SPORTURI  »  TENIS  »  ITF

Puștiul-minune din Constanța a ajuns în prima finală ITF » Salt de peste 100 de poziții ATP!

Sebastian Gima
Sebastian Gima

Articol de - Publicat marti, 18 ianuarie 2022 15:26 / Actualizat marti, 18 ianuarie 2022 16:59

Sebastian Gima, 19 ani, a urcat peste 100 de poziții ATP după ce a jucat ultimul act al turneului Futures de la Monastir (Tunisia). A pierdut dramatic finala în fața lui Hazem Naw, scor 7-5, 6-7 (5), 6-7 (7) și ocupă acum locul 795 ATP.

Tenismenul constănțean Sebastian Gima a început în forță acest an, bifând prima finală din cariera sa. Constănțeanul în vârstă de 19 ani a avut un parcurs excelent la turneul Futures de la Monastir (Tunisia), cu premii în valoare de 15.000 de dolari, unde a ajuns în ultimul act al competiției, deși nu se număra printre favoriți. 

Emma Răducanu merge mai departe la Australian Open » A eliminat o câștigătoare de Grand Slam în 3 seturi
AUSTRALIAN OPEN
Emma Răducanu merge mai departe la Australian Open » A eliminat o câștigătoare de Grand Slam în 3 seturi

Pregătit de foștii mari jucători Andrei Pavel și Adrian Ungur, dar și de preparatorul fizic Ionuț Gavrilă, campionul național a trecut pe rând de Pietro Marino (Italia), cu 6-2, 6-4, Marat Deviatiarov (Ucraina), cu 3-6, 7-5, 6-4, meci în care a salvat 3 mingi de meci, Matas Vasiliauskas (Lituania), care a abandonat la scorul de 6-2, 4-1 în favoarea românului, și Valentin Vacherot (Franța), favorit nr. 2, cu 6-2, 6-3.

Salt impresionant

Finala, susținută împotriva lui Hazem Naw (Siria) a avut o desfășurare dramatică, Sebastian Gima fiind la un singur pas de victorie. După ce a câștigat primul set, constănțeanul l-a pierdut pe al doilea în tie-break. 

Și decisivul a ajuns în tie-break, unde reprezentantul țării noastre a beneficiat de două mingi de meci, dar nu a reușit să le fructifice. Astfel, a cedat cu scorul de 7-5, 6-7 (5), 6-7 (7) și a scăpat printre degete șansa de a câștiga primul său trofeu.

Simona Halep și-a aflat adversara din turul 2 de la Australian Open » Detalii despre Beatriz Haddad Maia
AUSTRALIAN OPEN
Simona Halep și-a aflat adversara din turul 2 de la Australian Open » Detalii despre Beatriz Haddad Maia

Performanța de la Monastir îi aduce un salt de peste 100 de locuri în clasamentul ATP, până pe 795, cea mai bună clasare din carieră. Accidentat serios în vara anului trecut, când a absentat 3 luni din cauza unor probleme la mușchii inghinali, tenismenul de mână stângă participă în această săptămână la un nou turneu Futures la Monastir, cu premii în valoare totală de 15.000 de dolari, în cadrul circuitului Magic Tours, întâlnindu-l în primul tur pe Marat Deviatiarov (Ucraina), cel pe care l-a învins în urmă cu doar câteva zile.

Citește mai multe știri din tenis:

Simona Halep și-a aflat adversara din turul 2 de la Australian Open » A învins-o o singură dată

Emma Răducanu merge mai departe la Australian Open » A eliminat o câștigătoare de Grand Slam în 3 seturi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
poptct
poptct  •  19 Ianuarie 2022, 16:25

Se pare ca nu se cunoaste efortul depus pt a ajunge macar la acest nivel. Intamplator cunosc 2 tineri tenismeni de aceeasi varsta. Pe la 16 ani erau intre primii 10 in tara. Unul a renuntat datorita lipsei de bani. Celalalt continua - e pe locul 1500 si ceva. Cred ca o fi depasit 100K euro investiti (cel are continua). Deci, Sebastian Gima sta bine. De la cei doi am auzit doar de frustrari - inclusiv ca la turnee internationale cei din Cehia erau sprijinit de federatie iar ei mergeau pe cont propriu. Pana si probleme cu profesorii la scoala (cel de muzica de exemplu) cand lipseau pentru turnee. Asta, in conditiile in care ambii erau la licee de top. Cred ca e lipsita de sens ironia.

brentford
brentford  •  18 Ianuarie 2022, 18:28
Postat de pamparam21 pe 18 Ianuarie 2022, 17:42

Orice pentru un click. *** "***" ***. Nu e cu suparare ca am pus ghilimele, da ?

Ba e cu suparare… ca te-au cenzurat. Sîc! :)))

pamparam21
pamparam21  •  18 Ianuarie 2022, 17:42
Postat de melcul_furios pe 18 Ianuarie 2022, 17:35

Tipul de pe locul 9 in lume are 21 de ani si cel de pe 10 are 20 de ani. Bine ca al nostru e grozav la 19 ani pe locul 795.

Orice pentru un click. *** "***" ***. Nu e cu suparare ca am pus ghilimele, da ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close