SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

WIMBLEDON // VIDEO Simona Halep, cel mai mare premiu din carieră! Câți bani a încasat după victoria de la Wimbledon

Simona Halep
Simona Halep

Articol de - Publicat luni, 15 iulie 2019 14:18

Simona Halep (27 de ani, 7 WTA) a primit un cec de 2,9 milioane de dolari pentru triumful de la Wimbledon 2019, fiind cea mai mare sumă pe care și-o trece românca în cont din tenis.

Triumful de la Wimbledon a venit la pachet și cu un cec consistent pentru Simona Halep, cel mai mare din carieră. Premiul pentru câștigarea trofeului de la Wimbledon este de aproape trei milioane de dolari.
Într-un top al câștigurilor româncei, după premiul de la Wimbledon vine cel de la Roland Garros, de anul trecut, apoi sunt cecurile primite la Australian Open 2018 și Roland Garros 2017, ambele pentru finale pierdute.

„Nu-mi place să vorbesc despre bani pentru că nu sunt o persoană care să umble după ei. Eu am acum tot ce mi-am dorit, am muncit pentru acest lucru, nu pot să mă plâng”, a spus Simona Halep la una dintre conferințele de la Wimbledon. 

Top 5 cinci premii în cariera Simonei Halep

premii simona halep 

5 este locul pe care-l ocupă Simona Halep într-un top al câștigurile din tenis, cu peste 33 de milioane de dolari, ea fiind depășită doar de Wozniacki, Șarapova și surorile Williams

Ce premii au luat câștigătoarele trofeelor de Mare Șlem din acest an

Naomi Osaka (Australian Open): 3.050.449 de dolari
Ashleigh Barty (Roland Garros): 2.649.464 de dolari
Simona Halep (Wimbledon): 2.955.423 de dolari

Cele mai tari declarații ale Simonei Halep după victorie

1. „Finalele pe care le-am pierdut în trecut m-au ajutat să fiu diferită atunci când se ivește o astfel de ocazie. Nu e niciodată ușor să joci o finală de Mare Șlem, poți să fii intimidat de moment, poți să fii prea nervos. Am învățat să-l tratez ca pe un meci normal, să nu mă gândesc la trofeu, ci doar să dau tot ce am mai bun”

2. „După ce am câștigat anul trecut trofeul de la Roland Garros, am ajuns epuizată la finalul sezonului și mi-am luat o vacanță lungă și atunci mi-am promis că anul care vine va fi unul chill. Dar nu din punct de vedere al tenisului, ci ca persoană. Muncesc din greu în fiecare zi, pentru fiecare meci, de aceea am reușit să câștig acest turneu. Am fost profesionistă în fiecare moment”

3. „Nu pot descrie cum e să câștigi Wimbledon-ul. E foarte special. După ultimul punct am simțit că nu mă mai țin picioarele. Nu știam cum să reacționez și am făcut ce mi-a venit în mod natural. E greu să descrii un astfel de moment. Te simți ușor, ți se pare că totul e minunat și încerci să te bucuri”.

Citește și:

Ion Geantă, antrenor cu o experiență de peste patru decenii: „Am spus că Simona o bate pe Serena!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează