SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

"Sferturi" peste tot » Simona Halep a egalat o performanță deținută pînă acum doar de Virginia Ruzici

Articol de , - Publicat miercuri, 09 septembrie 2015 00:00

Calificarea între primele opt la US Open înseamnă că ea a atins această fază în toate turneele de Mare Şlem. Lui Ilie Năstase îi lipseşte "sfertul" de la Australian Open.

Simona Halep a mai pus un pas pe urmele managerului său. Performanţa egalată la US Open este aceea de a atinge sferturi de finală în toate turneele de Mare Şlem. Pînă la Simona, doar Virginia Ruzici mai avusese o astfel de reuşită.

Ilie Năstase nu are în palmares o înlănţuire de acest gen pentru că drumul prea lung pînă în Antipozi l-a determinat să nu meargă de prea multe ori la Australian Open.

Fostul lider mondial a adunat de-a lungul carierei 12 prezenţe între primii opt la turnee de Mare Şlem, în timp ce Virginia Ruzici a fost printre cele mai bune opt de 11 ori. Urmează Simona, care de ieri are 5 prezenţe, apoi Irina Spîrlea şi Florenţa Mihai, cu cîte două.  Lucia Romanov, Ruxandra Dragomir, Sorana Cîrstea, Andrei Pavel, Victor Hănescu şi Adrian Voinea au ajuns o dată în "sferturi".

A doua jucătoare a lumii a spus că e foarte bucuroasă pentru că a reuşit să avanseze şi la US Open pînă în sferturi de finală. "Acum am insignă de ultimele opt şi la US Open, era ultima care îmi lipsea. Era unul dintre marile mele ţeluri", a spus Simona.

Fiecare turneu de Mare Şlem are un club destinat jucătorilor care ajung în "sferturi", iar beneficiile variază de la competiţie la competiţie şi se pot întinde şi după încheierea carierei.

Sferturile Simonei

  • Australian Open: 2014, 2015
  • Roland Garros: 2014 (finală)
  • Wimbledon: 2014 (semifinale)
  • US Open: 2015

Sferturile Virginiei

  • Australian Open: 1980
  • Roland Garros: 1976 (semifinale), 1978 (cîştigătoare), 1979, 1980 (finală), 1981, 1982
  • Wimbledon: 1978, 1981
  • US Open: 1976, 1978

Alte știri despre Simona la US Open:

"Sper să fiu aptă"

Simona Halep a avut probleme la spate şi la coapsă în meciul de luni din optimi de finală cu Sabine Lisicki. "Nu mai ştiu exact cînd am simţit dureri, cred că de la începutul meciului. Apoi am avut crampe la spate şi durerea la picior a fost din ce în ce mai rea. Sper să mă recuperez şi să fiu aptă pentru meciul cu Azarenka", a explicat Simona.

Din cauza problemelor fizice, Simona a fost nevoită să declare forfait pentru meciul de dublu mixt din sferturi de finală. "Sînt obosită, mă doare piciorul. Horia m-a înţeles. Nu e niciodată plăcut să te retragi, dar am discutat cu antrenorul meu şi mi-a spus că trebuie să mă opresc", a explicat românca la conferinţa de presă.

Halep a mai spus că problema apărută nu e similară cu cea de la Toronto. "Atunci a început din jurul genunchiului, dar aceea e rezolvată deja", a explicat ea.

Picioare puternice

Simona Halep a fost întrebată la finalul meciul din optimi de finală de Brad Gilbert de ce se loveşte mereu peste picioare. "Am picioare puternice şi rezistă", a explicat în glumă Simona. Însă picioarele puternice sînt un aspect important în jocul ei.

"Acum le simt obosite, dar sper să mă ajute în continuare să alerg şi să lupt pînă la capăt. Ştiu că au destulă putere cît să mă ţină pentru a continua acest turneu. Trebuie doar să mă recuperez. Deja mă simt mai bine decît în meci, am făcut o baie de gheaţă. Cred că corpul meu rezistă la meciurile grele. Mă aştept de la mine să pot să alerg după fiecare minge, asta am în minte de fiecare dată, că trebuie că trebuie să merg după fiecare lovitură", a explicat la conferinţa de presă Simona.

"Un burger, poate după turneu"

La interviul de după meciul cu Sabine Lisicki, Brad Gilbert, cel care a numit-o Halepeno, i-a recomandat Simonei să sărbătorească victoria cu un burger. "Poate după turneu, acum trebuie să mănînc sănătos", a răspuns zîmbind Simona. În timpul turneelor ea evită mîncărurile grele şi grase şi  preferă carnea de vită şi legumele. În plus nu e curioasă să încerce feluri noi şi e foarte conservatoare în ceea ce priveşte alegerile culinare atunci cînd se află într-o competiţie. Mîncarea preferată rămîne pizza, dar stă departe de ea în timpul turneelor.

În legătura cu Nadia

Nadia Comăneci îi urmăreşte Simonei cariera şi îi trimite mesaje de încurajare sau de felicitare. Românca a fost întrebată la conferinţa de presă cum se simte atunci cînd o fosta gimnastă sau cineva de anvergură  o susţine la un turneu.

"Cînd joc nu mă uit în tribune. De obicei, mă concentrez pe aruncarea mingii şi nu pe alte lucruri.  Nadia îmi trimite mesaje înainte de meciuri şi după. Sper să vină la New York pentru că aşa mi-a spus. E frumos să am campioni de asemenea calibru alături de mine şi încurajîndu-mă", a spus a doua jucătoare a lumii. La meciul din turul trei, Lucian Bute a fost la New York pentru a o susţine.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
fane_gazon
fane_gazon  •  09 Septembrie 2015, 09:41

Felicitari si succes mai departe!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează