SPORTURI  »  TENIS  »  GIPPSLAND TROPHY

Simona Halep revine pe teren la Gippsland Trophy! Schimbare majoră de regulament la meciul cu Alexandrova

Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages
Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 04 februarie 2021 12:09 / Actualizat joi, 04 februarie 2021 12:53

Simona Halep (2 WTA, 29 de ani) revine vineri la Gippsland Trophy, pentru meciul contra rusoaicei Ekaterina Alexandrova (26 de ani, 33 WTA). Partida era programată pentru azi, dar toate meciurile de joi de la turneele din Australia au fost anulate, după apariția unui caz de coronavirus.

Organizatorii turneelor care se desfășoară la Melbourne, ca pregătire pentru Australian Open, au anunțat programul zilei de vineri, când Simona Halep va evolua în două partide.

Simona Halep - Ekaterina Alexandrova se joacă vineri, 5 februarie

Partida dintre Halep și Alexandrova, din sferturile turneului Gippsland Trophy, se va disputa pe arena „Margaret Court” și va fi a cincea a zilei. Astfel, meciul Simona Halep – Ekaterina Alexandrova va începe în jurul orei 07:00, ora României, și va fi liveTEXT, video și foto pe GSP.ro.

Ulterior, după o perioadă de pauză, Halep va juca și în sferturile probei de dublu. Perechea Simona Halep/Daria Gavrilova va înfrunta perechea Mihaela Buzărnescu/Alize Cornet.

Irina Begu (30 de ani, 79 WTA) va juca și ea în sferturile Gippsland Trophy, cu japoneza Naomi Osaka  (3 WTA, 23 de ani) . Partida va fi șaptea a zilei pe „Margaret Court” și ar putea începe în jurul orei 10:30, ora României.

Și Sorana Cîrstea (30 de ani, 72 WTA) va evolua vineri, în turul II al turneului Grampians Trophy. Meciul cu elvețianca Belinda Bencic (23 de ani, 12 WTA) e primul pe terenul 7 și va începe la ora 01:00, ora României.

Schimbare de regulament

Pentru ca partidele să se termine mai repede, organizatorii au decis să schimbe modul de desfășurare. Astfel, dacă după două seturi scorul va fi egal, nu se va mai juca încă un set. Partida se va decide la supertiebreak, urmând ca prima jucătoare care acumulează 10 puncte să câștige meciul, asemenea duelurilor de dublu.

Partidele de joi anulate, Australian Open nu este în pericol!

Daniel Andrews, premierul statului Victoria, a anunțat miercuri că primul turneu de Mare Șlem al anului se va desfășura la datele stabilite, chiar dacă un angajat al hotelului Grant Hyatt din Melbourne a fost testat pozitiv la COVID-19. Hotelul a fost bază pentru o parte din jucătorii de top în cele două săptămâni de carantină obligatorie, acum unii dintre ei fiind cazați acolo. 

„Este doar un caz, lumea nu trebuie să se panicheze. Am dovedit în trecut că știm cum să rezolvăm astfel de situații", a spus oficialul, adăugând că Australian Open nu este în pericol. Primul turneu de Mare Șlem al anului este programat între 8 și 21 februarie. Organizatorii au decis anularea partidelor de azi din turneele, 6 la număr, găzduite de capitala statului Victoria, la Melbourne Park. Andrews a precizat că jucătorii pot reveni la meciuri după un test negativ la coronavirus.

VIDEO Simona Halep despre Australian Open 2021: „Nu va fi ușor, dar eu sunt pregătită!”

Citește mai multe știri din tenis:

Cu șaizeci la sută mai puține controale doping anul trecut în tenis + Care este cea mai testată jucătoare din România

Încă o veste-șoc la Melbourne » Rafael Nadal s-a accidentat și poate rata Australian Open!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează