SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEE WTA

Simona Halep, demaraj în 2020 în Australia! Când joacă la Adelaide + gest SUPERB alături de Angelique Kerber

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 ianuarie 2020 09:45

Simona Halep (28 de ani, 4 WTA) va juca în turneul Premier de la Adelaide (13-18 ianuarie) la startul noului sezon. Și celelalte românce vor fi pe tablourile diverselor turnee. 

Anul 2020 e gata să înceapă și pe terenurile de tenis, iar Australia e zona care concentrează cel mai mare număr de nume importante. Între ele – Simona Halep, care și de data aceasta ia startul în a doua săptămână, la fel ca în sezonul anterior, când și-a amânat debutul din cauza incertitudinii cauzate de problemele la spate.  

Acum, românca e într-o stare fizică diferită, mult încurajatoare. A avut o perioadă fructuoasă de pregătire la Dubai, aproape trei săptămâni într-un climat cald, care i-a priit. 

„E superbine aici, mai ales pentru spatele meu”, spunea ea pentru Gazeta Sporturilor în decembrie, adăugând: „Dacă aș fi avut ideea asta și în anii trecuți, în loc să stau la frig, ce bine ar fi fost! Asta e, mereu înveți”.

Simona Halep, meci caritabil cu Angelique Kerber

Locul ales de numărul 4 mondial pentru startul lui 2020 este Adelaide, acolo unde se dispută un turneu de categorie Premier între 13 și 18 ianuarie. Simona va intra însă ceva mai devreme pe hard-ul din orașul natal al antrenorului ei, Darren Cahill. Pe 12 ianuarie, ea va lua parte alături de Angelique Kerber la un eveniment caritabil, intitulat „Rally for Resilience”, care va strânge fonduri pentru Australian Tennis Foundation. 

Halep și Kerber vor participa la un meci de dublu alături de invitați speciali, apoi se va disputa prima înfruntare de pe tabloul principal al turneului ATP de la Adelaide.  

Pe grila concursului WTA se vor mai afla Ashleigh Barty, numărul 1 mondial, Petra Kvitova, Kiki Bertens, Johanna Konta, Sofia Kenin, Petra Martici, Marketa Vondrousova, Alison Riske și Donna Vekici, toate făcând parte din Top 20. 

Restul româncelor încep în China 

Între primele 100 de jucătoare ale lumii se mai află două românce. Sorana Cîrstea, 74 WTA, va porni sezonul 2020 în China, la Shenzhen, în turneul de categorie International. Anul trecut ea s-a oprit în „sferturi” acolo, învinsă de viitoarea fialistă Alison Riske. A mai jucat în China în 2017, când s-a oprit în turul 2.  
 

În același turneu vor fi și Irina Begu, 102 WTA, și Monica Niculescu, 118 WTA, în calificări, dar direct pe tabloul de dublu, unde se găsește și Raluca Olaru. Ana Bogdan, 98 WTA, va porni sezonul în concursul WTA International de la Auckland, în calificări, unde s-a înscris și Irina Bara, 164 WTA.  

Turneele WTA din primele săptămâni ale sezonului 

  • Brisbane (Premier): 6-12 ianuarie 
  • Shezhen (International): 4-11 ianuarie 
  • Auckland (International): 6-12 ianuarie 
  • Adelaide (Premier): 13-18 ianuarie 
  • Hobart (International): 13-18 ianuarie 

Unde joacă Sorana, Irina Begu sau Monica Niculescu

Simona Halep (4 WTA): Adelaide 
Sorana Cîrstea (74 WTA): Shenzhen 
Ana Bogdan (98 WTA): Auckland, calificărI 
Irina Begu (102 WTA): Shenzhen calificări, dublu cu Krystina Pliskova, Hobart calificări 
Monica Niculescu (118 WTA): Shenzhen calificări, dublu cu Misaki Doi 
Irina Bara (164 WTA): Auckland, calificări 
Raluca Olaru (48 WTA dublu): Shenzhen, dublu cu Dalila Jakupovic 

Citește și:

Halucinant! Beat la volan, recidivist și recalcitrant, Ilie Năstase a scăpat de închisoare pentru că „a fost unul dintre cei mai importanţi jucători de tenis ai anilor 1970”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
simonhalep
simonhalep  •  03 Ianuarie 2020, 15:11

Simona va fi ciuca bătăilor anul ăsta. Va ieși din top 10, se mărită și se apucă de bucătărit și de puiat.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  03 Ianuarie 2020, 11:49

Nu inteleg strategia Irinei. Ea nu e calificata pentru AO, dar in saptamana in care se disputa calificarile acolo ea s-a inscris la Hobart. Foarte ciudat.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează