SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2014

Shuai Peng povesteşte chinurile prin care a trecut în meciul cu Caroline Wozniacki: ”Nu puteam să respir”

Shuai Peng s-a chinuit să continue, dar a ieşit de pe teren în scaunul cu rotile // Foto: Reuters
Shuai Peng s-a chinuit să continue, dar a ieşit de pe teren în scaunul cu rotile // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 07 septembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 07 septembrie 2014 10:30

Shuai Peng a trecut printr-o situaţie dramatică în semifinala cu Caroline Wozniacki. Din cauza căldurii şi a crampelor, chinezoaica a fost scoasă de pe teren în scaun rulant. La cîteva ore de la întîmplare încă nu-şi aducea aminte anumite pasaje.

Ce părea să fie un meci obişnuit de tenis s-a transformat într-o dramă pentru chinezoaica Shuai Peng. Aflată la prima semifinală de Mare Şlem a carierei, ea s-a ţinut aproape de Caroline Wozniacki şi chiar dacă pierduse primul set încă mai spera. Însă agonia a început din setul al doilea, cînd au apărut primele semne de crampe.

La 4-3, în mijlocul game-ului, a fost scoasă pe braţe din cauza durerilor. "Mi-au verificat temperatura, iar doctorul mi-a pus că nu pot continua partida pentru că nu sînt foarte bine. I-am spus că nu vreau să renunţ, că vreau să încerc să mai joc. Ştiam că poate n-o să termin meciul, dar am vrut să încerc", a spus chinezoaica.

A revenit pe teren şi după şase puncte s-a aşezat în genunchi pe linia de fund, iar durerile şi lacrimile o sufocau. "Nu-mi aduc aminte cînd am spus că abandonez, tot ce ştiu e că nu puteam să respir, că aveam crampe. Nu puteam să-mi controlez corpul. Îmi doream să joc, dar nu mai puteam", a spus ea.

La conferinţa de presă de după partidă a mai spus că nu-şi aduce aminte nici momentul în care Wozniacki a venit să vadă ce e cu ea. "A fost ceva de ordin fizic, afară a fost foarte cald şi foarte umed, iar eu sînt foarte fragilă, aşa m-am născut", a explicat Peng.

Ea a mai povestit că mai întîi crampele au început la picioare şi apoi i-au cuprins tot spatele. Chinezoaica a încheiat într-o notă optimistă spunînd că în ciuda a ce i s-a întîmplat în semifinale, aceste două săptămîni îi dau energie să meargă mai departe, să lupte pentru a deveni o jucătoare şi mai bună.

"Am văzut ce s-a întîmplat cu Shuai Peng, am fost foarte tristă pentru ea, e o persoană foarte bună. Nu vrei să vezi pe nimeni că pleacă aşa de pe teren" (Serena Williams)

"Cînd a căzut pe teren a doua oară mi-am zis că nu e un lucru deloc bun, am vrut să văd că totul este în regulă cu ea. Ştiam că a suferit o operaţie la inimă cînd era mică şi normal că m-am gîndit că ar putea avea o legătură şi cu asta" (Caroline Wozniacki)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează