TENIS  ·  US OPEN

SERENA WILLIAMS, US OPEN // CTP, despre scandalul provocat de Serena în finala US Open și un episod cu Halep: "Ea a plătit"

foto: republica.ro
foto: republica.ro

Duminica, 09 Septembrie 2018

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat incidentul dintre Serena Williams (26 WTA) și arbitrul de scaun din finala US Open, pierdută 2-6, 4-6 în fața lui Osaka (19 WTA), și spune că nu înțelege de ce fostul lider WTA a reacționat în acest mod. 

CONTEXT: Serena Williams (36 de ani, 26 WTA) și-a pierdut cumpătul în timpul finalei pierdute la US Open în fața lui Naomi Osaka (20 de ani, 19 WTA), 2-6, 4-6, după ce arbitrul Carlos Ramos a penalizat-o cu un game din cauza indicațiilor primite de americancă din partea antrenorului Patrick Mouratoglou. Serena a reacționat dur, numindu-l pe arbitru "hoț" și "mincinos". Toate detaliile, AICI

CTP a spus azi în direct la TV Telekom Sport: "Serena a forțat al treilea avertisment prin insultele pe care le-a adus arbitrului. După părerea mea, arbitrul ar fi avut și o altă opțiune.

Serena s-a făcut că nu înțelege primul avertisment primit pentru coaching. E de necrezut că ea nu știe la ce se referă coaching-ul. Regulamentul spune clar că jucătoarea trebuie să fie sancționată. Serena știa foarte bine ce înseamnă fiecare avertisment. 

Cu toate acestea, Serena rămâne cea mai mare jucătoare de tenis din toate timpurile. La insultele respective, arbitrul ar fi putut să-i spună că nu e frumos ce face. Pe de altă parte, Carlos Ramos e un arbitru cu CV puternic. Serena s-a simțit cu stadionul în spate. Când s-a dus să-l pună la punct pe arbitru a simțit suportul publicului. Sunt sigur că pe oricare altă arenă n-ar fi făcut-o". 

Simona în situația Serenei

Jurnalistul a amintit și de un episod în care Simona Halep (1 WTA) a fost în situația Serenei, fiind ajutată de antrenor, deși nu avea voie să primească indicații la un Grand Slam.

"Dacă-mi amintesc bine, și Darren Cahill a făcut coaching anul acesta la Australian Open și a plătit pentru asta. Se mai întâmplă", a adăugat CTP.

El s-a referit la semifinala AO dintre Halep și Kerber, 6-3, 4-6, 9-7. Simona a primit o amendă de 12.000 de euro după meci, din cauză că Darren Cahill i-a făcut semn din tribună să-și vadă de joc și să nu mai vocifereze. 

Vezi și: VIDEO Serena e recidivistă! Alte 2 ieșiri necontrolate avute de-a lungul anilor la US Open: "Jur pe Dumnezeu că o să-ți îndes mingea pe gât"

Comentarii (18)

hmmmm  •  10 Septembrie 2018, 14:33

Arbitrul a procedat foarte corect, Serena a exagerat si in meci si dupa. ca de obicei, a incercat sa profite de culoarea ei si in loc sa-si vada de joc (chiar daca nu prea a avut de ce sa vada...) a incercat nu doar sa puna inutil presiune pe arbitru, dar sa o si scoata pe Osaka din mana. Parerea mea ca sanctiunea primita nu este suficient de mare, ar trebui sa se observe si substratul.

stelistul1  •  10 Septembrie 2018, 04:35

Troglodel asta de CTP e chiar... Cica trebuia sa-i spuna ca nu-i frumos ce face. Mare do... e

stelistul1  •  10 Septembrie 2018, 04:33
Postat de t0ni pe 10 Septembrie 2018, 03:51

Tu esti prea *** si de la stana ca sa-i poti face morala lui CTP si sa-ti dai cu parerea despre tenis! :-)))

Ti-am dat like din greseala. de doua ori.

Vezi toate comentariile (18)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
10:55 Tenis

Roland Garros

Eurosport
12:00 Tenis, WTA

Turneul din Strasbourg

Digi 2
14:35 Ciclism

Turul Italiei

Eurosport
18:30 Fotbal, Liga 1

Hermannstadt - Botoșani

Digi 1, Telekom 1, Look
18:45 Tenis, ATP

Turneul din Geneva

Eurosport
20:30 Fotbal, Liga 2

Universitatea Cluj - Sportul Snagov

Digi 1, Telekom 1, Look
Program TV complet

Liga 1

Play-off