SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Serena sau Na Li? » Azi se decide cîştigătoarea Turneului Campioanelor

Serena Williams e marea favorită
Serena Williams e marea favorită

Articol de - Publicat duminica, 27 octombrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 26 octombrie 2013 22:26

Cele două îşi vor disputa azi trofeul Turneului Campioanelor, după ce au trecut în mod diferit ieri de semifinale.

Sinan Erdem Dome din Istanbul are tribunele pline. Ultima ediţie a Masters-ului feminin care se desfăşoară în Turcia, fani generoşi, tot felul de emoţii. Primele păşesc în arenă în ziua semifinalelor Na Li şi Petra Kvitova.

Prima, aflată la cel mai bun parcurs al ei la acest concurs, după ce în cele două apariţii anterioare nu trecuse de grupe. A doua, amintindu-şi că a cucerit titlul aici acum 2 ani.

Pînă la urmă însă, intriga n-a rezistat decît pînă la finalul setului întîi, filmul îndreptîndu-se apoi spre un final previzibil. Li s-a impus întîi cu 6-4, apoi, după ce a făcut break-ul devreme, a păşit apăsat pînă la 6-2.

Vîrful carierei
Între două jucătoare agresive din spatele terenului, cărora le place să conducă jocul, chinezoaica a avut mai multă acurateţe, reuşind să intre deseori prima la minge. A servit constant, a valorificat cele cîteva veniri la fileu şi aşa a obţinut victoria, calificîndu-se în finală.

Asta înseamnă însă şi că va încheia anul pe locul 3, cel mai înalt nu doar al carierei ei, ci şi al oricărui jucător sau jucătoare din Asia în toate timpurile. "Aceasta a fost ţinta mea în acest an", a mărturisit Li la finalul disputei. "Sînt fericită că am atins-o înaintea ultimului meci al sezonului".

Emoţii americane
Ea o va întîlni în confruntarea directă pentru trofeu pe cea care îl deţine, Serena Williams. Americanca, lider mondial, a avut un meci complicat în faţa Jelenei Jankovici. O Serena concentrată şi decisă s-a aflat pe teren în primul set, cîştigat cu 6-4, deşi, în două pauze, ea a vărsat lacrimi în prosop, parcă apăsată de greutatea încă unui meci dintr-un an atît de plin.

Apoi, locul i-a fost luat de o altă Serena, nesigură, exagerat de emoţională.
Jankovici şi-a ridicat nivelul de joc şi a trimis meciul în decisiv cu un 6-2 sec. Acolo, în actul al treilea, a fost din nou loc pentru dramă, Williams impunîndu-se abia la a patra minge de meci, cu 6-4, deşi condusese cu 5-2 şi servise pentru meci. "Corpul meu s-a simţit obosit la un moment dat, dar mă bucur că am ieşit cu bine din asta", a explicat Serena la final.

9-1 e scorul întîlnirilor directe în favoarea Serenei Williams, Na Li impunîndu-se o dată, în 2008, la Stuttgart. Cele două s-au întîlnit de 3 ori în 2013, americanca necedînd nici un set

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
sorineldumitru
sorineldumitru  •  27 Octombrie 2013, 20:31

Din pacate nivelul tenisului feminin la nivel mondial e unul foarte slab. Daca n-o poti bate pe Serena in starea in care e, tu viitor nr 3 mondial, e clar. Daca Halep persevereaza, chiar va ajunge lider mondial candva, poate in primele 5 la anul. N-as fi spus asta pana la turneul asta, dar pur si simplu cred ca Halep o batea azi pe Serena.

soriniz
soriniz  •  27 Octombrie 2013, 18:31

SereNa Li

unfake
unfake  •  27 Octombrie 2013, 13:10

Meciul cu Na Li a fost mai curand ciudat decat complicat... Nu prea inteleg cum e chestia asta cu "hohote de plans in prosop", mers impleticit, chiar agale spre mingi venite la un metru, doi... alternate cu aces, cu lovituri imbatabile din orice pozitie... Plus ranjete sarcastice de ambele parti... Mie mi-a sunat mai mult a circ acest meci, ca si cel al Azarenkai cu Na Li si partial cel cu Jankovici. Adica, fetele astea stau in teren doar sa-si ia banii, sau ce ? La clarificari de genul asta m-as astepta de la niste jurnalisti "specializati" in tenis , nu la articole conventionale si jdemii de amanunte nesemnificative despre idolii dupa care suspina in secret...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează