SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

SIMONA HALEP - CAROLINE WOZNIACKI // Tot ce trebuie să știi despre ultima bătălie pentru trofeu » Cifre, analize și declarații înainte de Halep - Wozniacki

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat vineri, 26 ianuarie 2018 18:04

Simona Halep și Caroline Wozniacki joacă sâmbătă, de la ora 10:30, pentru triumful de la Melbourne, dar și pentru primul titlu de Mare Șlem din carieră. Meciul va fi în direct la Eurosport și liveTEXT pe GSP.ro.

Cei mai buni jucători sau jucătoare care nu au cucerit un titlu de Mare Șlem... O discuție care se tot reia, ori de câte ori reapare în prim-plan un talent încă nerotunjit complet, cineva care a avut ocazii, dar n-a dus misiunea până la capăt.

Nalbandian? Corretja? Dementieva? Safina? Multe nume s-au rostit și se vor rosti, dar există și situații tranșante, în care triumful vine pentru unul sau celălalt. Așa va fi sâmbătă, când ultimul act feminin al turneului de la Melbourne se dispută între două jucătoare care se încadrează în profilul descris mai sus.

 

 

Miză dublă

Ambele au ajuns pe prima treaptă a clasamentului mondial, Caroline în octombrie 2010, Simona tot în octombrie, anul trecut, ea ocupând și în acest moment poziția de vârf. Ambele au deja în spate experiența complexă a câte două finale majore jucate și pierdute.

De fiecare dată în același loc, românca la Roland Garros, daneza la US Open. De data aceasta, e un loc nou, o provocare diferită și, inevitabil, pentru una dintre ele ceva se va schimba esențial.

Miza e dublă: învingătoarea de sâmbătă nu doar își va pune în vitrină un trofeu de Grand Slam, dar va fi și lider WTA. Halep și-ar prelungi supremația, Wozniacki ar recâștiga-o după 6 ani – ultima dată a fost pe locul 1 în ianuarie 2012. Dar să fie numărul unu mondial e un obiectiv deja îndeplinit, ceea ce lipsește e cupa strălucitoare.

Care pe care

Ambele au ajuns în ultimul act luptând și suferind. Au salvat mingi de meci, Halep chiar de două ori!, și cu Davis, și cu Kerber. În plus, Simona a purtat cu ea în aceste aproape două săptămâni și o genuină durere fizică, cauzată de accidentarea la gleznă din primul meci disputat la Melbourne, contra lui Destanee Aiava.

Va fi un meci al ambițiilor și al rezistenței duse la limită, încă o dată, dacă va fi nevoie. Simona, în versiunea ei agresivă, Caroline – de asemenea. Schimburile lungi de mingi nu vor lipsi, dar vor avea o doză suplimentară de piper, poate chiar ardei iute.

Va conta și ce rezerve de energie au cele două, mai ales românca. După ultramaratonul cu Davis, din turul 3, ea vine după o semifinală de foc contra lui Angie Kerber. Sunt ocazii care anihilează însă oboseala. Acele ocazii pentru care lupți și te pregătești an după an. Iar sâmbătă e una dintre ele. 

"Mă simt grozav să fiu prima româncă în finală la Australian Open. E bine că se întâmplă. Joc încă o finală. A treia. Poate va fi cu noroc. Vom vedea. Abia aștept ultimul meci al turneului"
Simona Halep

"Să câștig un titlu de Mare Șlem ar fi ceva mai mare decât poziția de număr unu mondial, sincer. Este visul meu. Dar mereu e dificil când ești aproape. Am mai avut această ocazie de două ori și, chiar dacă nu se va întâmpla sâmbătă, voi rămâne puternică și mă voi gândi la alte oportunități viitoare"
Simona Halep

"Am jucat de multe ori cu Caroline, am și câștigat în fața ei. Nu greșește, aleargă foarte bine, e o adversară puternică. Va fi un meci nou, diferit, dur. Emoțiile sunt acolo. Presiunea la fel, pentru amândouă"
Simona Halep

"Sunt entuziasmată, e o nouă finală, după alte două săptămâni grozave. Indiferent ce se va întâmpla, știu că am dat tot ce am avut mai bun și sunt mândră de felul în care am gestionat situația" 
Caroline Wozniacki

"Halep, la fel ca mine, a salvat mingi de meci pentru a merge mai departe. A luptat. Va fi foarte interesant pentru că amândouă vom lupta pentru prima poziție a clasamentului mondial, mi se pare o poveste grozavă" 
Caroline Wozniacki

"Întotdeauna am crezut în mine. Am avut o perioadă dificilă din cauza unor accidentări, mi-a fost greu și mental. Dar odată ce am depășit-o, am știut că dacă rămân sănătoasă și muncesc mult, jocul meu e bun pentru a-mi aduce un titlu de Mare Șlem" 
Caroline Wozniacki

Simona Halep

Drumul până în finală 
Turul 1 Destanee Aiava 193 WTA 7-6 (5), 6-1 1h 51
Turul 2 Eugenie Bouchard 112 WTA 6-2, 6-2 1h 05
Turul 3 Lauren Davis 76 WTA 4-6, 6-4, 15-13 3h44
"Optimi" Naomi Osaka 72 WTA 6-3,6-2 1h 19
"Sferturi" Karolina Pliskova 6 WTA 6-3, 6-2 1h 12
Semifinale Angelique Kerber 16 WTA 6-3, 4-6, 9-7 2h 20

11 h 31 de minutea petrecut pe teren la această ediție de Australian Open

174 de victoriipe hard a adunat în toată cariera

11-0este raportul dintre victorii și înfrângeri în acest sezon

155 de lovituridirect câștigătoare a reușit la această ediție 

16-7este raportul dintre victorii și înfrângeri în cele șapte participări la Australian Open

16 trofeeare în palmares, jucând și alte douăsprezece finale

20.900.000 $a adunat în carieră din premii

Caroline Wozniacki

Drumul până în finală
Turul 1 Mihaela Buzărnescu 44 WTA 6-2, 6-3 1h11
Turul 2 Jana Fett 119 WTA 3-6, 6-2, 7-5 2h31
Turul 3 Kiki Bertens 32 WTA 6-4,6-3 1h26
"Optimi" Magdalena Rybarikova 21 WTA 6-3, 6-0 1h03
"Sferturi" Carla Suarez Navarro 39 WTA 6-0, 6-7(3), 6-2 2h11
Semifinale Elise Mertens 37 WTA 6-3, 7-6(2) 1h37

9h 59 de minutea petrecut pe teren la această ediție de Australian Open

396 de victoriipe hard a adunat în toată cariera

10-1este raportul dintre victorii și înfrângeri în acest sezon

131 de lovituridirect câștigătoare a reușit la această ediție 

31-10este raportul dintre victorii și înfrângeri în cele zece participări la Australian Open

27 trofeeare în palmares, jucând și alte douăzeci și patru de finale

26.800.000 €a adunat în carieră din premii

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
maradona5
maradona5  •  26 Ianuarie 2018, 19:23

Parca vad ca la 6- 4 , 4-1 pt. Halep i se inmoaie genunchii de emotie si pierde

Vezi toate comentariile (1)
Comentează