SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

SIMONA HALEP - BIANCA ANDREESCU // Sfaturi bine venite! Simona l-a chemat pe Darren Cahill de 4 ori » Australianul i-a oferit soluțiile necesare

Articol de - Publicat luni, 28 octombrie 2019 21:18

Simona Halep (28 de ani, 5 WTA) a depășit-o pe Bianca Andreescu (19 ani, 4 WTA) în prima lor înfruntare directă, 3-6, 7-6 (6), 6-3 la debutul în Grupa Mov de la Shenzhen. 

Darren Cahill a fost chemat de patru ori în timpul meciului, el oferind ideile și soluțiile care au ajutat-o pe Simona.

Colaborarea lor reîncepe oficial din 2020, dar Halep și Cahill au anticipat puțin. Antrenorul australian a fost cel care a venit la OCC pe parcursul disputei cu Bianca Andreescu, el având de fiecare dată o observație folositoare, o sugestie bună de urmat. Și, mai ales, i-a transmis Simonei lucruri pozitive în momentele în care era din nou foarte severă cu ea însăși. I-a reamintit că nu a mai jucat de ceva vreme și că e normal ca unele chestiuni să nu fie perfecte. 

Sfaturile au vizat, pe rând, lungimea schimburilor de mingi, serviciul al doilea – să fie mai lung, folosirea lungului de linie, în special cu reverul, venirile în față și finalizare cu voleul drive. În total, campioana de la Wimbledon l-a solicitat de patru ori. 

„L-am chemat de atâtea ori pentru că i-am simțit lipsa anul acesta”, a spus ea, zâmbind, la conferința de presă. „Am vrut să mă asigur că o să profit de orice ocazie, să spunem. Îl chemasem și când ea (n.r. Bianca Andreescu) a primit tratament medical, dar mi s-a spus că deja erau prea multe. OK”, a continuat Simona. 

„Mi-a dat sfaturi bune. Mi-a spus că joc OK, chiar dacă eu am avut senzația că nu am fost suficient de solidă pe parcursul meciului. Mi-a spus și că pot servi mai bine, ceea ce era adevărat. Și chiar dacă serviciul nu a fost grozav în această partidă, pe final a fost ceva mai bine. Au fost indicații legate de joc, care m-au ajutat", a explica ea. 

Cahill a devenit antrenor full time al româncei în 2016, deși începuseră să colaboreze din anul anterior. În 2019, relația profesională a fost întreruptă, australianul având nevoie să petreacă mai mult timp alături de familie. Au rămas însă în legătură, și cu Daniel Dobre, de asemenea, oferind sfaturi și sprijin. Din 2020, el redevine antrenorul principal al fostului lider mondial. 

Miercuri, cu Svitolina 

Următoarea adversară a Simonei în Grupa Mov este Elina Svitolina, cea care a învins-o în primul meci pe Karolina Pliskova cu 7-6 (12), 6-4.

„Pare că îi place suprafața, o simte bine. Are încredere pe acest teren", a apreciat Halep. 

„A câștigat turneul anul trecut, e ceva grozav să reușești acest lucru pentru că e ca și cum ai juca o finală de Grand Slam în fiecare zi. Va fi, cu siguranță, un meci dur. Abia aștept însă. Întâi însă mă voi bucura de ziua liberă. Trebuie să mă recuperez și apoi vom vedea. Sunt gata să lupt din nou, mă bucur să mă aflu în această poziție". 

Cum arată grupele 

CLASAMENT GRUPA ROȘIE 

JucătoareMeciuriSeturiPuncte
1. Ashleigh Barty12-11
2. Naomi Osaka12-11
3. Belinda Bencic11-20
4. Petra Kvitova11-20

CLASAMENT GRUPA MOV

JucătoareMeciuriSeturiPuncte
1. Elina Svitolina12-01
2. Simona Halep12-11
3. Bianca Andreescu11-20
4. Karolina Pliskova10-20

Programul de marți

10:00 Dabrowski/Xu-Stosur/Zhang 

nu înainte de 12:30 
Barty-Osaka 

nu înainte de 14:00 
Kvitova-Bencic 
Hsieh/Strycova-Krejcikova/Siniakova 

Vezi și:

SIMONA HALEP - BIANCA ANDREESCU // Bianca acuză o accidentare: „Spatele mă doare al naibii!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează