SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA ROMA

Sferturi legate » Irina Begu a trecut de Daria Kasatkina şi e între primele 8 la Roma

Irina Begu a pierdut un singur meci din ultimele 7 disputate // FOTO Guliver/GettyImages
Irina Begu a pierdut un singur meci din ultimele 7 disputate // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 13 mai 2016 00:00

La cum începuse anul pentru Irina, numai loc de zâmbet nu era. Diminuată de o accidentare la genunchi, românca a avut nevoie de tratament şi de răbdare pentru a trece peste momentele complicate, iar acum totul e pe calea corectă.

Nu s-a întâmplat dintr-un foc, însă odată ce a venit primul rezultat important, sferturile de finală de la Charleston, au urmat şi altele.

"Sferturile" de la Madrid, pentru al doilea an consecutiv, punctate de victorii muncite, de luptă şi sudoare. Iar ieri şi-a asigurat locul între primele 8 şi la Roma, după ce a trecut de Daria Kasatkina cu 6-1, 6-4, în o oră şi 25 de minute.

În capitala Italiei, Begu a jucat mult mai limpede decât la Madrid. A găsit mai uşor drumul spre game-uri scurte de serviciu, ca şi drumul de a face break. Şi-a înmulţit numărul punctelor închise cu lovituri câştigătoare şi şi-a făcut din serviciu un amic apropiat, care livrează aşi în clipe de nevoie.

Pe acest traseu din care au lipsit, până acum, partidele lungi, epuizante, precum cele de la Madrid, românca a eliminat-o şi pe Victoria Azarenka, pentru una dintre cele 5 victorii de Top 10 din carieră.

Ieri însă, când o conducea autoritar pe rusoaică, 6-1, 5-0, şi servea pentru meci, adversara i-a făcut break la zero, alimentând un soi de anxietate. I-a mai făcut Kasatkina un break, la 30, apropiindu-se, urcând pe val. Nu mai era loc de erori, de şovăială din partea Irinei.

Aşa că atunci când a venit prima minge de meci la 5-4, n-a tremurat. A servit, iar rusoaica a trimis în afara terenului, aducând un mare surâs de uşurare pe chipul româncei.

E încă un pas făcut pe făgaşul ales: cel care duce spre Top 20. A spus-o deja de câteva ori în ultimele săptămâni, asta e ceea ce urmăreşte, pentru asta se pregăteşte şi joacă. Iar Roma, parafrazând titlul filmului lui Roberto Rossellini, e oraşul deschis unor noi oportunităţi.

A doua, după Halep

Cu prezenţa în sferturile de finală de la Roma, Begu devine a doua jucătoare română care reuşeşte să se califice în această fază la măcar două turnee Premier Mandatory şi Premier 5 consecutive.

Întâi a fost Madrid, acum a venit şi reuşita din capitala Italiei. Înaintea ei, Simona Halep izbutise acelaşi lucru în mai multe rânduri: Indian Wells şi Miami 2016, Toronto şi Cincinnati 2015, Indian Wells şi Miami 2015.

Adversară nouă

Pentru un loc în semifinalele de la Roma, Irina o va întâlni pentru prima dată în carieră pe Misaki Doi. Japoneza în vârstă de 25 de ani, ocupanta locului 45 WTA, a trecut ieri de Johanna Konta (M.Br), 4-6, 7-5, 6-2, la capătul a două ore şi 21 de minute.

Doi, care a reuşit cele mai bune rezultate din carieră pe suprafeţe rapide, a fost învinsă săptămâna trecută, la Madrid, în turul 1, de Halep, 6-0, 6-3. Iar în 2015, la Roma, ceda tot în runda inaugurală şi tot la o româncă, Alexandra Dulgheru.

Victorie şi la dublu

După ce a cîştigat în "optimi" la simplu, Begu a făcut-o ieri şi la dublu, alături de Monica Niculescu. Cele două au învins perechea favorită numărul 6, Yung-Jan Chan şi Anna-Lena Groenefeld (Tpe/Ger), 2-6, 7-6 (1), 10-8, în o oră şi 32 de minute. Mai mult, au revenit în setul secund de la 0-4, iar în supertie-break de la 5-8.

6 mingide break din cele 10 avute a convertit ieri Irina Begu, salvând 7 din cele 10 ale adversarei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează