SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Simona Halep, din nou alături de Andrei Pavel? Motivul pentru care cei doi ar putea colabora din nou

Simona Halep, alături de Andrei Pavel // FOTO: Reuters
Simona Halep, alături de Andrei Pavel // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 18 februarie 2019 17:14

Simona Halep, 27 de ani, 2 WTA, a rămas din nou fără antrenor, jucătoarea noastră anunțând oficial duminică faptul că nu continuă colaborarea cu belgianul Thierry Van Cleemput, 50 de ani, strategul care i-a fost alături la turneul de la Doha de săptămâna trecută. 

Deși a anunțat că nu intenționează deocamdată să apeleze la serviciile unui antrenor, Simona Halep ar putea să reinventeze parteneriatul cu Andrei Pavel, 45 de ani, antrenor cu care a mai colaborat și în trecut. 

„Cneazul” e liber de contract după ce a încetat recent colaborarea cu Marius Copil și ar putea fi tentat de un come-back în echipa Simonei, mai ales că acum ar fi unicul ei antrenor. Unele voci au suținut că precedenta despărțire dintre cei doi ar fi survenit pentru că Pavel ar fi fost nemulțumit că e mereu în umbra lui Darren Cahill. 

Pavel a mai ajutat-o o dată pe Halep

Precedenta aventură a lui Andrei Pavel în loja Simonei Halep a fost una de bun augur: perioada a coincis cu momentul în care Simona Halep a trecut pentru prima oară în carieră pe primul loc în clasamentul WTA, în octombrie 2017, la Beijing. În plus, Pavel era antrenor și în momentul în care Simona Halep s-a impus la Roland Garros, unica ei victorie în turneele de Mare Șlem. 

Totodată, numeroși specialiști au afirmat că Andrei Pavel a jucat un rol determinat în îmbunătățirea unui aspect vital din jocul Simonei, mai exact serviciul. 

Cele mai bune rezultate ale lui Copil au venit cu Pavel în lojă

Andrei Pavel și Marius Copil colaborau din august 2018, imediat după despărțirea „Cneazului” de Simona Halep. În acel moment, Copil se afla pe locul 91 ATP. În prezent, tenismanul de 28 de ani se află pe locul 72.

Cea mai bună performanță împreună a fost calificarea în finală la turneul de la Basel, unde Marius a pierdut greu în fața lui Roger Federer, 6-7(5), 4-6. La acel turneu i-a eliminat pe parcurs pe Marin Cilic și Alexander Zverev. 

Vezi și: SIMONA HALEP - EUGENIE BOUCHARD // Canadianca, declarații de senzație despre Halep: „I-aţi văzut picioarele?”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (7)
helena
helena  •  19 Februarie 2019, 18:27

De ce nu ausyralianul? E prea scump? Caci banui ca de aceea v ati despartit...

10155633308976552
Cornel Perju  •  18 Februarie 2019, 23:18
Postat de terezza pe 18 Februarie 2019, 18:52

Îmi doresc tare mult ca cei doi să colaboreze.

Cahil a papat-o pe Simona de foarte multi bani fara sa o fi ajutat foarte mult in imbunatatirea jocului. Dupa 4 ani de colaborare Simona nu stie inca sa loveasca un dropshot cum trebuie iar in ce priveste serviciul se vede o imbunatatire dar nu foarte mare. Povestea cum ca Simona nu poate servi bine pentru ca nu este inalta este doar o scuza prin care unii antrenori isi marcheaza incompetent. Ciubulkova are 1.60 si serveste mult mai bine decat Simona. Cahil nu este un antrenor veritabil care sa stie sa dea un sfat tehnic care sa ajute jucatorul. Doar barbologie am auzit din gura lui Cahil. Pavel a plecat din echipa Simonei si din cauza diferentei de stil de joc fata de Cahil care a pus-o pe Simona sa joace defensive la greseala adversarului. Asta e un stil foarte pagubos pentru Simona. Pavel abordeaza un stil mult mai agresiv. Cu Pavel la timona Simona a umilit-o pe Sharapova, cu Cahil a luat bataie

observator979
observator979  •  18 Februarie 2019, 23:11

Nu mai sunt stiri de la Simona, asa ca se fac speculatii! Sunt atatea evenimente care ar merita o stire! De pilda, ca Irina Bara/Jakupovic au castigat in Dubai la dublu contra Bencic/Kasatkina!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close