SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

Simona Halep urcă în clasamentul WTA după Indian Wells » Câte puncte o despart de obiectivul din 2022

Simona Halep, la Indian Wells // foto: Imago Images
Simona Halep, la Indian Wells // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 martie 2022 08:31 / Actualizat sambata, 19 martie 2022 09:39

Simona Halep (30 de ani), eliminată în semifinale la Indian Wells, 6-7 (6-8), 4-6 cu Iga Swiatek, urcă pe locul 19 WTA grație parcursului de la turneul american.

Simona Halep a început competiția din Indian Wells pe locul 26 WTA. Calificarea în semifinale i-a adus Simonei 390 de puncte în clasamentul WTA, cu care Halep ajunge la un total de 2.222.

Criză de nervi: Halep a rupt racheta în semifinala cu Swiatek!
INDIAN WELLS
Criză de nervi: Halep a rupt racheta în semifinala cu Swiatek!

Simona Halep urcă pe locul 19 în clasamentul WTA după Indian Wells

Sportiva din România a urcat astfel pe locul 19 într-un clasament live, urmând să ocupe aceeași poziție în ierarhia oficială, pe care WTA o va publica luni.

Pe Halep o despart acum 39 de puncte de Elena Rybakina, ocupanta locului 18, și doar 6 puncte de Elina Svitolina, locul 20.

Dacă ar fi ajuns în finala Indian Wells, Halep ar fi obținut 260 de puncte suplimentare, cu care ar fi urcat pe locul 14 WTA.

A doua cel mai bine clasată jucătoare din România este Sorana Cîrstea (31 de ani), locul 27 în clasamentul live, cu 1.865 puncte.

Halep vrea în top 10 WTA

În finalul anului 2021, înainte să plece în Australia pentru Australian Open, Simona Halep anunțase că obiectivul său din 2022 este revenirea în top 10 WTA.

Românca încheiase anul trecut pe 20 WTA. Acum, la aproximativ 3 luni distanță de la acel moment, ocupă locul 19.

753 de punctesunt între Ons Jabeur, ocupanta locului 10 WTA, și Simona Halep

În 2022, Halep a câștigat un turneu, Melbourne Summer Set 1, și a ajuns în semifinale la Dubai și Indian Wells. La Australian Open, unicul turneu de Grand Slam desfășurat în începutul de an, Halep s-a oprit în faza optimilor de finală.

Mă bucur că din punct de vedere al nivelului de joc am fost aproape. E un mare plus și un pas înainte. Am luat, cu siguranță, foarte multă încredere din acest meci. 

Am fost foarte aproape. Este prima săptămână în care am simțit că revin la nivelul pe care vreau neapărat să-l ating din nou. A fost un meci bun pentru mine. Sunt recunoscătoare că pot juca din nou la acest nivel. E încurajator pentru viitor. 

- Simona Halep, după meciul cu Iga Swiatek

VIDEO » Rezumatul meciului Simona Halep - Iga Swiatek

Citește mai multe știri din tenis: 

Ce urmează pentru Simona Halep: turneele la care vrea să joace după Indian Wells

Iga Swiatek, prima reacție după triumful cu Halep: „Eram favorită”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
267890
267890  •  19 Martie 2022, 09:21

Mare anomalie este prezenta Halepei in top 50. Bravo Iga. Această dezlanțuire de ură, disperare, furie, urlete, grimase - numită Halep - te inspaimântă pur și simplu.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează