SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

SIMONA HALEP // Fostul antrenor al Mariei Sharapova, despre Halep: "Ar trebui să se uite în oglindă"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 30 decembrie 2018 10:17

Sven Groeneveld, fostul antrenor al Mariei Sharapova (29 WTA), a vorbit despre situația Simonei Halep (1 WTA), jucătoare care continuă să nu aibă niciun antrenor după despărțirea de Darren Cahill. 

"Ar trebui să se uite în oglindă și să se întrebe ce îi trebuie. Asta este cea mai importantă întrebare. Are nevoie de un sparring, de un partener de călătorie, de un profesionist care te poate ajuta la îmbunătățirea tehnicii sau tacticii? Ce îți trebuie cu adevărat?

Când sunt în fața unei jucătoare o întreb ce are nevoie, ce îi trebuie, ce așteaptă de la mine. Sunt antrenori care au nevoie de un loc de muncă și nevoia lor devine mai importantă decât nevoia jucătorului. Asta este foarte periculos!

Nevoia jucătorului este pe primul loc. Jucătorul trebuie să își asume responsabilitatea. De multe ori vedem că managerul sau părinții iau decizia, dar până la urmă sportivul este cel care trebuie să facă asta. Nu este ușor, e o responsabilitate importantă, dar așa trebuie făcute lucrurile", la emisiunea Inside The Tour.

Cea mai de succes colaborare a lui Groeneveld a fost cea cu Maria Sharapova. Olandezul a fost antrenorul rusoaicei în timpul finalei câștigate împotriva Simonei Halep la Roland Garros 2014. Cei doi s-au despărțit în luna martie a acestui an.

Simona Halep, printre jucătorii care au contribuit la schimbarea radicală a regulamentului de la Australian Open » Amânarea meciurilor e permisă din 2019

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
112383043130512
Corneliu Brincoveanu  •  30 Decembrie 2018, 22:14

Altul care da sfaturi gratis ! Ma rog, sint sigur ca si Halep are in minte asa ceva si in mod cert va gasi rezolvari...

spinoza
spinoza  •  30 Decembrie 2018, 14:35

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  30 Decembrie 2018, 14:34
Postat de Dan Constantin Petre pe 30 Decembrie 2018, 14:22

Ceva nu suna bine. Poate traducerea nu este corespunzatoare dar sfatul cuiva care te trimite la oglinda iti da de inteles ca nu arati prea bine. Din explicatiile ulterioare rezulta ca Simona ar trebui sa se gandeasca la ce-i mai trebuie adica la completarea stafului. Prima persoana atentionata este de fapt Virginia Ruzici consiliera avizata si impartiala prin insasi functia sa pentru care e platita

Sfatul cuiva care te trimite sa te uiti in oglinda indeamna la introspectie. Nimic altceva. Nu in lumea oamenilor normali pentru care aspectul fizic nu poate fi niciodata adus in discutie. Deci Groeneveld o indeamna pe Simona la introspectie. Si are dreptate. Fiecare om e altfel. Ostapenko, de pilda, are nevoie de cineva pe care sa-si descarce furia acumulata in meci. Si Muguruza, altfel foarte cerebrala, are momente de genul asta. Simona are nevoie de cineva in fata caruia sa-si etaleze fatalismul din unele momente (dar cred ca in subsidiar asteapta si ca acesta sa-i fie contrazis - e drept, Cahill era aici foarte bun). Wozniacki sau Kvitova sunt mult mai pozitive, ele conlucreaza cu antrenorul, asteapta sfaturi, le comenteaza... Ma rog, fiecare cu propria personalitate. Dar revenind la chestia cu oglinda... in niciun caz nu e vorba de aspectul fizic. Oglinda este simbolul autocunoasterii.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close