SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Semifinalele de la Wimbledon au fost stabilite » Dueluri tari în penultimul act

Aryna Sabalenka este în semifinalele Wimbledon pentru prima dată! FOTO: Guliver/gettyimages
Aryna Sabalenka este în semifinalele Wimbledon pentru prima dată! FOTO: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 06 iulie 2021 19:39 / Actualizat marti, 06 iulie 2021 19:52

În semifinalele de la Wimbledon, Karolina Pliskova (29 de ani, 13 WTA) o va înfrunta pe Aryna Sabalenka (23 de ani, 4 WTA), iar Angelique Kerber (33 de ani, 28 WTA) va juca cu liderul mondial Ashleigh Barty (25 de ani).

Penultimul act de la All England Club s-a conturat. Liderul mondial Ashleigh Barty s-a calificat în semifinale după victoria în două seturi cu Ajla Tomljanovic, scor 6-1, 6-3. Barty s-a impus în duelul australiencelor după doar o oră și 8 minute de joc, în care Tomljanovic a câștigat doar 4 game-uri, două cu break.

În semifinale s-a calificat și Angelique Kerber (33 de ani, 28 WTA), după 6-2, 6-3 cu Karolina Muchova (24 de ani, 22 WTA).

Karolina Pliskova - Aryna Sabalenka, în semifinalele Wimbledon

A doua semifinală le va pune față în față pe Karolina Pliskova și Aryna Sabalenka. Cehoaica a trecut în sferturi de Viktorija Golubic, scor 6-2, 6-2, după doar o oră și 22 de minute, în timp ce Sabalenka a învins-o pe tunisianca Ons Jabeur, 6-4, 6-3, în o oră și 15 minute.

Sabalenka și-a dominat adversara din sferturi atât la serviciu, cât și la retur. Bielorusa a avut procentaje mai bune, exceptându-l pe cel de la primul serviciu, mai multe lovituri câștigătoare (27-22), însă a greșit mai mult, totalizând 20 de erori neforțate, față de 11 în dreptul lui Ons Jabeur.

Karolina Pliskova a învins-o pe Golubic în minimum de seturi, 6-2, 6-2, dar game-urile au fost istovitoare și disputate intens. În ambele seturi, diferența a fost făcută de câte două break-uri adjudecate de Pliskova. Ultimul game a fost extrem de intens, închis cu abia a 4-a minge de meci!

Dintre cele patru jucătoare calificate în semifinale, singura care a cucerit Wimbledon este Angelique Kerber. Nemțoaica a câștigat în 2018 și are trei turnee de Grand Slam în palmares, alături de Australian Open (2016) și US Open, în același an.

Citește mai multe știri din tenis:

Roger Federer, cale liberă spre finala de la Wimbledon! Favoritul numărul 2 a fost eliminat

Emma Răducanu, primele explicații după abandonul de la Wimbledon » Cum le-a răspuns criticilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează