SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

VIDEO + FOTO Simona Halep, năucită în finala Transylvania Open! Anett Kontaveit ia trofeul și merge la Turneul Campioanelor

Simona Halep +39   FOTO
Simona Halep

Articol de - Publicat duminica, 31 octombrie 2021 18:51 / Actualizat duminica, 31 octombrie 2021 20:22

Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) a fost învinsă de Anett Kontaveit (25 de ani, 14 WTA), scor 2-6, 3-6, în finala Transylvania Open. Estona merge la Turneul Campioanelor! 

A treia finală jucată pe teritoriul României a fost și prima pierdută de Halep. Simona nu a avut nicio șansă în fața lui Anett Kontaveit, probabil cea mai în formă jucătoare din circuitul WTA.

Simona Halep, declarații pline de fair-play după finala Transylvania Open: „Anett, m-ai distrus. Meriți tot ce ți se întâmplă”
Transylvania Open
Simona Halep, declarații pline de fair-play după finala Transylvania Open: „Anett, m-ai distrus. Meriți tot ce ți se întâmplă”

Simona Halep, fără replică în finala cu Anett Kontaveit de la Transylvania Open

Sportiva din România a intrat în ritmul impus de estonă, lovituri năprasnice din spatele terenului. Mult mai puternică din punct de vedere fizic, iar astăzi mult mai inspirată, Anett a anulat toate armele Simonei și a câștigat primul set la 2. Actul secund a început sub alte auspicii. 

Halep și-a amintit secretele din precedentele dispute directe, toate câștigate, și s-a desprins la 2-0. A urmat momentul definitoriu al finalei. Românca a avut o criză de nervi, după un retur slab. Jocul i-a fost destabilizat, Anett a revenit la loviturile impecabile, fără erori, și s-a desprins decisiv.

Simona Halep, nervi în finala de la Transylvania Open! Ce a strigat în Polivalentă din Cluj
Transylvania Open
Simona Halep, nervi în finala de la Transylvania Open! Ce a strigat în Polivalentă din Cluj

Anett Kontaveit scrie istorie după triumful de la Transylvania Open 

Kontaveit obține al patrulea titlu din anul 2021, un cec în valoare de 29.200 de dolari, dar cel mai important biletul spre Turneul Campioanelor. Va fi prima sportivă din Estonia calificată la competiția care închide sezonul. 

Simona pierde singura finală a anului și va ocupa de luni locul 22 în clasamentul WTA, o nouă cădere importantă, de 4 poziții. În schimb, Kontaveit urcă pe locul 11.

FINAL » Simona Halep - Anett Kontaveit 2-6, 3-6

Simona Halep, năucită în finala Transylvania Open! Anett Kontaveit ia trofeul și merge la Turneul Campioanelor

Anett Kontaveit este campioana de la Transylvania Open!
3-5, Game Halep: Simona anulează 3 mingi de trofeu ale adversarei, la finalul unui game-maraton.

2-5, Game Kontaveit: Simona a dat semne de revenire, a întors de la 0-40, dar nu a putut duce la bun sfârșit momentul.
2-4, Break Kontaveit: Nivel incredibil etalat de Kontaveit în aceste momente. Reușește două retururi perfecte, care prind milimetric terenul. 
2-3, Game Kontaveit: Sportiva din Estonia nu mai greșește nimic. 

2-2, Break Kontaveit: Noi semne de nervozitate în cazul Simonei. Kontaveit profită și revine la jocul exact. Închide game-ul cu un forehand perfect în lung de linie. 

Simona Halep - Anett Kontaveit, finala Transylvania Open, foto: Raed Krishan/GSP
Simona Halep - Anett Kontaveit, finala Transylvania Open, foto: Raed Krishan/GSP
Simona Halep - Anett Kontaveit, finala Transylvania Open, foto: Raed Krishan/GSP
Simona Halep - Anett Kontaveit, finala Transylvania Open, foto: Raed Krishan/GSP
Simona Halep - Anett Kontaveit, finala Transylvania Open, foto: Raed Krishan/GSP
+35 FOTO

2-1, Game Kontaveit: Simona greșește o minge simplă și apar primele semne de nervozitate. Lovește cu racheta în aer și e aproape să o arunce pe hard-ul sălii din Cluj.
2-0, Game Halep: Simona deschide mult mai bine unghiurile. O aleargă pe Kontaveit dintr-un colț în celălalt și finalizează raliurile cu mult calm. 
1-0, Break Halep: Simona nu cedează niciun punct în acest game. Kontaveit, sub presiune, comite și o dublă greșeală. 

2-6, Break și Set Kontaveit: Anett domină toate aspectele jocului. 
2-5, Break Halep: Reacție de orgoliu a Simonei. Forehand-ul intră perfect.

România are deja o campioană la Transylvania Open: „Mai joci cu mine?” :)
Transylvania Open
România are deja o campioană la Transylvania Open: „Mai joci cu mine?” :)

1-5, Break Kontaveit: Simona nu se regăsește. Nu are ritm și comite o mulțime de erori necaracteristice.
1-4, Game Kontaveit: Simona își creează avantaj cu un forehand în lung de linie, face pasul în față, dar greșește un voleu simplu.
1-3, Break Kontaveit: Anett este agresivă pe serviciul secund al Simonei, o împinge pe Halep mult în spatele terenului și profită. Este doar al doilea game de serviciu pierdut de Halep în întreaga competiție.
1-2, Game Kontaveit: Sportiva din Estonia salvează prima minge de break din finală.
1-1, Game Halep: Simona revine de la 0-30. Kontaveit încearcă să preia controlul raliurilor, dar comite erori neforțate. 
0-1, Game Kontaveit: Anett începe solid. Pune prima minge în teren și își creează un avantaj important. 
Kontaveit servește prima!

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO+FOTO Simona Halep, în forma carierei: „Nu m-am simțit așa dominantă de la finala cu Serena!”

Simona Halep, conferință nostalgică la Transylvania Open: „Îmi aduc aminte când eram eu cea mică. Nu mă așteptam să mai joc o finală în acest sezon”

VIDEO Emma Răducanu, surprinsă de organizatorii de la Transylvania Open: „Dumnezeule, de unde le aveți?”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (69)
tororosso
tororosso  •  01 Noiembrie 2021, 11:42

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  01 Noiembrie 2021, 08:27
Postat de cuviosul_pafnutie pe 31 Octombrie 2021, 20:17

Serviciul!Se stie ca primul serviciu(bun)inseamna aproape punct castigat!dar Simonei NU i-a intrat mai deloc primul serviciu,iar pe al doilea(slab),pierdea!Pe de alta parte Kontaveit era favorita!Am zis(la comentariu despre eliminarea Emmei Raducanu), ca turneul va fi castigat de Kontaveit-chiar intr-o maniera categorica„fara set pierdut!Si asa a fost!Nu ca Simona nu ar(mai)fi in stare sa o intreaca pe Kontaveit!Dar Simona NU e in forma care a consacrat-o-(e pe punctul de a iesi si din top 20) iar Kontaveit dimpotriva, este intr-o perioada de gratie(de cand il are ca antrenor pe Dmitri Tursunov-fostul antrenor al altei batatoare de covoare-Arina Shabalenca)si a urcat in top 10!

Dixit!

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  01 Noiembrie 2021, 08:25
Postat de Mihai Dinu pe 31 Octombrie 2021, 21:36

Ei, expresia “năucita” nu-și are rostul, e deplasata și răutăcioasă. Simona a dat tot ce a putut, mai mult de atât a fost aproape imposibil in jocul de azi. Kontaveit, cu serviciul in forța și lovituri puternice, bine plasate, nu i-a dat șanse Simonei sa câștige măcar un set. Poate pe zgură ar fi avut ceva șanse. Simona ar trebui sa mai schimbe ceva in jocul ei, un serviciu mai bun, varietate in lovituri, scurte și veniri la voleu, intr-un cuvânt un joc mai complet, altfel, doar cu lovituri de pe fundul terenului, nu prea sunt șanse de câștig.

N-ai nimerit-o, pentru ca suprafata de la Transylvania Open e destul de lenta!Asta e!Sa nu uitam ca Simona Halep are 31 de ani,ca a fost atatia ani-din 2013 -acolo sus printre primele jucatoare din circuit-si ca urmeaza un apus-mai lent sau mai rapid-dar...inevitabil!

Vezi toate comentariile (69)
Comentează