SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Serena Williams împlinește astăzi 40 de ani, dar viitorul în circuit e sub semnul întrebării: „Nu știu dacă vrea să se oprească sau să mai joace”

Serena Williams a împlinit 40 de ani / foto: Guliver/Getty Images +13   FOTO
Serena Williams a împlinit 40 de ani / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 septembrie 2021 08:40 / Actualizat duminica, 26 septembrie 2021 09:00

Serena Williams (40 WTA), una dintre cele mai valoroase jucătoare din istoria tenisului feminin, împlinește astăzi 40 de ani. Cu o carieră impresionantă în spate, Serena a atins recorduri greu de egalat în WTA, ea câștigând 73 de titluri, dintre care 23 de Mare Șlem. 

Cariera Serenei Williams nu mai are nevoie de nicio prezentare: a câștigat 23 de trofee de Mare Șlem, contabilizând în total 73 de titluri în circuitul feminin. Americanca e pe primul loc și la capitolul premii, capitol unde a câștigat peste 94 de milioane de dolari, fiind în continuare printre cele mai iubite și apreciate jucătoare din circuit.

Din cauza accidentărilor, americanca a jucat extrem de puțin în 2021. Viitorul ei în circuit e sub semnul incertitudinii, fapt recunoscut și de către antrenorul Patrick Mouratoglou. 

Nimic nu e decis. Totul e pe masă. Nu știu dacă vrea să se oprească sau să mai joace un an sau doi”, a afirmat francezul. 

Patrick Mouratoglou: „Serena Williams a schimbat tenisul!”

A schimbat tenisul! A adus o dimensiune atletică ce nu exista deloc, a deschis porţile, împreună cu sora sa Venus, unei întregi generaţii de jucătoare fiindcă era un sport pentru albi. A inventat intimidarea în tenis fiindcă are o prezenţă care face ca adversarelor să le fie frică de ea. Multă vreme, ea a fost impresionantă. Ea a adus businessul în tenisul feminin. 

Înainte de ea, businessul era foarte mic, iar cu ea a devenit uriaş, fiindcă are o asemenea aură, a devenit un asemenea obiect de marketing, încât pentru jucătoare sunt posibile contractele uriaşe”, a declarat Patrick Mouratoglou pentru AFP, citat de eurosport.ro

Visul Serenei Williams, de a cuceri cel de-al 24-lea titlu de Grand Slam din carieră, pentru a o egala pe Margaret Court în ierarhia all-time, nu s-a materializat până acum. Cel mai probabil, americanca va încerca un ultim asalt în 2022. 

+9 FOTO

Ce le spunea Serena Williams jurnaliștilor în 2010: „Să mă scoateți de pe teren, sub nicio formă nu mai joc”

La ediția din 2010 de la Wimbledon, competiție pe care avea să o și câștige, Serena Williams le-a oferit un răspuns interesant jurnaliștilor care au întrebat-o dacă ar fi vreo șansă să fie prezentă în circuit și la o vârstă mai înaintată. 

„Dacă voi mai fi pe teren atunci, vreau să vă ocupați personal de asta și să mă escortați în afara lui. Sub nicio formă nu voi mai fi aici la 38 de ani”, spunea Serena, un răspuns care peste ani a revenit în actualitatea presei de pe mapamond.

855 de victoriiși 152 de înfrângeri a bifat Serena Williams în carieră

VIDEO Momente de colecție cu Serena Williams la Australian Open

Citește și alte știri din tenis: 

VIDEO Primul contract major semnat de Emma Răducanu: 2,5 milioane de euro pentru britanică

Un jucător important din circuitul ATP susține că a fost afectat de vaccinul împotriva Covid-19: „M-am chinuit serios. Acum regret”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
mauru007
mauru007  •  27 Septembrie 2021, 09:08

Steffi Graf: Serena Williams: 900-115 career record, (88.7 win %) 843-147 career record (85.2 win %), 22 Grand Slam wins, 23 Grand Slams wins, One calendar Slam (1988), Zero calendar Slams, 107 career tournament victories, 72 career tournament victories, 377 total weeks ranked as world No. One 319 total weeks ranked as world No. One

dubluv
dubluv  •  26 Septembrie 2021, 13:08

poate cea mai buna sportiva din istorie.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează