SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Sfatul lui Ilie Năstase pentru Simona Halep: "Nu te juca, o poţi termina cu tenisul!"

Articol de GSP - Publicat joi, 14 ianuarie 2016 21:15

Ilie Năstase, fostul număr 1 mondial ATP, îşi face griji în privinţa stării fizice a Simonei Halep, care acuză accidentări din ce în ce mai dese.

"Ea poate chiar să termine cu tenisul. Trebuie să se refacă complet! În fiecare an e aceeaşi problemă. Eu, de exemplu, am stat 6 luni. Am strîns din dinţi. Mi-a zis doctorul că dacă nu stau 6 luni, nu mai joc tenis.

Ar trebui să aibă grijă, mai ales pe ciment, care e foarte periculos pentru articulaţie şi pentru toţi muşchii, nu numai pentru gleznă.

Eu cred că ea acum îşi face probleme cu piciorul stîng. Am mai spus asta şi nimeni nu mă ascultă: eu dacă aş fi în locul antrenorului sau a cui o sfătuieşte, întîi m-aş face bine, să nu îmi fie frică să alerg în stînga sau în dreapta că nu poate piciorul", a spus Ilie Năstase la DigiSport.

"Nu putem să ne propunem să avem cea mai bună formă la un turneu de Grand Slam. Ar fi prea frumos. Dacă Simona va cîştiga turneul de la Sydney, e un lucru de încredere, intră în Grand Slam cu un turneu cîştigat, dar nu îţi garantează nimeni cea mai bună formă"
Ilie Năstase

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
ion.ionescu
ion.ionescu  •  15 Ianuarie 2016, 16:34
Postat de iobag pe 14 Ianuarie 2016, 23:46

Ilie nastase a inventat tenisul de azi

Ilie a schimbat istoria tenisului. Ajunsese o plictiseală dominată de australieni (Laver, Rosewall, Newcombe), fără audienţă. Cu talentul şi "nebunia" lui, Ilie a adus lumea în tribune şi l-a transformat într-un sport atractiv, mediatizat şi mai bine plătit. Cu mirosul lui la bani, Ţiriac a pus bazele ATP-ului de azi, înfiinţând sindicatul jucătorilor. Arthur Ashe a fost pus (primul) preşedinte pe alte considerente, vicele Ţiriac era cel care învârtea totul...Tenisul de azi îl are la bază pe Connors, el a făcut celebre rachetele metalice.

ion.ionescu
ion.ionescu  •  15 Ianuarie 2016, 16:25
Postat de iany_74 pe 14 Ianuarie 2016, 22:03

Sfat de mosneag psd-ist. Sa te vad Ilie in primii 500, la ce tenis se joaca azi...

Ilie juca cu o rachetă de lemn. Când au apărut Connors şi Mc Enroe cu Wilsonurile, făcea spectacol cu ei, deşi jucau un tenis mult mai în forţă şi mai simplu ca cel de azi : serviciu-vole...La tehnica lui, forţa loviturilor adversarului l-ar avantaja, dacă ar avea tot o rachetă metalică. Tipul lui de joc e singurul care i-ar scoate din ritm pe "ciomăgari"...Ar mai face şi spectacol ! Nu ştiu cine l-ar învinge dintre cei de azi, nici unul nu are acurateţea loviturilor lui sau ale lui Borg. Adversari mai dificili erau cei de genul Smith şi Connors (kick and go), care loveau puternic şi veneau imediat la fileu.

ion.ionescu
ion.ionescu  •  15 Ianuarie 2016, 16:12
Postat de haideusicfr pe 14 Ianuarie 2016, 22:53

prin 1973 a fost cel mai bun jucator al lumii.Nu stiu daca anul este exact,a castigat in acele vremuri toate marile turnee cu exceptia Wibledonului,a castigat de trei ori(parca) Turneul Campionilor,a jucat trei finale cu *salatiera pe masa*,plus cateva titluri la dublu cu Ion Tiriac.A fost poate cel mai *fantezist* jucator de tenis care a existat.

În 1973 a a câştigat RG fluierând, era de departe cel mai bun. De aceea, în acel an s-au înfiinţat Fan Club-uri IN în Japonia şi Franţa, premieră în tenis. Finala de la W-don cu Stan Smith a pierdut-o pt. că toata noaptea a fost în amor cu Casals, colega lui de dublu...Dacă ar fi avut caracterul lui Ţiriac, ar fi dominat tenisul mondial 10 ani dar n-ar mai fi fost el !

Vezi toate comentariile (15)
Comentează