SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Schimbări revoluționare în tenisul masculin: ce modificări vor apărea la Australian Open

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 21 noiembrie 2017 20:18

Tenisul mondial se pregătește să implementeze noi reguli începând cu startul lui 2018.

Reunit azi, board-ul tureelor de Mare Șlem a stabilit ca la ediția din 2018 de la Australian Open să fie introdusă regula care limitează timpul dintre două schimburi la 25 de secunde.

Acest lucru va fi posibil cu ajutorul unui "shot clock" ce va fi prezent la marginea terenului. Sistemul a fost testat în această lună, la turneul Next Gen ATP de la Milano.

De asemenea, regulile de premiere vor suferi modificări: un jucător care se va retrage de la Australian Open fără să își anunțe abandonul până în ziua de joi dinaintea startului turneului, la ora locală 12:00, va primi doar 50% din premiul rezervat celui care pierde în primul tur.

În plus, sunt șanse ca din 2019 turneele de Mare Șlem să beneficieze de doar 16 capi de serie, nu de 32, precum în prezent. Informația a fost confirmată azi de Board-ul turneelor de Mare Șlem:

"Turneele de Grand Slam vor avea 32 de capi de serie în 2018, dar avem intenția de a reveni la 16, din 2019". 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
107487296349251
Mihai Ducu  •  22 Noiembrie 2017, 08:43

De ce nu se introduce si la feminin? Abia asteptam s-o vad pe "rusoaica urlatoare" cum se grabeste la serviciu!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează