SPORTURI  »  TENIS  »  WTA DUBAI

SIMONA HALEP - ELENA RYBAKINA 3-6, 6-3, 7-6(5) // VIDEO+FOTO Simona câștigă la Dubai după un meci epuizant: 3 seturi și un tie-break fabulos!

FOTO: Reuters +20   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 februarie 2020 17:28

Simona Halep (28 de ani, 2 WTA) a învins-o pe Elena Rybakina (20 de ani, 19 WTA), scor 3-6, 6-3, 7-6(5), în finala turneului de la Dubai și a ajuns la 20 de trofee obținute în carieră.

Simona Halep nu a mai avut startul lansat din semifinale cu Jennifer Brady. Românca a fost încurcată de serviciul precis al kazahei. Încurajată de procentajul ridicat al primei mingi, Rybakina a agresat cu forehand-ul, asumându-și erorile iminente. Break-ul care a decis setul inaugural a venit în game-ul cu numărul 6. Simona a avut două oportunități de a reintra în joc, ambele ratate.

Halep a fost mult mai lucidă în startul setului secund. A variat mult mai bine loviturile și nu i-a dat timp Elenei să gândească și să se așeze pe forehand. Simona s-a desprins la 4-1, dar tânăra de 20 de ani a dat dovadă de o forță mentală incredibilă. A schimbat strategia, a jucat mai sigur, lovind la fel de puternic, dar fără a mai căuta atât de des liniile. 

Setul 3 a fost pe muchie de cuțit. Intervenția antrenorului Apostu-Efromov s-a dovedit decisivă. La scorul de 2-3 pentru Rybakina, acesta i-a cerut să își păstreze calmul pentru că este jucătoarea care gestionează cel mai bine momentele tensionate.

+16 FOTO

Ce a spus jurnalista GSP Luminița Paul despre victoria Simonei Halep la Dubai

Antrenorul Sever Dron despre Simona Halep

SIMONA HALEP - ELENA RYBAKINA 3-6, 6-3, 6-6 (7-5)

Simona se impune cu 7-5 în tie-break și câștigă trofeul la Dubai!

6-6, Break Rybakyba: Jucătoarea din Kazahstan riscă tot, lovește decisiv fiecare minge și are câștig de cauză. Avem tie-break în decisiv!

6-5, Break Halep: La 30-15 pentru adversară, Simona reușește lovitura finalei, un passing din alergare, mult din afara terenului. Kazaha are multă șansă în schimbul următor, când mingea atinge banda fileului și cade agonizant în terenul româncei. Simona se ambiționează, trece la atac și va servi pentru trofeu!

Discursul mobilizator al lui Artemon Apostu-Efremov: „Cine e cea mai bună la gestionat chestiile astea?”

5-5, Game Halep: Jocul atinge cote dramatice! Simona are probleme pe serviciul secund. Nu a câștigat niciun punct cu el în setul decisiv, dar rezistă datorită primei mingi. Rybakina dă primele semne de oboseală. 

4-5, Game Rybakina: La 40-30 pentru kazahă, Simona pare să găsească passing-ul ideal. Elena agață mingea in-extremis o plasează lângă fileu. 

4-4, Game Halep: Simona pictează pe arena centrală de la Dubai și încinge atmosfera în tribune! Punctul decisiv e obținut cu un forehand măreț, din săritură, în lung de linie. 

3-4, Game Rybakina: Simona luptă pentru fiecare minge. Condusă cu 0-40, românca ia două puncte consecutive și forțează pe serviciul secund al adversarei. Elena rezistă!

3-3, Game Halep: Discuția purtată cu antrenorul Apostu-Efremov a fost benefică. Simona pare scăpată de presiunea arătată în debutul decisivului. 

2-3, Break Halep: Simona reacționează cu promptitudine. 

1-3, Break Rybakina: Simona comite două duble greșeli și joacă restul punctelor cu serviciul secund. Kazaha profită și atacă dezlănțuit. 

1-2, Game Rybakina: Kazaha supraviețuiește într-un nou game lung.

1-1, Game Halep: Rybakina nu mai găsește reperele din primul set. Erorile neforțate apar mult mai des în jocul ei, în timp ce Simona intră în zona de confort, într-un joc de regularitate.

VIDEO De aici a început revenirea Simonei Halep!

0-1, Game Rybakina: Simona e în meci, pune presiune constantă pe serviciul advers în ultimele game-uri, dar nu poate fructifica.

A început setul 3! Rybakina are un palmares impresionant în astfel de înfruntări. Ultimul meci cu decisiv pe care l-a pierdut a avut loc în sferturile de la Wuhan 2019. Atunci pierdea cu Sabalenka, scor 3-6, 6-1, 1-6.

6-3, Game și SET Halep: Fanii români prezenți în număr impresionant la Dubai aplaudă în picioare revenirea Simonei!

5-3, Break Halep: Game maraton, adjudecat de Simona după 10 minute și 10 secunde! Rybakina s-a încăpățânat să reziste în joc, a salvat 3 mingi de break, dar s-a recunoscut învinsă în fața loviturilor maiestuoase de backhand ale Simonei. 

4-3, Break Rybakina: Jocul Simonei e în picaj! Românca îl cheamă din nou pe Artemon Apostu-Efremov. 

4-2, Game Ribakyna: Kazaha salvează două mingi de break. Dă din nou drumul brațului și lovește câștigător.

4-1, Game Halep: Simona își păstrează cu mari emoții serviciul. Românca a condus cu 40-0, dar loviturile de totul sau nimic ale Elenei Rybakina au intrat la limită. Halep a încheiat game-ul cu un as.

3-1, Break Halep: Simona returnează inteligent. Rybakina forțează și comite trei erori neforțate, spre exasperarea antrenorului. 

2-1, Game Halep: Simona variază serviciul și o pune în dificultate pe Rybakina. Tânără din Kazahstan pare lipsită de soluții pentru prima dată în această înfruntare. 

1-1, Game Rybakina: Kazaha e ajutată de fileu la 15-15. Forehand-ul ei atinge banda și cade la câțiva centimetri în terenul Simonei. Elena continuă să vină în față, în urmărirea loviturilor lungi de forehand. Voleurile nu sunt precise, dar îi aduc puncte de cele mai multe ori. 

1-0, Game Halep: Simona salvează o minge de break, apoi controlează tactic schimburile. Rybakina trimite mult prea lung cu forehand-ul, iar românca e pentru prima dată în avantaj pe tabelă de la startul finalei. 

Simona Halep s-a retras de la Doha!

A început setul secund! În pauza dintre seturi, Simona a purtat o discuție cu antrenorul Artemon Apostu-Efremov. Acesta i-a transmis să urce mai mult, să fie mai agresivă pe serviciul secund și să fie mai atentă la tentativele de passing. 

3-6, Break Rybakina: Elena e jucătoarea mai agresivă, dictează ritmul schimburilor și își adjudecă primul set după 37 de minute. Halep a ratat două mingi de break.

3-5, Game Halep: Joc-blitz câștigat de Simona, ajutată în primul rând de primul serviciu. 

2-5, Game Rybakina: Kazaha continuă să servească precis și să atace pe mingea a doua. Tracul din debut pare să fi dispărut, iar odată cu el și erorile neforțate pe forehand. 

2-4, Break Rybakina: Simona și-a creat rapid două mingi de game, dar a greșit inexplicabil un voleu din preajma fileului. Elena a căpătat încredere, a lovit din ce în ce mai puternic pe centrul terenului și a fructificat a doua minge de break avută în finală. 

2-3, Game Rybakina: Elena servește din nou precis și obține puncte ușoare. Rybakina și-a chemat antrenorul, pe Stefano Vukov. Croatul a sfătuit-o să intre mai mult în teren și să forțeze break-ul.

2-2, Game Halep: Simona pune doar de două ori prima minge în teren și e obligată să se apere în raliurile lungi contra Elenei. Campioana de la Wimbledon răspunde magnific în fața forehandurilor în cross trimise de kazahă. 

1-2, Game Rybakina: Serviciul jucătoarei de 20 de ani funcționează excelent în debutul partidei. 

1-1, Game Halep: Simona profită de punctul nevralgic din jocul Elenei, deplasarea, și o plimbă dintr-un colț în celălalt. Jucătoarea din Kazahstan răspunde cu două lovituri puternice de forehand în lung de linie, anulate de o serie de erori neforțate.

0-1, Game Rybakina: Simona nu forțează în primul game, încearcă să se adapteze la stilul de joc al kazahei. 

A început partida. Rybakina servește prima!

  • În altă ordine de idei, Halep s-a retras azi de la WTA Qatar, competiție programată în perioada 23-29 februarie. Informația a fost anunțată oficial de WTA Insider, iar Simona va fi înlocuită de Aryna Sabalenka (21 de ani, 13 WTA)
SIMONA HALEP - ELENA RYBAKINA 3-6, 6-3, 7-6(5) // VIDEO+FOTO Simona câștigă la Dubai după un meci epuizant: 3 seturi și un tie-break fabulos!

20-17este raportul dintre finalele câștigate și cele pierdute de Simona Halep în carieră

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (122)
valyomanid4
valyomanid4  •  23 Februarie 2020, 10:14
Postat de lionforever pe 22 Februarie 2020, 23:27

Aia din kazahstan merg doar pe apa plată si suc de portocale.

Ai intors-o ca la ....Ploiesti...Era vorba de sportivii rusi...Sau nu ?..:))

dorelus
dorelus  •  23 Februarie 2020, 09:33

Simona poate liniștită să-și agațe racheta-n cui. Are o cariere la un nivel la care nu cred că vom mai avea un sportiv în următorii 20 de ani. Respect Simona, ne faci să fim mândri că suntem români oriunde ne aflam. Mulțumesc și multă, multă sănătate.

robby73
robby73  •  23 Februarie 2020, 09:12
Postat de sepsi.osk pe 23 Februarie 2020, 00:44

Beecali si PSG, dar nici despre Cupa Mondiala la sarituri de schi, care a fost organizata la Rasnov zilele astea, nu s-a pomenit nimic! Ziarici de doi lei!

Vrei Sport? Caută alt site! Vrei cancan? Aici găsești!

Vezi toate comentariile (122)
Comentează