SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Șeful ATP: „Nu ar fi înțelept să renunțăm încă la acest sezon!”

Andrea Gaudenzi
Andrea Gaudenzi

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 mai 2020 17:32

Andrea Gaudenzi, directorul circuitului masculin, refuză să declare anulat acest an în tenis, deși tot mai mulți jucători cred că asta se va întâmpla

Tenisul la nivel internațional este suspendat până pe 13 iulie și tot mai mulți oameni din această lume cred că nu se va mai juca în acest sezon. Andrea Gaudenzi, șeful ATP, este de altă părere. „Nu ar fi înțelept să renunțăm încă la acest sezon. Nimeni nu știe ce se va întâmpla, vrem să avem o abordare optimistă”, a spus el pentru Reuters.

Italianul a adăugat că există mai multe scenarii pe care le iau în considerare în repornirea activității, unul dintre ele fiind și disputarea turneelor fără spectatori, însă încă nu există un plan concret. „Până pe 15 mai vom lua o decizie pentru turneele care urmau după Wimbledon, iar până pe 1 iunie pentru cele din august”, a mai spus Gaudenzi. 

Un indiciu că încă se discută despre acest lucru este că sâmbătă federația canadiană a anunțat că suspendă toate turneele până pe 31 august, mai puțin pe cel de la Toronto, 10-16 august, unul de categorie Masters 1000. 

Marea provocare

Ce se întâmplă cu US Open, competiție care ar trebui să se desfășoare între 31 august și 13 septembrie la New York? „Probabil anunțul lor va veni după 1 iunie, atunci vom afla mai multe despre turneele care ar trebui să se desfășoare în vară pe teritoriul SUA”, a explicat italianul.

Venit în ianuarie în funcția de conducere a circuitului masculin, Gaudenzi e conștient că va fi dificil de repornit tenisul. „E greu de crezut că toate țările vor ajunge la un consens în ceea ce privește călătoritul.  Spre exemplu, Australia este în cu totul alt loc în ceea ce privește pandemia față de SUA. Suedia a abordat altfel problema și am putea juca un turneu chiar azi acolo, dar putem duce 100 de jucători în Suedia în acest moment? Nu, aceasta este marea provocare”, a mai spus Gaudenzi. 

„Nimeni nu știe cât va dura această pandemie. Dacă ne vom putea întoarce repede la tenis cred că din punct de vedere financiar nu vor exista probleme, însă dacă această perioadă se prelungește va fi dificil pentru că banii se vor termina”- Andrea Gaudenzi 

Citește mai multe știri din tenis: 

Argentinianul Guido Pella, 35 ATP, spune că programul de ajutorare pentru jucătorii de dincolo de Top 100 ar trebui analizat mai mult

Simona Halep, interviu în presa din Italia: „Acest lucru este cel mai greu de îndurat”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează