SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

Scandal între Begu și Halep la turneul de la Madrid: "Mai bine tac" » Ce a declanșat conflictul

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat joi, 05 mai 2016 20:25

Simona Halep, locul 7 WTA, s-a calificat azi în semifinalele turneului de la Madrid, după ce a trecut de Irina Begu, scor 6-3, 0-6, 6-1, după un meci cu ceva momente tensionate.

Simona a fost surprinsă de faptul că îi auzea mereu pe cei din staff-ul Irinei Begu și i-a reproșat asta lui Darren Cahill.

"A fost o partidă dificilă. Am încercat doar să-mi fac treaba, dar condițiile au fost diferite. Cu o zi înainte fusese foarte cald, iar acum a fost rece pe teren. Mingile s-au îngreunat și n-am putut să-mi fac jocul meu bun, cel de care am nevoie ca să câștig ușor meciurile. Au fost două seturi și un game. Așa simt și așa conștientizez în acest moment, la rece. După primul joc din al doilea set m-am enervat și nu mi-am mai putut controla starea, dar m-am resetat înainte de setul al treilea și mi-am spus că trebuie să joc tenis din nou.

Nu mai jucasem de mult cu Irina. E o jucătoare bună, are un joc solid și e pe un val de încredere. A făcut sferturi doi ani la rând aici. E un rezultat foarte bun și îi urez succes în continuare. Nu am vorbit cu ea după meci. Nici la fileu n-am vorbit prea mult. Am vorbit mai mult cu Bacsinszky.

Nu m-au deranjat indicațiile antrenorului ei. Doar că n-am mai auzit până acum să se întâmple asta. Am jucat cu foarte multe fete, toți antrenorii încurajează, dar nu dau și sfaturi în timpul meciului. E metoda lor și nu vreau să comentez nimic. Trebuie să-mi văd de treabă pe teren, nu să fiu atentă la alte persoane. Eu am fost bine în primul set și în setul al treilea și asta contează" Simona Halep

 

Irina Begu: "Și echipa ei a fost într-un fel, dar Prefer să tac"

După meci, Irina Begu a comentat atitudinea Simonei și a declarat că nu vrea să spună mai multe, pentru a nu isca un scandal.

"A fost un meci greu. Am început amândouă tensionat după care consider că am început să-mi fac jocul și am intrat încet-încet în meci. Dacă eram un pic mai fresh, situația ar fi stat un pic altfel. Ea a intrat în teren, iar eu am pierdut terenul. Dacă aș fi câștigat celelalte meciuri în două seturi poate eram mai fresh azi, dar în același timp m-am bucurat că am jucat sfert de finală.

Salutul de la final a fost unul normal. Cred că Simona era prea tensionată. Adrian indiferent de meci sau de adversară se poartă la fel. Nu face ceva în plus dacă joc cu o româncă sau nu. Noi ne vedem de treaba noastră. Indiferent de jucătoare atitudinea noastră este la fel.

Și echipa ei a fost într-un fel, dar nu aș vrea să discut și să intrăm într-un scandal pentru nu e OK nici pentru noi și nici pentru România. De aceea prefer să nu spun mai multe. Nu are rost. Eu nu-mi doresc un scandal și nu vreau să fiu implicată în așa ceva. E ușor la nervi să spui anumite lucruri.

Dacă ea spune că setul doi a fost un cadou, atunci să fie un cadou primit. Ca să câștigi un set trebuie să muncești. Dacă nu munceam, nu aveam cum să-l câștig. Eu personal consider că am intrat mai agresivă în teren în setul al doilea, am luat mingea mai repede și până la 3-0 s-a jucat. După care, au fost într-adevăr câteva puncte pe care mi le-a dat. De la a da un set și până a câștiga cineva un set este cale lungă", a declarat Irina Begu.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (48)
605919032890391
Antonie Vacaru  •  07 Mai 2016, 09:26

Nu va e rusine sa puneti asemenea titlu? Nu este presa ceea ce faceti voi, e scandal dupa modelul Tolontan. Voi ce ati facut pt. sportul romanesc ?

braveheartro
braveheartro  •  06 Mai 2016, 15:19

Ia mai lasati-o frate, ce-ati fi vrut? Era un meci pentru semifinala unui turneu mare, nu faci nicio concesie indiferent cu cine joci. Ce, cand joaca Serena cu Venus se iau in brate, se pupa, e numai lapte si miere intre ele? Nu, o bate Serena cat poate de tare si cu asta basta. Sunt profesioniste si, pe teren, n-ai mama, n-ai tata.

1581870215401957
Andronic Popovici  •  06 Mai 2016, 09:31

dezamagire totala Simona ,comportamentul tau e strigator la cer intr-un sport recunoscut al bunului simt .Am sperat sa fi invatat ceva de la Bacinschi . In locul antrenorului tau ,ti-as da papucii imediat ,sigur faci parte din familia regala a lui Hagi dupa comportament ,nici pe departe din cercul lui Tecau si chiar a lui Bute .Rusine sa-ti fie.

Vezi toate comentariile (48)
Comentează