SPORTURI  »  TENIS  »  ANIVERSARE

Segărceanu nu a uitat de meciurile jucate alături de Năstase: "Cred că Ilie va juca tenis şi la 100 de ani!"

Florin Segărceanu (stânga) şi Ilie Năstase, sfătuindu-se pe teren // FOTO Gazeta Sporturilor
Florin Segărceanu (stânga) şi Ilie Năstase, sfătuindu-se pe teren // FOTO Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat marti, 19 iulie 2016 00:00

Florin Segărceanu nu a uitat că a debutat în echipa de Cupa Davis, în 1978, alături de Ilie Năstase, care i-a fost mereu "idol, mentor, coleg şi prieten".

"Parcă a fost ieri. În '78, la Zagreb, urma să debutez alături de Ilie Năstase, în echipa de Cupa Davis, împotriva Iugoslaviei. Urma să joc cu idolul copilăriei mele, al generaţiei nostre, jucătorul pe care îl admiram şi îl iubeam cel mai mult. Aveam emoţii. Şi Ilie avea dubii, dată fiind lipsa mea de experienţă, dar am început cu dreptul, l-am bătut pe Zeljko Franulovici, câştigând încrederea şi respectul lui Ilie.

De atunci am devenit şi prietenul lui. În meciul de dublu, de a doua zi, Franulovici tot dădea după mine, la intimidare, încercând să mă lovească cu mingea. Ilie a sărit să mă apere acolo, pe teren, împotriva lui, a publicului. De atunci am simţit că a devenit şi protectorul meu, un adevărat coleg" este una dintre cele mai puternice amintiri pe care le are Florin Segărceanu cu Ilie Năstase.

Florin îl descrie astfel pe marele său predecesor: "Ilie a fost unic, un geniu, un jucător cu o intuiţie fantastică. Niciodată nu juca simplu, mereu impoviza, inventa. De aceea lumea l-a iubit şi îl iubeşte, pentru că face spectacol. Are şi acum o uşurinţă nativă în joc, de aceea încă mai este pe teren, joacă şi o face foarte bine. Cred că o să joace până la 100 de ani!".

Decorat de preşedinte, la aniversarea de 70 de ani

General maior în rezervă din 2008, Ilie Năstase este invitat azi din nou la Cotroceni, de către preşedintele României, Klaus Iohannis, care îi va acorda o distincţie specială, pentru întreaga activitate, cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani, prin decret prezidenţial. Ar fi al treilea preşedinte care îl răsplăteşte pe Ilie Nastase, după Nicolae Ceauşescu, care i-a acordat Ordinul Muncii clasa I, în 1975, şi Traian Băsescu, cel care l-a înaintat la gradul de general-maior.

"Prima dată când am jucat împotriva lui Ilie, prin '83-'84, la Foro Italico, prietenii îmi spuneau că dacă îi iau primul set, îl bat, că e mai în vârstă. I-am luat primul set, dar tot m-a bătut. M-am revanşat la Veneţia în acel an. Mare jucător, imens, irepetabil! La mulţi ani, Ilie!"
Florin Segărceanu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează