SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Scandal URIAȘ cu iz politic în WTA » Acuze dure la adresa Elinei Svitolina: "N-a mai venit în Rusia din motive politice" » Replica ucrainencei

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 30 iulie 2018 18:30

Elina Svitolina, 23 de ani, numărul 5 WTA, s-a aflat în mijlocul unui scandal săptămâna trecută, după ce s-a retras în ultimul moment din cadrul turneului de la Moscova, care s-a desfășurat în perioada 23-29 iulie.

Organizatorii competiției din Rusia au declarat că ucraineanca a refuzat să mai participe la Moscova "din motive de natură politică". 

"Am avut un contract semnat cu ea, dar a decis să nu mai vină în Rusia din motive de natură politică", a spus Alexander Ostrovsky, directorul turneului de la Moscova, conform Ubitennis.

În apărarea Svitolinei a sărit chiar managerul acesteia, omul de afaceri ucrainean Yuri Sapronov

"Elina a decis să nu participe și sunt de acord cu ea. Motivul este pur profesional. Ea va trebui să-și apere titlul de la Montreal, turneu care începe pe 6 august. Tranziția de la zgură la hard necesită 8-10 zile, plus schimbarea fusului orar cu o diferență de zece ore", a spus Yuri Sapronov, managerul ucrainencei, potrivit aceleiași surse.

Turneul pe zgură de la Moscova, aflat în această vară la prima ediție, a fost câștigat de jucătoarea sârbă Olga Danilovici (17 ani, 112 WTA), care a învins-o în finală pe rusoaica Anastasia Potapova (17 ani, 135 WTA).

Relațiile diplomatice Ucraina - Rusia sunt deteriorate din cauza disputei pentru regiunea Crimea, anexată de Rusia în 2014. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
ray51
ray51  •  01 August 2018, 12:02

E greu sa fi vecin direct cu Rusia...

opensource
opensource  •  31 Iulie 2018, 14:57

Uite, de aia nu se vor schimba in veci in bine tarile astea tatuate in comunism! Partidul si propaganda bolsevica i-a indoctrinat ca totul se invarte in jurul partidului unic si ce gandesc liderii sai! Absolutismul totalitarismului gandeste ca cine nu e cu noi din diferite motive, este impotriva noastra si se poate merge pana la desemnarea individului sau al grupului de indivizi ce nu curg odata cu mentalitatea idioata sadita de niste ***, ca drept dusmani ai poporului! Rusia este un stat totalitar si asa v-a fi pentru mult timp!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gica.paunescu
gica.paunescu  •  31 Iulie 2018, 14:02

Mie-mi pare o fata mintoasa, aceasta dra Svitolina. Iar atat timp cat nu are dovezi certe- sa poata afirma ca n-a participat la turneu din considerente politice-dl Ostrovsky este cel care greseste. Motivatia neparticiparii- prezentata de catre managerul sportivei- imi pare absolut pertinenta. Cat despre sentimentele de bunavointa ale Svitolinei fata de rusi-absente, se-ntelege- va las pe fiecare dintre voi sa le gasiti explicatia ( considerand c-ati fi jucatori profesionisti de tenis, ori doar suporteri ai unor astfel de sportivi). Sa fiti sanatosi, iar la punga grosi ! Servus,

Vezi toate comentariile (7)
Comentează