazs a întors meciul cu Xavier Malisse şi s-a calificat în prima semifinală din carieră.

Articol de , - Publicat sambata, 28 aprilie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 27 aprilie 2012 22:11

Jucătorul maghiar Attila Balasz a produs surpriză după surpriză, calificîndu-se ieri în semifinalele turneului.

Cine ar fi crezut că traseul lui Balasz, început în calificări, se va prelungi atît de adînc în săptămîna bucureşteană? Ungurul nu mai fusese pînă acum niciodată pe un tablou principal, cu atît mai mult să ajungă la doi paşi de trofeu!

La 23 de ani împliniţi în decembrie, el a disputat pînă acum în exclusivitate turnee challenger şi futures, obţinînd cîteva rezultate care l-au dus în octombrie 2010 pînă pe locul 153 în lume.

Acum însă a coborît pe 450, acea zonă a clasamentului din care e uşor să evadezi dacă reuşeşti un rezultat mare, dar în care e mereu dificil să izbuteşti un rezultat mare. Ei bine, Attila Balasz a dat lovitura la Bucureşti.

A avut un meci infernal în primul tur cu slovacul Lukas Lacko, 6-7 (7), 7-6 (2), 6-4, apoi a prins curaj şi l-a dominat pe experimentatul italian Potito Starace, 6-3, 6-4. Iar aseară a rotunjit miracolul, învingîndu-l şi pe veteranul belgian Xavier Malisse, 4-6, 6-3, 6-4. E într-o semifinală ATP, visul oricărui jucător, cu atît mai mult al unuia care valorifică poate o şansă unică de a avea aşa ceva.

El îl va întîlni azi pentru un loc în ultimul act pe Fabio Fognini, cel care a învins în bătălia sută la sută italiană cu Andreas Seppi, 6-4, 6-7 (4), 6-4. Ultimul jucător venit din calificări care a izbutit să joace în finală la Bucureşti a fost Pablo Andujar, în 2010.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
mariuscarsing
mariuscarsing  •  28 Aprilie 2012, 11:43

a fost blatuite meciurile lui nummai asa se poate zice da bati un jucator de top 100(cand el este pe 450 in lume) dar 3 iar mai ales ieri a fost condus cu un set si adversarul a avut break in fata iar de acolo revine castiga setul 2 facand 2 breakuri consecutive si in setul 3 il bate lejer nu stiu dar sunt ceva semne de intrebari

dumyalx
dumyalx  •  28 Aprilie 2012, 04:37

L-am vazut astazi Live la arene si pot spune ca este un jucator foarte foarte talentat! In meciul cu Malisse pana si primul set in care a pierdut a dominat jocul! Bravo lui!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează