SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Serena Williams, prima controversă la Australian Open. Ce semnifică, de fapt, costumația excentrică în care a apărut pe teren

Articol de GSP - Publicat luni, 08 februarie 2021 15:06 / Actualizat luni, 08 februarie 2021 16:14

Americanca Serena Williams, 39 de ani și loc 11 WTA, și-a făcut un obicei din a afișa ținute neobișnuite la turneele de Grand Slam. Acum, a adus un omagiu unei atlete cu un palmares controversat. 

Pe lângă jocul solid, Serena a atras toate privirile cu ținuta ei. Americanca a venit într-un costum mulat, în trei culori, roșu, roz și negru, care i-a acoperit un picior, lăsându-l descoperit pe celălalt.

+18 FOTO

La conferința de presă, americanca a descifrat misterul. Serena a explicat că ținuta a fost realizată de cei de la Nike ca un omagiu pentru Florence Griffith Joyner, atleta care deține încă recordurile la 100m și 200m, bifate în 1988. „Am fost inspirată de ea, o atletă extraordinară, am urmărit-o când eram mică și i-am urmărit ținutele. Nike s-a gândit la această ținută și mi s-a părut incredibilă”, a explicat Serena. 

Cine a fost Florence Griffith Joyner, modelul Serenei Williams

Totuși, Florence Griffith Joyner a fost o atletă controversată. Timpii scoși la Olimpiada de la Seul, de 10.54 secunde pentru 100 de metri și 21.34 secunde pentru 200 de metri, încă nu au fost bătuți de nimeni. FloJo a murit în somn, când avea 38 de ani, după o criză epileptică severă. 

Mai mulți oameni implicați în atletism au spus după moartea ei că avea o problemă gravă cu steroizii și cu consumul de hormoni de creștere. În ciuda acestui fapt, FloJo nu a fost testată niciodată pozitiv în cariera care s-a încheiat abrupt în 1989, la un an după recorduri. The Sun notează că nimeni nu a reușit să se apropie de performanțele ei, nici măcar Marion Jones, celebra atleta americană prinsă dopată și a pierdut 5 medalii olimpice. 

+18 FOTO

Serena Williams și Maria Sharapova sunt cele mai bogate femei din sport, dar locul 3 este o surpriză absolută!

Cu ocazia finalului de 2020, Yahoo Finance a întocmit topul celor mai bogate sportive din istorie. Primele trepte ale podiumului sunt ocupate de Serena Williams (39 de ani) și Maria Sharapova (33), dar al treilea nume din ierarhie este o surpriză totală.

Citește și alte știri de la Australian Open: 

Gael Monfils a plâns după eliminarea de la Australian Open: „Cer puțină milă! Sunt într-un coșmar și nu știu când se va termina”

FOTO Primul nume tare de pe partea Simonei Halep care iese de la Australian Open! Serena Williams și Naomi Osaka, victorii categorice în turul I

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
undergrant
undergrant  •  09 Februarie 2021, 05:37

*** face orice pentru a atrage atenția. Știe că nu va fi testată niciodată! E o lipsă totală de respect față de celălalte competitoare...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

johnny2
johnny2  •  09 Februarie 2021, 00:43
Postat de Cosmin Bajescu pe 08 Februarie 2021, 16:48

Vai, dar cum indraznim sa vorbim astfel despre o atleta de culoare? Nici ea, nici Ben Johnson, nici alti atleti de culoare nu s-au dopat. Asa cum si Serena este curata ca lacrima.

Serenu'.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10156568321649937
Marius Caseanu  •  08 Februarie 2021, 21:08

Costumatia Serenei este un elogiu atletelor care s-au dopat dar NU au fost prinse niciodata! Sau, ma rog, in cazul Serenei, i s-a permis sa se dopeze, ceea ce e legal, nu-i asa! Un *** american!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează