SPORTURI  »  TENIS  »  ROMÂNI ÎN SEMIFINALE

Semifinale cu repetiţie » Hănescu şi Cadanţu luptă pentru un loc în ultimul act la Gstaad şi la Baku

Hănescu e la a doua semifinala consecutivă
Hănescu e la a doua semifinala consecutivă

Articol de - Publicat sambata, 27 iulie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 26 iulie 2013 21:24

În urmă cu două săptămîni, Hănescu şi Cadanţu s-au aflat în aceeaşi situaţie la Stuttgart şi Budapesta, dar au fost învinşi de Kohlschreiber, respectiv de Halep.

Victor Hănescu trăieşte a doua tinereţe în tenis. Pe 21 iulie a împlinit 32 de ani, dar acest lucru nu se simte pe terenurile cu zgură. După sferturile de finală atinse la Bucureşti, la Oerias şi semifinalele de la Stuttgart, el s-a calificat ieri în penultimul act al turneului de la Gstaad. Un turneu pe care l-a cucerit în 2008. "Sînt bucuros să mă regăsesc la Gstaad în semifinale. Este unul din turneele mele preferate!", a scris pe Facebook după partidă Victor.

Românul l-a învins în sferturile de finală pe germanul Daniel Brands, cel care joi produsese marea surpriză eliminîndu-l pe favoritul principal, Roger Federer. Victor se mai întîlnise de două ori cu neamţul, prima oară în meciul cu scandal de la Wimbledon din 2010, cînd românul a condus cu 2-0 la seturi, dar s-a retras în decisiv fiind enervat pe tot parcursul meciului de nişte spectatori turbulenţi. Hănescu l-a învins în acelaşi an la New Haven.

După trei ani, pe zgură, Victor n-a avut prea multe probleme în faţa lui Brands, pe care l-a învins cu 6-3, 6-4, necedîndu-şi deloc serviciul. Pentru un loc în finală el îl va întîlni azi pe Mihail Iujnîi, 33 ATP. Românul şi rusul s-au confruntat de opt ori pînă acum, împărţindu-şi egal victoriile, 4-4. Ultima oară s-au confruntat la Bucureşti, cînd rusul a ieşit învingător.

Victor nu e singurul român care azi încearcă să obţină un loc în finala unui turneu. Alexandra Cadanţu se va lupta cu ucraineanca Elena Svitolina. Ea a reuşit să fie în această situaţie după ce a învins-o ieri pe Galina Voskoboeva cu 6-3, 6-7(3), 6-3. Alexandra este la a treia calificare în penultimul act în 2013, după KIatowice şi Budapesta. În nici unul dintre cazuri nu a reuşit să treacă mai departe. Ea şi Svitolina s-au mai întîlnit o singură dată, iar învingătoare a ieşit românca.

S-au oprit
Florin Mergea şi Lukas Rosol au pierdut ieri, în semifinalele turneului de la Gstaad. Perechea româno-cehă a fost învinsă de spaniolii Pablo Andujar/Guillermo Garcia-Lopez cu 1-6, 6-3, 10-4. Pentru calificarea în semifinale, Mergea şi Rosol vor primi 90 de puncte ATP şi un cec în valoare de 6.400 de euro.

Suspendat 18 luni
Viktor Troicki, 53 ATP, a fost suspendat 18 luni pentru încălcarea regulamentului antidoping. Conform ITF, Troicki, în vîrstă de 27 de ani, a refuzat pe 15 aprilie, la turneul Masters 1000 de la Monte Carlo, să se supună unui control sanguin. Sîrbul i-a spus agentului care trebuia să-i ia sînge că nu se simte bine şi că s-ar putea să i se facă rău. El susţine că agentul i-a spus că e în regulă dacă scrie o motivare pentru ITF. Pînă la urmă, cazul lui a fost judecat şi i s-a aplicat această suspendare. "Sînt distrus şi epuizat. Această sancţiune imensă mă lasă fără cuvinte", a scris Troicki pe site-ul său oficial. El a mai adăugat că va înainta apel la TAS.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
euxin5
euxin5  •  27 Iulie 2013, 07:51

In turneul de la Bucuresti, in ultima lor confruntare, Victor Hanescu l-a invins pe Iujnîi ( in doua set uri ) si nu invers. Dna. RF, nu vi se pare ridicol ? Turneu recent in Romania, jucator roman, ziarist roman.......ar fi trebuit sa fi fost la Arenele BCR..........

uefa
uefa  •  27 Iulie 2013, 03:01

senzational! 3 in semifinale. pe Sorana de ce n-ati anuntat-o?

dreamer123
dreamer123  •  27 Iulie 2013, 01:58

bafta in continuare !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close