SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

SIMONA HALEP - ANETT KONTAVEIT 6-1, 6-1 // VIDEO + FOTO Fără milă! Simona Halep e în semifinale la Australian Open, după ce a spulberat-o pe Kontaveit în mai puțin de o oră

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 ianuarie 2020 00:00

Simona Halep (28 de ani, 3 WTA) a învins-o pe Anett Kontaveit (24 de ani, 31 WTA), scor 6-1, 6-1, după 54 de minute de joc și s-a calificat în semifinalele Australian Open 2020. 

  • Adversara Simonei din semifinale este Garbine Muguruza (32 WTA) care a învins-o pe Anastasia Pavlyuchenkova (30 WTA) cu 7-5, 6-3. 
  • Semifinala se va disputa joi dimineață.

Simona Halep este la un nivel mai ridicat ca niciodată. Cel puțin din punct de vedere al siguranței și al încrederii în sine. Plusul de experiență s-a văzut încă din game-ul secund al setului inaugural. Kontaveit a servit bine în prima secvență, cu un kick impresionat, apoi jocul ei s-a topit sub flăcările defensivei imbatabile a Simonei.  

Cu mult tact, cu o perseverență dezarmantă, Halep a scos-o pe Kontaveit din zona de confort. Jucătoarea estonă a început să lovească haotic, din ce în ce mai puternic și mai puțin precis. Dubla campioană de Mare Șlem din România a atacat cu precizie chirurgicală. Atât forehand-ul, cât și backhand-ul au desenat unghiuri care au năucit-o pe Anett. După nici măcar o jumătate de oră, Halep și-a adjudecat primul set.

+13 FOTO

Simona Halep, mai dominantă după reluare

Kontaveit nu a avut timp să se dezmeticească. Nivelul jocului lui Halep a rămas același. Siguranța și încrederea au fost cuvintele cheie din jocul celei mai bune românce din toate timpurile, care a curs perfect. O serie de 11 game-uri câștigate la rând, încheiate de o mică răbufnire de orgoliu a lui Kontaveit pe propriul serviciu. 6-1, 6-1, iar Simona e la numai doi pași de un nou trofeu de Grand Slam.

78%a fost procentajul punctelor câștigate cu primul serviciu de Simona Halep

10 erori neforțateși 12 lovituri direct câștigătoare a avut Simona Halep în meciul cu Anett Kontaveit

Halep, la un pas de o nouă performanță istorică 

Simona poate atinge o nouă bornă senzațională dacă se impune la Melbourne. Românca ar fi doar a treia jucătoare aflată în activitate care câștigă cel puțin un turneu de Mare Șlem pe fiecare suprafață. Celelalte două sunt americanca Serena Williams și rusoaica Maria Sharapova. 

FINAL » Simona Halep - Anett Kontaveit 6-1, 6-1

6-1, Game, set și meci HALEP!

5-1, Game Kontaveit: Estona are o răbufnire de orgoliu. Serviciul ei cu kick o ajută și face un game alb. La fel ca celălalt adjudecat în debutul setului inaugural. 

5-0, Game Halep: Simona e la un singur game de semifinala Australian Open 2020!

4-0, Break Halep: Simona zburdă în continuare pe teren. Abosolut toate loviturile îi ies campioanei din România. Forehand-ul mușcă liniile, banda fileului e „tricoloră”, iar Kontaveit e dezarmată.

3-0, Game Halep: Simona nu îi oferă timp de dezmeticire lui Kontaveit. Serviciul este la cote mai înalte ca niciodată în această săptămână. Grăitor despre jocul impecabil al româncei este statistica erorilor neforțate: Anett nu a comis niciuna în setul secund, toate punctele fiind clădite de româncă. 

2-0, Break Halep: Fantastic jocul româncei. Simona ghicește fiecare serviciu al adversarei și răspunde cu ferocitate. 

1-0, Game Halep: Simona domină în continuare. 

A început setul secund!

6-1, Break și SET Halep: Simona joacă impecabil. Forehand-ul o face de fiecare pe Kontaveit să lovească din poziții nefirești, iar defensiva este la parametri extrem de ridicați. Campioana de la Wimbledon a terminat primul act cu doar 6 greșeli neforțate. Setul inaugural se încheie după 29 de minute!

+13 FOTO

5-1, Game Halep: Simona salvează prima minge de break avută de estonă. Serviciul o scoate din bucluc și îi aduce două puncte ușoare. 

4-1, Break Halep: Românca domină raliurile lungi, nu îi oferă niciun punct ușor lui Kontaveit, o obligă să lovească de fiecare dată o lovitură în plus, iar erorile apar în mod firesc. 

3-1, Game Halep: Simona e deja la un nivel fantastic! Începe game-ul cu un as și îl termină cu o combinație de senzație: două lovituri de backhand în cross. Kontaveit dă primele semne de frustrare. 

2-1, Break Halep: Simona salvează 3 șanse de game ale adversarei, rezistă în raliuri și trece în avantaj. 

1-1, Game Halep: Simona începe game-ul cu un as. Estona obține un punct la finalul unui raliu lung, dar atât. Dubla campioană de Mare Șlem construiește bine cu forehand-ul și egalează. 

Halep, aproape de o nouă performanță istorică: doar Serena Williams și Maria Sharapova au mai reușit asta

0-1, Game Kontaveit: Anett servește excelent. Pune prima minge în teren de fiecare dată și obține puncte ușoare. 

Jucătoarele au ieșit la încălzire! Anett Kontaveit va servi prima.

Simona Halep și Anett Kontaveit deschid ziua pe arena centrală Rod Laver. Partida este programată la ora 02:00. Imediat după meciul lui Halep vor intra pe teren Garbine Muguruza (32 WTA) și Anastasia Pavlyuchenkova (30 WTA). Dintre cele două se va alege posibila adversară a Simonei din semifinale. 

În penultimul act de pe jumătatea superioară de tablou s-au calificat localnica Ashleigh Barty (1 WTA) și americanca Sofia Kenin (15 WTA).

Halep vs Kontaveit 2-0

Simona Halep și Anett Kontaveit s-au mai întâlnit de două ori în circuitul WTA. Ambele dueluri au fost în 2017 și au avut-o câștigătoare pe româncă. În șaisprezecimile de finală de la Miami, pe hard, Simona a câștigat 6-3, 6-0. La Roma, pe zgură, s-a terminat 6-2, 6-4. 

Halep, la un pas de o nouă performanță istorică

Simona poate atinge o nouă bornă senzațională dacă se impune la Melbourne. Românca ar fi doar a treia jucătoare aflată în activitate care câștigă cel puțin un turneu de Mare Șlem pe fiecare suprafață. Celelalte două sunt americana Serena Williams și rusoaica Maria Sharapova

Finalele de Grand Slam jucate de Halep

TurneuAdversarăScor
Roland Garros 2014Maria Sharapova4–6, 7–6(7–5), 4–6 
Roland Garros 2017Jeļena Ostapenko6–4, 4–6, 3–6 
Australian Open 2018Caroline Wozniacki6–7(2–7), 6–3, 4–6 
Roland Garros 2018Sloane Stephens3–6, 6–4, 6–1 
Wimbledon 2019Serena Williams6–2, 6–2

VIDEO // Cum a ajuns Halep în sferturi la Australian Open

Vezi și: 

Simona Halep, aproape de o nouă performanță istorică: doar Serena Williams și Maria Sharapova au mai reușit asta

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (39)
parpalache
parpalache  •  29 Ianuarie 2020, 10:46

Un singur game"alb",restul au fost destul de "stranse",in ciuda scorului zdrobitor!Morala?Nici un meci nu e usor!Nici un meci nu e castigat dinainte!

parpalache
parpalache  •  29 Ianuarie 2020, 10:40
Postat de hammer100 pe 28 Ianuarie 2020, 23:12

STEAUA BUCURESTI CAMPIOANA LUMII ESTI. stelista halep este numarul 1, ca Steaua in liga 1 cand este vorba de victorii in primavara europeana,celalte zero, Steaua zeci. STEAUA BUCURESTI CAMPIOANA LUMII ESTI. toti antistelistii o sustine pe stelista halep,asta de umilinta inumana.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

parpalache
parpalache  •  29 Ianuarie 2020, 10:35
Postat de Daniel Irimescu pe 29 Ianuarie 2020, 05:09

Mai bine ucrainianca decit buburuza !

Pavliucenkova este rusoaica!

Vezi toate comentariile (39)
Comentează