SPORTURI  »  TENIS  »  STUTTGART

Simona Halep - Aryna Sabalenka 0-2 » Halep este eliminată în semifinale, după un meci extraordinar făcut de Sabalenka

Simona Halep - Aryna Sabalenka FOTO: Guliver/Getty Images +14   FOTO
Simona Halep - Aryna Sabalenka FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 aprilie 2021 20:08 / Actualizat sambata, 24 aprilie 2021 21:18

Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) a pierdut în semifinale la Stuttgart cu Aryna Sabalenka (22 de ani, 7 WTA), scor 3-6, 2-6.

  • Ashleigh Barty, 25 de ani, 1 WTA, a învins-o în cealaltă semifinală pe Elina Svitolina, 26 de ani, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 4, scor 4-6, 7-6 (5), 6-2.

Simona Halep nu a depășit complexul semifinalelor de la WTA Stuttgart și părăsește competiția în aceeași fază și în acest an. Halep nu a pierdut niciun set până la duelul cu Aryna Sabalenka, dar sportiva din Belarus a arătat mai multă agresivitate și a reușit să obțină calificarea în finală. Nu a pierdut niciun game pe propriul serviciu și se va duela cu Ashleigh Barty în finala din Germania.

Nu am dormit prea mult azi-noapte. A fost un meci foarte bun. Simona a jucat și ea bine, dar am luptat pentru fiecare punct. Mă simt bine pe acest tip de zgură. Sunt foarte fericită pentru calificarea în finală și abia aștept duelul cu Barty
Aryna Sabalenka

+10 FOTO

FOTO: Guliver/Getty Images

Rezumatul meciului Halep - Sabalenka 0-2:

Simona Halep - Aryna Sabalenka 0-2 » Halep este eliminată în semifinale, după un meci extraordinar făcut de Sabalenka

Simona Halep - Aryna Sabalenka 3-6, 2-6

SETUL 2: Aryna Sabalenka a continuat forma senzațională din primul meci și a câștigat și setul secund după 36 de minute. Simona Halep a pierdut de două ori pe propriul serviciu, iar numărul 3 mondial nu a putut să își revină și părăsește competiția de la Stuttgart în penultimul act. 

SETUL 1: Simona Halep a pierdut pe propriul serviciu la scorul de 2-1 pentru Sabalenka, iar sportiva din Belarus s-a desprins la 4-1. Până la finalul setului nu s-a mai produs niciun break, iar favorita numărul 5 de la turneul WTA Stuttgart a câștigat primul act al semifinalei. Aryna Sabalenka a jucat mai agresiv, iar primul set s-a încheiat după 33 de minute.

În primul set, Simona a contestat o minge trimisă de Sabalenka. Arbitrul Marija Cicak a coborât pentru a-i arăta Simonei că mingea era în teren:

Născută pe 5 mai 1998, la Minsk, Arynna Sabalenka e considerată una dintre cele mai promițătoare jucătoare ale noii generații. La doar 22 de ani, Sabalenka are deja 9 trofee și a câștigat peste 7 milioane de dolari din tenis. Mai mult, ea are și o victorie în turneele de Mare Șlem: a câștigat ediția de dublu din 2019 de la US Open, alături de belgianca Elise Mertens.

12 victoriia adunat Simona Halep la Stuttgart în cele șase participări la turneul de categorie WTA 500

143 de succese pe zgurăare Simona Halep în carieră din 189 de meciuri disputate pe această suprafață

Ion Țiriac a sunat-o pe Halep: „Lumea nu înțelege nimic!”

Citește mai multe știri din tenis:

„Primesc și eu un Porsche?!” » Maria Sharapova, abordată de un jucător celebru. Replica dată în hohote de râs

Sorana Cîrstea ajunge în prima semifinală după doi ani! Știm adversara româncei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (74)
viomarmi22
viomarmi22  •  25 Aprilie 2021, 17:09

Cred că Barty a lovit-o norocul să nu joace finala cu Simona Halep, altfel machidoanca dacă s-ar fi calificat cum ar fi fost normal, i-ar fi pus mult mai multe probleme decât ghiolbanca bielorusă ! Deh norocul ei ! a jucat cu cea mai rudimentară jucătoare din top 10 WTA care nu cred că-și mai poate înbunătăți jocul, dacă ea ”săraca” confundă racheta de tenis cu bâta de baseball !!!

viomarmi22
viomarmi22  •  25 Aprilie 2021, 16:56

Se vede din cosmos ce valoare de ”mare tenismenă” are ghiolbanca bielorusă, Sabalenka ! Setul 2 câștigat de Barty clar cu 6-0, 9 game-uri câștigate la rând până la 3-0 în setul decisiv ! După părerea mea australianca Barty are cam același fizic și valoare precum Simona Halep, care ieri a jucat lamentabil și fără vlagă, nici măcar pe departe de valoarea ei reală ! Cred că unora vă plac doar răgetele isterice ale bielorusei, că racheta o confundă mai mereu cu bâta de baseball, nimic din inteligența și rafinamentul complex al tenisului feminin de calitate nu descoperi la această jucătoare rudimentară !

tororosso
tororosso  •  25 Aprilie 2021, 15:12

Sa teminat sfoara ... gata ! pe topogan . Cu un antrenor bun ca Darren Cahill dar în mod deosebit cu un maseur ca Ciuruc ,fătuca a ajuns la capătul tunelului .

Vezi toate comentariile (74)
Comentează