SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

Se reunește echipa » Halep, Niculescu, Begu și Dulgheru vor înfrunta Germania în Cupa Fed

Dulgheru, Niculescu, Begu și Halep alături de Alina Tecșor la Galați // FOTO Cristi Preda
Dulgheru, Niculescu, Begu și Halep alături de Alina Tecșor la Galați // FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 07 aprilie 2016 00:00

Halep, Niculescu, Begu și Dulgheru sunt "tricolorele" care înfruntă Germania în barajul pentru rămânerea în Grupa Mondială.

Tabloul întâlnirii de Fed Cup dintre România și Germania contând pentru rămânerea în Grupa Mondială capătă pe zi ce trece cât mai multe elemente. După ce în urmă cu câteva zile în Sala Polivalentă a început să se pună zgură, ieri cei doi căpitani nejucători au făcut nominalizările pentru confruntarea care va avea loc pe 16-17 aprilie.


România mizează pe Simona Halep, Monica Niculescu, Irina Begu și Alexandra Dulgheru. "Formăm o echipă omogenă, echilibrată şi optimistă, pregătită să lupte pentru a rămâne în Grupa Mondială. Întâlnirea va fi cu siguranţă una foarte  disputată, Germania fiind o echipa solidă, dar credem în şansa noastră şi în devotamentul  fetelor", a spus Alina Tecșor pentru site-ul FRT. 

Echipa României nu a mai fost în această formulă din 2015, de la confruntarea cu Spania pe care a câștigat-o cu 3-2 în primul tur al Grupei Mondiale II.

Precedent asemănător

Echipa adversă va veni la Cluj în formula Angelique Kerber, Andrea Petkovic, Julia Goerges și Annika Beck. "Oricât de grea e sarcina noastră acolo, avem un singur obiectiv și acela e victoria. Vrem sub orice formă să rămânem în elită", a spus Barbara Ritner pentru agenția de presă Sport1.

Ambele echipe vin după ce în luna februarie a acestui an au pierdut în ultimul meci disputa din turul 1 al Grupei Mondiale. România s-a înclinat la Cluj-Napoca în fața Cehiei cu 2-3, iar Germania în fața Elveției la Leipzig, cu același scor.

Experiența de parte lor

La Cluj-Napoca, în 16 și 17 aprilie, se va juca pe zgură. Singurul turneu din circuitul WTA care se dispută în aceste condiții este cel de la Stuttgart.  Acolo, germancele au obținut rezultate foarte bune.

Angelique Kerber l-a câștigat în 2015 și a fost în semifinale în 2013 și sferturi în 2012, Julia Goerges s-a impus și ea în 2011, iar Petkovic a ajuns în sferturi în 2011. Dintre românce, doar Simona Halep a avut un parcurs mai lung la turneul din Germania, ajungând în semifinale.

În plus în Cupa Fed, în ultimii cinci ani Germania a disputat 12 întâlniri, dintre care 6 pe zgură şi toate indoor, pierzând 2. România a disputat 20 și doar una pe zgură, dar în aer liber.

Înfrângeri pe continente diferite

Alexandra Dulgheru și Andreea Mitu s-au oprit în turneele de la Charleston, respectiv Katowice. Dulgheru a fost învinsă marți seară în primul tur de Eugenie Bouchard cu 6-3, 6-4.

La finalul partidei cele două s-au salutat prietenește, lăsând în urmă episodul neplăcut de anul trecut de la Fed Cup, când canadianca nu a dat mâna cu românca la tragerea la sorți.

Ieri, Mitu s-a înclinat în turul al doilea în fața belgiencei Kirsten Flipkens cu 1-6, 2-6.

Scorul întâlnirilor directe la simplu

  Kerber Petkovic Goerges Beck
Halep 3-0 5-1 2-1 3-1
Begu 2-2 0-1 1-1 0-0
Niculescu 1-3 2-2 2-2 1-1
Dulgheru 0-3 0-1 1-0 0-0

România

  • Simona Halep 6 WTA
  • Monica Niculescu 32 WTA
  • Irina Begu 34 WTA
  • Alexandra Dulgheru 97 WTA

Germania

  • Angelique Kerber 2 WTA
  • Andrea Petkovic 28 WTA
  • Annika Beck 40 WTA
  • Julia Goerges 58 WTA

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
817570691657743
Oana Miulescu  •  08 Aprilie 2016, 15:35

Bafta fetelor!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează