SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

SIMONA HALEP - BARBORA STRYCOVA 6-2, 6-4 // VIDEO Continuă lupta pentru locul 1 WTA » Prima reacție + O va întâlni pe Kateryna Kozlova în „șaisprezecimi” la la Indian Wells

Simona Halep FOTO: Guliver/GettyImages
Simona Halep FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 martie 2019 03:28

Simona Halep (27 de ani, 2 WTA) a trecut de cehoaica Barbora Strycova (32 de ani, 50 WTA), scor 6-2, 6-4 și s-a calificat în turul 3 de la Indian Wells.

  • Simona Halep va juca în turul următor împotriva ucrainencei Kateryna Kozlova ( 25 de ani, 114 WTA).

Primul game a fost un adevărat festin pentru fanii tenisului. Strycova, agresivă, câștigă un punct superb cu un voleu de lângă fileu și își creează două șanse de break. Simona răspunde cu lovituri puternice de forehand, anulează oportunitățile adversarei și se instaurează la conducere.

Halep a controlat autoritar ostilitățile în continuare, profitând și de erorile neforțate, 17 la număr, cu care cehoaica a terminat actul inaugural. Simona a câștigat setul după 40 de minute, scor 6-2.

9-6a fost raportul loviturilor câștigătoare în primul set, în favoarea Simonei Halep

Simona a părut stăpână pe situație și în setul secund, până la scorul de 3-1. A urmat un carusel al erorilor de ambele părți, cu 4 break-uri consecutive și un nivel nu tocmai ridicat al tenisului etalat.

Pauza cerută de cehoaică pentru a discuta cu antrenorul a revigorat-o de fapt pe Halep.

Simona a eliminat erorile din joc, a revenit în game-ul cu numărul 9 de la 0-30, având prima minge de meci după o oră și 24 de minute. Șansa a fost ratată milimetric, „drepta” în lung de linie oprindu-se în banda fileului. A doua a fost inspirată, venind, cum altfel, după un backhand în lung de linie.

VIDEO REZUMAT SIMONA HALEP - BARBORA STRYCOVA

„Știu că am mulți fani aici. Simt dragostea lor, aprecierea. De asta joc un tenis bun de fiecare dată când vin aici. E o adevărată plăcere. Abia aștept să revin pe teren!”Simona Halep, la finalul victoriei cu Strycova

CALCULE: 4 JUCĂTOARE PENTRU LOCUL 1 WTA

Patru jucătoare, Simona Halep, Naomi Osaka, Petra Kvitova și Karolina Pliskova pot termina turneul american pe prima treaptă a clasamentului WTA. Calculele sunt unele complicate pentru Halep.

Dacă se impune, Halep redevine lider cu condiția ca Osaka să nu ajungă în ultimul act. Dacă ajunge până în finală, dar o pierde, trebuie să se întâmple 3 lucruri:

  • Osaka să nu ajungă în sferturile de finală;
  • Petra Kvitova și Sloane Stephens să nu câștige turneul.

TOP 10 WTA LA ÎNCEPUTUL COMPETIȚIEI

Jucătoare Puncte
1. Naomi Osaka 6871
2. Simona Halep 5727
3. Petra Kvitova 5605
4. Sloane Stephens 5277
5. Karolina Pliskova 5145

Simona Halep - Barbora Strycova 6-2, 6-4

6-4, Break, set și meci Halep!
5-4, Game Halep:
Simona revine de la 0-30, construind pe baza unui serviciu solid. Românca e la un singur game de victorie. 
4-4, Game Strycova: Cehoaica întrerupe șirul break-urilor. Barbora urcă agresiv la fileu, ascultând staturile primite în pauză. 
4-3, Break Strycova:
Condițiile meteo par a fi unul dintre cauzele jocului lipsit de ritm. Ambele jucătoare îmbracă o bluză în plus. Cehoaica cere intervenția antrenorului. 
4-2, Break Halep:
Șirul greșelilor continuă, de data asta având-o protagonistă pe cehoaică. Nivelul partidei nu este unul tocmai ridicat în acest momente. 
3-2, Break Strycova:
Halep comite 3 erori neforțate consecutive și cedează avantajul break-ului.
3-1, Break Halep: Barbora lovește din poziții nefavorabile și revine la frecvența erorilor din primul set 
2-1, Game Halep:
Simona joacă fantastic! Obține mingea de game după două lovituri cu forehand-ul pe contre pied, în cross.  
1-1, Game Strycova:
Cehoaica prea inițiativa schimurilor, reduce erorile neforțate, 16 în primul set, și câștigă la 15 game-ul.
1-0, Game Halep: S
imona continuă să servească bine, exasperând-o cu Strycova cu precizia ei. Cehoaica are o nouă ieșire nervoasă.

A început setul secund!

6-2, Break și set Halep: Simona închide actul inaugural după 40 de minute. 

5-2, Game Halep: Simona etalează un tenis total în cel mai solid game de serviciu. Punctele vin pe rând cu forehand-ul, serviciul, apoi cu backhand-ul.

Simona Halep a rămas singura româncă de la Indian Wells. Eliminare de ultim moment de pe tabloul feminin

4-2, Game Strycova: Cehoaica urcă la fileu de câte ori are ocazia. Punctul care îi aduce game-ul vine datorită unui voleu executat ca la carte, în stilul Roberta Vinci. 

4-1, Game Halep: Simona reușește primul as al înfruntării. Barbora punctează doar la capitolul greșelilor neforțate.

3-1, Break Halep: Schimburi istovitoare în cel mai lung game de până acum. Simona câștigă lupta loviturilor de forehand. 

2-1, Break Strycova: Cehoaica recuperează break-ul după un schimb total atipic. Mingi foarte înalte au fost trimise din ambele jumătăți de teren. Halep încearcă să forțeze cu un forehand în cross, dar mingea iese mult afară. 

2-0, Break Halep: Simona returnează mingea decisivă cu backhand-ul într-un cross scurt. Cehoaica nu poate trimite peste fileu. 

1-0, Game Halep: Început superb de meci. Strycova lovește lung, returnează agresiv și își creează două mingi de break. Halep le anulează și trece în avantaj.

Începe partida. Simona Halep servește prima!

UPDATE 01:40

Stan Wawrinka l-a învins pe Daniel Evans, scor 7-6, 3-6, 3-6. Pe terenul 2 ies la încălzire Simona Halep și Barbora Strycova.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
merace
merace  •  09 Martie 2019, 22:03

De fapt, toate calculele sunt gresite, fiindca luni 18 martie, fiecarei jucatoare i se vor aduaga, in clasamentul oficial, punctele obtinute in acest turneu, dar i se vor si scadea punctele obtinute la Indian Wells 2018.

merace
merace  •  09 Martie 2019, 22:00

Calculele pentru Pliskova sunt gresite! Cele 205 puncte ale ei de anul trecut trebuie scazute! Daca cehoaica ar castiga turneul, ar ajunge la 5930 puncte, cu 6 mai putine decat are Osaka inainte de primul meci! Karolina nu a avut nici un moment sanse la locul 1 cu acest turneu!

lapusneanul
lapusneanul  •  09 Martie 2019, 14:56

felicitari, ai dat dovada ca esti prostul prostilor..

Vezi toate comentariile (18)
Comentează