SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2018

SIMONA HALEP - ELISE MERTENS // Joc de campioană la Roland Garros » 3 motive pentru care Simona Halep e favorită să fie regină la Paris

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 04 iunie 2018 10:02

Simona Halep, locul 1 WTA, va juca azi în optimile turneului de la Roland Garros cu Elise Mertens, locul 16 WTA. Meciul va începe la ora 12:00 și va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Eurosport. 

Înaintea partidei cu Elise Mertens de azi, din ”optimi”, 3 lucruri semnificative despre Simona Halep după prima săptămână de la Roland Garros.

Pentru a patra oară în carieră, liderul WTA la zi este în a doua săptămână la Paris, în turneul de Mare Șlem care îi e cel mai aproape de suflet. Pentru atmosferă, pentru suprafață, pentru amintiri, pentru orașul care-i place atât de mult. Au fost zile diferite, pline de evenimente, fiecare în felul ei, trecând prin schimbări de vreme, de la ploaie și întreruperi la soare glorios, ore diferite de joc, adversare diferite și terenuri de asemenea. Să identificăm 3 lucruri importante legate de Simona Halep înaintea meciului din "optimi", de astăzi, cu Elise Mertens. 

1. Adaptare la adversare diferite

Trei meciuri câștigate, un singur act pierdut, primul pe care l-a jucat, și adversare care i-au propus bătălii distincte grație stilului lor. Alison Riske, venită după finala de la Nurnberg, a fost cea care a reușit să-i smulgă un set, într-o zi începută sub un cer noros, apăsător. Americanca, agresivă din spatele terenului, a jucat foarte bine în startul meciului și nu i-a permis Simonei să-și găsească ritmul. Odată ce a putut să facă acest lucru, să-și plimbe oponenta și să-și construiască eficient punctele, diferența a fost clară în favoarea lui Halep.

Apoi, cu altă americancă, Taylor Townsend, reperele s-au schimbat. O jucătoare de altă factură, mai scundă, masivă, stângace, însă extrem de îndemânatică. Aici, scăpată de tensiunea depășirii turului 1, românca a dominat înfruntarea, crescându-și jocul gradat și decisiv. În turul al 3-lea, a reîntâlnit-o după 2 ani și ceva pe Andrea Petkovici, o adversară bine cunoscută, care a jucat la un nivel ridicat în setul inaugural. Și aici, Halep a avut nervi superiori în momentele importante. 

Până la urmă, s-a adaptat adecvat la trei situații diferite și la adversare diferite. "Am avut un start lent pentru că întotdeauna îmi este greu să încep acest turneu", spunea ea după victoria din primul tur. "E o plăcere să vin aici și să joc, de aceea mă simt nervoasă, emoționată la început". Apoi, a fost din ce în ce mai stăpână pe sine, descoperind de fiecare dată calea de a se adapta la meciuri. Și făcându-și jocul. E ceea ce spune de fiecare dată: va urmări jocul adversarei pe video, se va pregăti, dar pe teren rămâne esențial să-și păstreze propriul stil.

2. Adaptare la teren și condiții

Inițial, trebuia să dispute meciul din primul tur marți, ultimul din programul arenei Philippe Chatrier. A venit ploaia, totul s-a bulversat și a doua zi a fost așezată tot pe terenul principal, dar la prima oră. Partida din turul secund, din nou acolo, mai în miezul zilei. Pentru turul al treilea însă, organizatorii au făcut o mutare drastică: au trimis meciul Simonei cu Andrea Petkovic pe Terenul 18.

Unul nou, refăcut, considerat foarte frumos de cei care au jucat acolo, însă de alte dimensiuni decât Philippe Chatrier, mult mai mici. E vorba și de capacitatea tribunelor, 2.200 de locuri față de 15.000, dar și de spațiile din lateral sau dinapoia liniei de fund. 

Halep nu s-a declarat deranjată de această programare, spunând că "am venit aici să joc oriunde". A avut nevoie însă de câteva game-uri, 5-6, după cum a spus, pentru a-și fixa noile repere și pentru a se adapta. De asemenea, a căutat puțină detașare sub prosop, zgomotul fiind destul de mare, dar "nu deranjnat", explică ea.

3. Săptămâni de Mare Șlem

Nu i se mai întâmplase din 2014. Doar atunci a ajuns în săptămâna a doua la primele două concursuri majore ale anului. Atunci se oprea în sferturi de finală la Australian Open și ajungea până în ultimul act la Roland Garros. Anul acesta, a disputat finala la Melbourne și și-a asigurat prezența în "optimi" la Paris. Încă un semn al constanței la nivel înalt, cea care a dus-o și a menținut-o până acum pe poziția de lider mondial. Astăzi, pentru un loc în "sferturi", o înfruntă pe belgiancca Elise Mertens, pe care a învins-o clar recent, la Madrid, 6-0, 6-3.

Partida Simona Halep - Elise Mertens poate fi urmărită liveTEXT AICI

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
831959706877275
Cristian Baltaru  •  04 Iunie 2018, 15:22

Simona Halep a jucat foarte bine și a meritat să se califice în sfertirile de finală de la Roland Garros.P.S. De ce n-ați postat până la ora asta un articol despre victoria dublului Buzărnescu/Bara în optimile de finală de la Roland Garros împotriva dublului Brady/King,scor 6-4,6-3?Că tot ziceați de câteva zile că am rămas la R.G. doar cu o singură româncă(Simona Halep),când colo,avem trei: Simona Halep,Mihaela Buzărnescu și Irina Maria Bara.

1805206759773888
Lenuta Oroian  •  04 Iunie 2018, 15:06

De unde stii tu ca nu va castiga un GS niciodata? Esti mama Omida?

2059073794134247
Neagu Vasile  •  04 Iunie 2018, 13:37

Townsend stangace dar indemanatica.. Bah dar voi cititi ce scrieti pana sa publicati?..la fel puteai sa spui scunda dar inalta:))..masiva dar slabuta:))..pff..

Vezi toate comentariile (9)
Comentează