SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Sfârșit de carieră pentru Roger Federer? Previziuni îngrijorătoare: „E foarte dificil să mai revii la vârsta asta”

Roger Federer. foto: Guliver/Getty Images +35   FOTO
Roger Federer. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 15 iunie 2020 19:29 / Actualizat luni, 15 iunie 2020 21:55

Roger Federer (38 de ani, 4 ATP) a anunțat recent că nu va mai juca deloc în 2020. Elvețianul s-a operat la genunchiul drept, iar recuperarea nu a decurs conform planurilor elvețianului.

Brad Gilbert (58 de ani), reputat antrenor de tenis american, care a pregătit de-a lungul timpului nume precum Andre Agassi, Andy Roddick, Andy Murray, Kei Nishikori sau Sam Querrey, e sceptic în ceea ce privește șansele elvețianului de a mai reveni în circuit la un nivel ridicat. 

„Când ai 25 - 26 de ani, poți lua o pauză de șase luni și să te recuperezi, pentru că timpul îți permite, dar, la 38 de ani, situația e cu totul diferită

Cred că există o șansă reală ca Roger Federer să ajungă în afara capilor de serie la ediția viitoare a Australian Open. Mi-aș dori enorm să-l văd pe Roger la un nivel ridicat anul viitor la Melbourne, dar situația sa este complicată și foarte îngrijorătoare. Ken Rosewall și Jimmy Connors au jucat la un nivel fantastic la 38 de ani, dar tenisul din ziua de azi este cu totul diferit și, la vârsta asta, să revii după o accidentare la genunchi este foarte dificil”, a declarat Brad Gilbert, potrivit tenniscircus.com.

39 de aniva împlini Roger Federer pe 8 august

Roger Federer, OUT până în 2021: „Îmi vor lipsi fanii”

 „Dragi susținători, sper să că sunteți în siguranță și sănătoși. În urmă cu câteva săptămâni, am suferit o procedură chirurgicală la genunchiul drept. Acum, intenționez să-mi iau pauza necesară pentru a fi gata 100% să joc la cel mai înalt nivel. Îmi vor lipsi fanii, dar aștept cu nerăbdare să îi văd pe toți începând cu 2021”, a scris Federer pe Twitter.

FOTO. Imagini inedite din istoricul rivalității Federer-Nadal:

+31 FOTO

Citește și alte știri despre tenis: 

Novak Djokovic, suspect de coronavirus » Anunț alarmant al presei din Serbia

VIDEO Novak Djokovic a plâns pe teren: „Sunt copleșit!”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează