SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP - ELINA SVITOLINA

SIMONA HALEP - ELINA SVITOLINA 5-7, 3-6 // CTP, analiză fermă după înfrângerea Simonei: „N-am sperat în niciun moment” » Cum analizează meciul cu Pliskova

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 octombrie 2019 14:38

Simona Halep (28 de ani, 5 WTA) a pierdut cel de-al doilea meci de la Turneul Campioanelor, fiind învinsă în două seturi de Elina Svitolina (25 de ani, 8 WTA), scor 5-7, 3-6, după o oră și 40 de minute de joc. 

  • Simona Halep va juca vineri contra Karolinei Pliskova (27 de ani, 2 WTA) și are nevoie de victorie pentru a se califica în semifinale

La finalul confruntării de la Shenzhen, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat partida, explicând cauzele care au dus la înfrângerea jucătoarei noastre.

„N-am sperat în niciun moment că va câștiga Simona. Svitolina a arătat de la începutul meciului că e mai proaspătă. Veți râde, dar a alergat mai bine decât Simona, a scos incredibil de multe mingi. Simona părea că știe ce are de făcut, însă n-a fost ajutată de starea generală. Meciul dur cu Bianca Andreescu (n.r- câștigat luni în trei seturi) a obosit-o și n-a mai avut prospețime azi.  

Greșelile neforțate sunt cauza principală a înfrângerii Simonei. A avut 38 de greșeli, nu se poate câștiga un meci cu un asemenea procentaj. În plus, ea n-a intrat în teren la serviciul doi al Svitolinei, care era atacabil. Halep a stat doi pași în spatele liniei de fund și a trimis mereu retururi de siguranță, pe centru”, a declarat jurnalistul, imediat după finalul meciului Halep - Svitolina 3-6, 5-7. 

CTP: „Pliskova nu e în formă”

Cristian Tudor Popescu se așteaptă ca duelul lui Halep cu Pliskova, ultimul al grupei, care va avea loc vineri, să se desfășoare pe coordonate total diferite față de cel cu Svitolina: 

„Faptul că Pliskova a stat mai puțin pe teren nu e în avantajul ei. Nu se simte bine la Shenzen. Am văzut-o. Altă jucătoare îi dădea 6-0 Biancăi în primul set, având în vedere cum se mișca. Nu e în formă. În plus, are bioritmul prost. E lentă și nemotivată. Sigur, nu se știe niciodată ce va fi vineri și cum se poate mobiliza Pliskova.

Cred că Simona are mai multe șanse cu Pliskova. Am văzut-o, nu pare că se simte foarte bine aici. Cred că Simona o poate învinge”.

CLASAMENT GRUPA MOV

JucătoareMeciuriSeturiPuncte
1. Elina Svitolina24-02
2. Simona Halep22-31
3. Bianca Andreescu11-20
4. Karolina Pliskova10-20

Vezi AICI toate detaliile de la meciul Simona Halep - Elina Svitolina

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
mutu57
mutu57  •  30 Octombrie 2019, 20:56
Postat de Mircea Deca pe 30 Octombrie 2019, 16:24

bai baietei............ctp stie mult tenis si tot ce vreti voi...........are cultura,verb si da clasa multor specialisti care nu spun nimic .........

Tot asa cum Trump are gloate care care inghit fiecare gogoasa pe care o debniteaza, se pare ca CTP are admiratori in Romania. E si asta un talent: sa prostesti masele ...

mellye
mellye  •  30 Octombrie 2019, 17:00

Daca Simona a stat prea mult pe teren cu Bianca nu e bine pt Simona , daca Pliskova a stat prea puti pe teren cu Bianca ,nici asa nu e bine pt Pliskova ,nu mai inteleg nimic de la tacanitul asta .

idi53
idi53  •  30 Octombrie 2019, 16:40

Cum le stie el pe toate!Si tenis si politica !Ce mai CTP e atot stiutor!De ce nu cabdideaza pt Presidentie daca e asa de bun la toate!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează