SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Secretul dezvăluit de Stan Wawrinka la Melbourne: „M-am simțit foarte rău în primele 5 zile”

Stan Wawrinka în acțiune sezonul trecut FOTO Guliver/GettyImages
Stan Wawrinka în acțiune sezonul trecut FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 31 ianuarie 2021 20:37 / Actualizat duminica, 31 ianuarie 2021 21:15

 Stan Wawrinka, 35 de ani și 18 ATP, a dezvăluit în Australia că fost infectat cu SARS-CoV-2 la finalul anului trecut, el aflând rezultatul testului chiar în ziua de Crăciun

Elvețianul a surprins la Melbourne, atunci când le-a spus jurnaliștilor că a avut COVID-19. „Încerc să-mi revin fizic pentru că am stat zece zile în casă și am pierdut tot ce am acumulat la antrenamentele din presezon", a spus Stan Wawrinka. 

Triplul câștigător în turnee de Mare Șlem a povestit și cum a trecut peste boală. „În primele cinci zile m-am simțit foarte rău, iar unele simptome au persistat, am avut săptămâni întregi în care am fost foarte obosit. Nu a fost o experiență deloc plăcută, abia acum, într-un final, mă simt mai bine, dar trebuie avută mare grijă cu acest virus care poate face multe rele în organism".

„Suntem oaspeți și trebuie să ne adaptăm”

Wawrinka se adăugă unei liste lungi de jucători de tenis care au trecut prin infecția cu noul coronavirus, printre ei Simona Halep, Madison Keys  Novak Djokovic, Grigor Dimitrov, Kei Nishikori sau Borna Coric.

Elvețianul a lăudat eforturile australienilor de lupta cu SARS-CoV-2. „Statul Victoria este unde e acum pentru că locuitorii lui au traversat cinci-șase luni de carantină dură, iar noi cei care am venit aici suntem oaspeți și trebuie să ne adaptăm”, a mai spus cel care s-a impus la Melbourne în 2014. Wawrinka a fost printre cei care au putut să părăsească hotelul timp de cinci ore pe zi în cele două săptămâni de izolare. 

„Sper să revin și la anul în Australia, dar la vârsta mea și în acest punct al carierei mele e greu de spus ce se va întâmpla în viitor. Încerc să dau tot ce pot în 2021!”- Stan Wawrinka

3 trofeede Mare Șlem are în palmares Stan Wawrinka: Australian Open în 2014, Roland Garros 2015 și US Open 2016

3 estecea mai înaltă poziție ocupată de Stan Wawrinka în clasamentul mondial

Citește mai multe știri din sport:

Dinamo revine cu Craiova și cucerește Cupa României!

Titluri cu repetiție pentru Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu la Campionatele Naționale

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează