SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN/MARIA ŞARAPOVA-SABINE LISICKI 3-6, 6-2, 6-3

Şarapova s-a calificat în "sferturi" la Australian Open după un meci-maraton cu Sabinei Lisicki

Maria Şarapova. FOTO Reuters
Maria Şarapova. FOTO Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 24 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 23 ianuarie 2012 21:23

Trei ore şi jumătate a stat Maria Şarapova, favorită patru, în primele trei partide pe care le-a jucat la competiţia de la Antipozi. A defilat şi a pierdut doar cinci game-uri. Ieri, pe hard-ul albastru al impozantei arene Rod Laver, rusoaica a dat primul test în faţa nemţoaicei Sabine Lisicki, test pe care l-a trecut cu bine după două ore şi cincisprezece minute, cu 3-6, 6-2, 6-3.

Răsturnare neaşteptată
Meciul dintre cele două frumoase blonde a început cu Maria aflîndu-se în ofensivă. A făcut două break-uri, a preluat conducerea cu 3-0 şi totul părea că merge într-o singură direcţie. Însă în faţa obţinerii încă unei victorii facile s-a opus chiar tînăra nemţoaică. Sabine a revenit extraordinar, a lovit inteligent din toate colţurile terenului, a profitat de nenumăratele greşeli neforţate ale rusoaicei şi nu s-a mai oprit decît după o serie de şase game-uri trecute de partea sa.

Revenire de orgoliu
Aflată pentru prima dată în situaţia de a recupera, Maria Şarapova a reuşit să-şi schimbe jocul în totalitate. Procentajul la primul serviciu i-a crescut simţitor, numărul erorilor a început să scadă, iar punctele cîştigătoare să se înmulţească. După un set secund pe care l-a dominat în totalitate, rusoaica a trecut peste momentul-cheie al meciului, în actul decisiv, în cel de-al treilea game. Şarapova a reuşit să salveze 5 mingi de break şi apoi s-a dezlănţuit, obţinînd o victorie importantă care a dus-o în sferturile de finală. Acolo unde o va întîlni pe revelaţia competiţiei, compatrioata Ekaterina Makarova.

3 turnee de Grand Slam a cîştigat Sharapova în carieră: Wimbledon 2004, US Open 2006, Australian Open 2008

"A fost o adevărată luptă. După game-ul cîştigat în setul trei am simţit că sînt capabilă de orice, am căpătat încredere"
Maria Şarapova

Au atins "sferturile"
Perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt (Rom/Sue) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la Australian Open. Horia şi Robert, favoriţi 7, au trecut, fără emoţii, de cuplul brazilian Ricardo Mello/Joao Souza, cu 6-4, 6-3. Datorită acestei performanţe, perechea româno-suedeză a atins faza sferturilor de finală la toate cele patru turnee de Grand Slam. În această noapte, de la ora 02:00, Lindstedt şi Tecău au jucat pentru accederea în semifinale cu favoriţii treisprezece, americanii Scott Lipsky/Rajeev Ram. Vezi pe GSP.RO toate rezultatele zilei de la Australian Open.

Premieră românească
Perechea Monica Niculescu/Irina Begu a acces în sferturile de finală pe tabloul de dublu de la Antipozi. Cele două românce, care joacă împreună doar de două săptămîni, timp în care au cîştigat turneul de la Hobart, au profitat de abandonul favoritelor cinci, Maria Kirilenko/Nadia Petrova (Rus/Rus), la 3-0. La cel de-al optulea meci în această formulă, Monica Niculescu şi Irina Begu au jucat, azi noapte, pentru un loc în semifinale, cu rusoaicele Vera Zvonareva/Svetlana Kuzneţova.

"Sferturi" fără Serena
Ekaterina Makarova a produs cea mai mare surpriză a zilei a opta de la Australian Open. Rusoaica în vîrstă de 23 de ani, 56 WTA, a eliminat-o în optimile de finală ale competiţiei de la Antipozi pe Serena Williams. Makarova a învins-o, în minimum de seturi, cu 6-2, 6-3, pe favorita doisprezece, cvintuplă campioană pe hard-ul de la Melbourne. "Am făcut 37 de greşeli neforţate. Asta spune multe despre desfăşurarea partidei", a declarat Williams la finalul partidei.

REZULTATE ZIUA 8, SFERTURI SIMPLU

MASCULIN
Novak Djokovici (Ser, 1)-Lleyton Hewitt (Aus)        6-1, 6-3, 4-6, 6-3
Andy Murray (MBr)-Mikhail Kukuşkin (Kaz)        6-1, 6-1, 1-0
David Ferrer (Spa, 5)-Richard Gasquet (Fra, 17)    6-4, 6-4, 6-1
Kei Nishikori (Jap, 24)-Jo-Wilfried Tsonga (Fra, 6)    2-6, 6-2, 6-1, 3-6, 6-3

FEMININ
Ekaterina Makarova (Rus)-Serena Williams (SUA, 12)        6-2, 6-3
Maria Şarapova (Rus, 4)-Sabine Lisicki (Ger, 14)            3-6, 6-2, 6-3
Petra Kvitova (Ceh, 2)-Ana Ivanovici (Ser, 21)            6-2, 7-6 (2)
Sara Errani (Ita)-Jie Zheng (Chn)                        6-2, 6-1

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează