SPORTURI  »  TENIS  »  WTA DUBAI

SIMONA HALEP - BELINDA BENCIC // Cristian Tudor Popescu: „N-am crezut niciun moment că Halep va câștiga!”

Articol de GSP - Publicat joi, 21 februarie 2019 19:34

Simona Halep (27 de ani, 2 WTA) a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului de la Dubai de elvețianca Belinda Bencic (21 de ani, 45 WTA), scor 6-4, 4-6, 2-6. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu crede că românca a fost surclasată din punct de vedere fizic.

Vezi cele mai tari imagini din duelul Halep - Bencic!

N-am crezut niciun moment că va câștiga. Nici măcar în primul set. Tenisul nu e ca fotbalul, nu contează scorul de moment. Contează cum arată cei doi jucători pe teren. 


Deși Simona a reușit să câștige primul set, se vede că a fost obosită. A mărturisit și ea înainte. Face un joc pozițional de pe fundul terenului, de unde e foarte bună, uneori încercând lovitura decisivă. Un joc de uzură.

Nu își poate permite, având în vedere reursele ei fizice, un joc agresiv, așa cum făcea în momente de vârf ale carierei, la Australian Open 2018 sau la Roland Garros în același an. 

Bencic, adversara ei de astăzi, a fost foarte viguroasă, cu tonicitate mare. La vârsta ei, 21 de ani, nu o interesează că a avut meci lung ieri. În fiecare moment i-a comunicat că are mai multe rezerve fizice”,

„Nu am văzut-o, de când mă uit eu la ea, nu am văzut cu asemenea stare de liniște interioară. În acest moment nu joacă influențată de scor” Cristian Tudor Popescu

Vezi și: 

VIDEO + VIDEO » Halep, ELIMINATĂ de la Dubai! Turnură incredibilă în duelul cu Bencic

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
391033011712642
Viorel Marian  •  22 Februarie 2019, 11:42

Daca avem specialisti in insolventa cei mai buni energeticieni,ministrii ai sportului care au lipsit la orele de educatie fizica din scoala,ministrii dezolvaltarii care costruiesc terenuri de sport in panta, sa de ce sa nu avem si un CTP mare cunoscator in tenis, ca doar e usor sa tii o racheta in mana.

mosvasile
mosvasile  •  22 Februarie 2019, 10:49

Si alte jucatoare "de top", au trecut prin perioade asemanatoare!

marius.bxl
marius.bxl  •  22 Februarie 2019, 00:46

Ctp =***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează