SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Simona Halep află azi pe ce poziţie va cădea în clasamentul WTA: pe 3 sau pe 4! Totul depinde de finala de la Beijing

Simona Halep se calificase în
Simona Halep se calificase în "sferturi" la Beijing, dar a declarat forfait din motive medicale // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 05 octombrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 04 octombrie 2014 23:26

Finala de la Beijing se dispută, de la ora 11:00, între Maria Şarapova şi Petra Kvitova. Rusoaica a depăşit-o deja pe româncă, cehoaica o poate face şi ea.

Simona Halep a părăsit Beijing-ul joi, înainte de disputarea sferturilor de finală, dar şi după o victorie epuizantă în faţa Andreei Petkovic, şi a venit acasă pentru a face investigaţii medicale.

Problema de la şold, apărută în Asia, e cea care a împiedicat-o să rămînă în turneul Premier Mandatory, însă românca nu a dorit să-şi pună în pericol participarea la Turneul Campioanelor (20-26 octombrie, Singapore).

La începerea concursului din capitala Chinei, Simona se afla pe locul al 2-lea în clasamentul mondial, pe care urcase prima dată anul acesta, pe 11 august. Rezultatele înregistrate însă în puternicul concurs asiatic, inclusiv al ei, îi vor influenţa poziţia în ierarhia WTA.

De fapt, după disputarea, ieri, a semifinalelor, era clar că Maria Şarapova o va depăşi în noul clasament, cel care va fi publicat luni, ceea ce înseamnă că românca va coborî un loc. Poate aluneca însă chiar două, pînă pe 4, în funcţie de deznodămîntul finalei.

Aceasta se va disputa azi, de la ora 11:00 (în direct la Dolce Sport 2) între Maria Şarapova şi Petra Kvitova. Dacă va învinge cehoaica, ea va trece pe locul secund, rusoaica va fi pe 3, iar Halep pe 4.

Clasamentul WTA
- dacă învinge Şarapova:
1. Serena Williams 8.645 p
2. Maria Şarapova 6.680 p
3. Simona Halep 6.246 p
4. Petra Kvitova 6.126 p

- dacă învinge Kvitova
1. Serena Williams 8.645 p
2. Petra Kvitova 6.476 p
3. Maria Şarapova 6.330 p
4. Simona Halep 6.246 p

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
fyny
fyny  •  05 Octombrie 2014, 21:11

În România, ca jucător, eşti pe cont propriu. De fapt, depinzi de cât de mult îşi permit părinţii să investească şi de cât de multă răbdare au. Esti o jucatoare de tenis buna numai daca joci bine, inveti repede, castigi, esti prima, te antrenezi foarte mult, te porti frumos pe teren (nu plangi, nu faci show, nu iti descarci nervii pe racheta), esti doar cu gandul la tenis fara sa iti permiti pauze s.a.m.d.

fyny
fyny  •  05 Octombrie 2014, 21:11

În tenis trebuie să plateşti practic pentru tot - antrenamente, deplasări, rezervari, etc. În sporturile de echipă majoritatea lucrurilor sunt organizate pentru tine. În România este o cu totul altă mentalitate, de la jucători până la sistem, faţă de ceea ce este în străinătate. Afară sunt alte condiţii pentru jucători, alte pretenţii financiare şi federaţiile de tenis sunt sprijinite mai mult, primesc bugete mai mari, deci este o cu totul altă poveste.

fyny
fyny  •  05 Octombrie 2014, 21:10

Daca aveti cumva impresia ca Federer sau Djokovic au fost dintotdeauna acesti roboti de tenis pe care îi vedem azi, va înselati. Pana la 14 ani Federer parea scapat de la gradina zoologica. Tipa, urla, arunca cu racheta la fiecare punct pierdut care lui îi parea decisiv. Djokovic în schimb se arunca pe burta si dadea din maini si din picioare… Cum au reusit sa ajunga ei întruchiparea calmului si determinarii de a castiga? Au învatat în fiecare zi sa îsi controleze psihicul…. Este o sarcina extrem de dificila sa controlezi unele jocuri si psihic si fizic. Jucătoarea de tenis nu poate să își ia o săptămână liberă, în tenis te lupți cu alți jucători, nu cu niște timpi, cu un barem sau cu un...

Vezi toate comentariile (16)
Comentează