SPORTURI  »  TENIS  »  ROMA

Simona Halep, una dintre preferatele bookmarkerilor la Roma » Ce cotă are românca să câștige turneul și cine e văzută principala favorită

Simona Halep
Foto: Imago
Simona Halep Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 mai 2022 17:25 / Actualizat sambata, 07 mai 2022 18:22

Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) este una dintre favoritele bookmarkerilor la câștigarea trofeului de la Roma.

Competiția din capitala Italiei va avea loc în perioada 9 - 15 mai. În acest an, premiile totale ale turneului WTA de la Roma se ridică la 2.527.250 de dolari.

Cine e Alize Cornet, nonconformista WTA » Și-a scos tricoul în timpul unui meci de US Open + Serena „a ajutat-o” să treacă de Halep
WTA
Cine e Alize Cornet, nonconformista WTA » Și-a scos tricoul în timpul unui meci de US Open + Serena „a ajutat-o” să treacă de Halep

Repartizată în partea superioară a tabloului, acolo unde se află liderul mondial Iga Swiatek, Halep o va întâlni în primul tur pe franțuzoaica Alize Cornet, în fața căreia are un palmares groaznic: 1-4 în meciurile directe, Cornet câștigând chiar anul acesta ultimul meci, în „optimi” la Australian Open, 6-4, 3-6, 6-4.

Halep este cotată cu șansa a doua la câștigarea trofeului de la Roma și are o cotă de 7.50. Poloneza Swiatek este principala favorită, liderul mondial având o cotă de 2.50 pentru a se impune la turneul de categorie WTA 1.000.

Cum arată cotele pentru câștigarea turneului WTA de la Roma: 

  • Iga Swiatek 2.75
  • Simona Halep 7.50
  • Paula Badosa 15.00
  • Ons Jabeur 15.00
  • Garbine Muguruza 15.00
  • Naomi Osaka 15.00
  • Aryna Sabalenka 15.00
  • Maria Sakkari 15.00
  • Anett Kontaveit 20.00
  • Belinda Bencic 25.00

Simona deja a ajuns la Roma

Simona Halep a ajuns deja la Roma, iar vineri a efectuat primul antrenament în complexul de la Foro Italico. La fel ca la Madrid, jucătoarea din România e însoțită de antrenorul Patrick Mouratoglou, acesta fiind cel de-al doilea turneu de la startul colaborării dintre cei doi.

Simona Halep s-a antrenat de dimineață, de la ora 9:30 locală, pe arena Pietrangeli.

Tot vineri, antrenorul Patrick Mouratoglou a postat pe contul său de Instagram o imagine de grup, cu explicația: „Roma n-a fost construită într-o zi, așa că am venit devreme. Abia așteptăm săptămâna viitoare”, a scris Mouratoglou pe contul său de Twitter.

Alize Cornet, adversara Simonei în primul tur

Simona a avut parte de o tragere la sorți complicată. O va înfrunta pe Aliza Cornet (32 de ani, 34 WTA).

Simona Halep și Alize Cornet s-au înfruntat de 5 ori în carieră, iar franțuzoaica conduce cu 4-1, ultima victorie a franțuzoaicei având loc în optimi la Australian Open, în ianuarie.

Dacă o învinge pe Cornet, pe româncă o așteaptă un duel cu americanca Danielle Rose Collins (28 de ani, 8 WTA), nimeni alta decât finalista de la Australian Open. Aryna Sabalenka, Belinda Bencic sau Jessica Pegula sunt alte jucătoare incomode aflate pe aceeași parte de tablou cu Simona.

Citește alte știri din tenis:

Eliminat de Alcaraz, Rafa Nadal a avut numai cuvinte de laudă la adresa noului fenomen din tenis: „Este unul dintre urmașii mei”
MADRID
Eliminat de Alcaraz, Rafa Nadal a avut numai cuvinte de laudă la adresa noului fenomen din tenis: „Este unul dintre urmașii mei”
Simona Halep și Mouratoglou au ajuns la Roma » Primele imagini de la antrenamente + mesajul francezului: „Abia așteptăm”
WTA ROMA
Simona Halep și Mouratoglou au ajuns la Roma » Primele imagini de la antrenamente + mesajul francezului: „Abia așteptăm”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
108779877311497
George Ionescu  •  07 Mai 2022, 22:55

...da...castiga Simona...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează