SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2019

SIMONA HALEP - ELINA SVITOLINA // VIDEO Halep, față-n față cu cea de-a cincea finală de Mare Șlem a carierei + ce palmares are în semifinalele de Grand Slam

Simona Halep // foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep // foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 10 iulie 2019 13:11

WIMBLEDON 2019 // Simona Halep (27 de ani, 7 WTA) joacă mâine, contra Elinei Svitolina (24 de ani, 8 WTA) cel de-al șaptelea penultim act în turneele de Grand Slam, primul a avut loc în 2014, la Roland Garros. 

Simona Halep e din nou în semifinalele turneului de la All England Club. Un turneu care ține la istoria sa și la care puțini îi dădeau șanse Simonei Halep pentru a ajunge în fazele superioare. Cu toate acestea, ea și le-a pus pe lista de obiective pentru acest sezon la finalul lui 2018.

Avea și de ce pentru că în 2014 ea parcursese drumul până în penultimul act și fără accidentarea de la glezna cine știe cum s-ar fi scris istoria la acea ediție. „Iarba este o suprafață în care valorile se nivelează cel mai mult. Se poate întâmpla orice. Lucrurile merg repede, punctele se joacă foarte rapid, este o suprafață complexă. Simona este mai mult o jucătoare de hard și de zgură, unde a avut cele mai mari succese, și acum își dă un challenge diferit.

Simte că este posibil. Să nu uităm că a făcut o semifinală la Wimbledon în 2014. Cred că în ziua de azi e posibil, când iarba este mai lentă decât pe vremea noastră, spunea Virginia Ruzici, managerul Simonei Halep, la finalul lui 2018 într-un interviu pentru Gazetă.

Acum, Simona este la două victorii de acest obiectiv. Primul obstacol care îi va ieși în cale este Elina Svitolina. Pentru româncă este al șaptelea penultim act pe care-l va disputa. Un șir care a început pe zgura de la Roland Garros în 2014, apoi în câteva săptămâni a venit și cel de la Wimbledon.

În 2015, românca a jucat semifinale la US Open, apoi 2016 a fost unul de secetă în această privință, urmând ca în 2017 să ajungă din nou între primele patru pe zgura de la Paris. În 2018 a bifat penultimul act și la Australian Open și s-a întors în această fază și la Roland Garros. La Paris și la Melbourne a reușit să facă pasul în finală în 2014, 2017 și 2018, respectiv 2018.

Se va întâmpla acest lucru și la Londra? Vom afla joi, când Simona Halep se duelează cu Svitolina, aflată la prima semifinală într-un turneu de Mare Șlem.

 Vezi și: SIMONA HALEP - ELINA SVITOLINA // VIDEO Istoricul unei rivalități EXPLOZIVE: dramatism, momente uluitoare și reveniri nebănuite, în 7 meciuri epice

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
347655969058390
Ion Popescu  •  10 Iulie 2019, 22:51

Ce articol de doi bani !Ziar de mahala !

bodrin
bodrin  •  10 Iulie 2019, 17:42

Măi, gesepe, Simona Halep este în fața unei semifinale de Grand Șlem! De ce nu respectați realitatea și adevărul? Nu-i o rușine că joacă o semifinală. Puține jucătoare, chiar foarte talentate, ajung să facă asta! Respectați-vă meseria (?)!

steaua.libera
steaua.libera  •  10 Iulie 2019, 16:13

Succes! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează