SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

SIMONA HALEP. FOTO Ea e cea mai fidelă fană a Simonei Halep: povestea din spatele conturilor care au revoluționat social media! Darren Cahill și Simona, printre urmăritori

Articol de - Publicat marti, 10 aprilie 2018 17:11

Unul dintre fanii cei mai fideli ai Simonei Halep, arădeanca Lorena Popa, i-a dedicat liderului WTA două conturi de social media cu imagini și gif-uri comentate cu umor.

De când a început să adune trofee în circuitul WTA, din 2013, Simona are tot mai mulți fani. Și tot mai organizați. Odată cu performanțele, au crescut și admirația, afecțiunea suporterilor, care s-au strâns în grupuri, iar platformele de social media au înlesnit coagularea acestor comunități de susținători.

Unii mai înfocați decât alții – așa cum există și categoria opusă, a criticilor. Între cei care o urmăresc cu emoție și nerăbdare este și Lorena. Lorena Popa, din Arad. Are 20 de ani și e studentă la Inginerie Alimentară. Ea a ales să-și transfere sprijinul pentru jucătoarea favorită într-o formă modernă, plină de umor. Așa că a creat două conturi, unul de Twitter, altul de Instagram, ambele intitulate SimoReactions, în care postează imagini sau gifuri însoțite de explicații amuzante.

Peste 2.000 de urmăritori

Nu întâmplător, descrierea conturilor avertizează din start: e vorba despre "funny" și "appreciation". Zâmbet și admirație. Și un argument zdrobitor: contul de Twitter a fost creat în aprilie 2017, iar Simona însăși a început să-l urmărească doar o lună mai târziu, pe 31 mai 2017. Antrenorul liderului mondial, Darren Cahill, nu e doar follower, ci de asemenea un comentator ocazional și inspirat. În un an de existență, pe Twitter s-au adunat 2.128 de urmăritori, iar pe Instagram 2.874.

Cum i-a venit ideea? "Eram pe Twitter și, la un moment dat, cineva a făcut un grup de vreo 6 persoane fani Simo. Vorbind acolo mai des, mereu atașam câte o poză cu Simo care se potrivea cu ceea ce ziceam. Ei se tot amuzau, că le cam nimeream, și unul dintre ei a sugerat să fac un cont și să postez. La început credeam că doar vor să glumească, dar cum insistau, am zis de ce nu?, o să încerc", povestește Lorena.

Cei din grup au și ajutat la început cu like-uri și distribuiri. "Încercau să mă "promoveze". Eu eram puțin sceptică tocmai pentru că nu știam cum vor reacționa alții. În timp, contul a crescut, încet, dar sigur".

Simona followed back

Surpriza cea mai plăcută a fost "bineînțeles, când mi-a dat Simona follow pe Twitter. Și acum îmi amintesc că am primit notificare sus, în bară, " Simona Halep followed you back". Mă uitam și nu-mi venea să cred, am intrat repede să văd dacă e sigur contul ei oficial și, da, era. Tot una dintre cele mai mari surprize e și follow-ul lui Darren pe Instagram. Și pe Twitter mi-a dat follow, dar acolo urmărește și alte fan page-uri ale Simonei", explică Lorena.

Tehnic vorbind, încearcă să facă pozele și gifurile în timpul meciurilor, aproape în timp real. Pentru că urmărește partidele cu regularitate și live. Dacă găsește o reacție amuzantă a lui Halep sau a antrenorului ei, transformă acea parte în gif și adaugă o explicație simpatică.

"Pozele și gif-urile le arhivez, mă mir că mai funcționează telefonul la câte am!". Și câte are? 7 GB doar din gif-uri. Există însă și back-up-ul pe calculator, de unde și postează în timpul meciurilor.

Cu foile pe jos

Liderul mondial o știe deja pe Lorena, s-au văzut de multe ori, la Cupa Fed, mai ales, ocazii sărbătorite cu numeroase selfie-uri. Dar și cu momente decupate parcă dintr-un serial de comedie. La recenta întâlnire de Cupa Fed de la Cluj-Napoca, împotriva Canadei, la care Simona nu a jucat, a fost prezentă însă alături de echipă. Atunci a apărut una dintre aceste faze amuzante.

"După antrenamente a mers să dea un interviu, noi o așteptam în partea stângă. A terminat, am văzut-o că vine spre noi și aveam foile pregătite să le semneze. Când a ajuns în fața mea, le-am scăpat pe toate pe jos. Și cu fața în jos! M-am aplecat după ele, toți așteptau și se uitau cum le adun. Când m-am ridicat cred că eram mai roșie ca un rac!", povestește Lorena. Simona s-a amuzat însă și ea, deși Lorena ține minte doar ironia situației. Poate și de aceea așteaptă următoarea întâlnire, tot la Cluj-Napoca, săptămâna viitoare, când România va înfrunta Elveția. Iar Halep va juca.

Darren, autor de caption

Antrenorul Simonei comentează pe cele două conturi, iar prima dată când a făcut-o a salvat-o pe Lorena de la lipsa de inspirație. "A fost la o poză cu Simona după un fotoshoot cu Mercedes. Era ea lângă un Mercedes negru. Nu am găsit să scriu ceva amuzant despre poză, doar îmi plăcuse, iar comentariul lui a fost "Crazy fast machine, the car goes fast too", referindu-se la Simo că e o mașinărie rapidă. A fost amuzant tare", descrie arădeanca. 

Solicitare de la fanii Agăi

Umorul SimoReactions a ajuns până în Polonia. Lorena a primit un mesaj de la un fan page al Agnieszkăi Radwanska, în care era rugată să-i ajute cu 3 explicații foto amuzante la 3 imagini diferite cu cea mai bună jucătoare polonă din istorie. "M-am bucurat, însemna că le place ceea ce fac. După ce le-am trimis caption-urile, păreau tare amuzați. Mi-au mulțumit". 

Pornind de la un interviu

Când era mai mică, pe la 10 ani, Lorena Popa se uita la tenis la televizor, "știam atunci doar de Șarapova și de Nadal, dar nu prea urmăream. Sora mea și o prietenă a ei jucau în spatele blocului, vorba vine, un teren trasat cu cretă. Eu doar le priveam.

De Simona am auzit prima dată în 2013. Țin minte un interviu la ProTv, de 1 decembrie, unde zicea la un moment dat că nu a avut păpuși când era mică. A primit atunci una cadou și părea fericită. Mi s-a părut o fată modestă și sinceră. Am început s-o urmăresc însă din 2014, de la sezonul de zgură, și de atunci cred că am ratat maximum 4 meciuri ale ei", mărturisește studenta din Arad.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
10204444699616941
Ion Ionescu  •  11 Aprilie 2018, 05:27
Postat de balauru48 pe 10 Aprilie 2018, 21:32

grupul fetelor cu nas mare mda...grupul fionelor :)) urate cu dra ci

Mai bine urate (vorba vine), decat proaste facute gramada...ca tine!

balauru48
balauru48  •  10 Aprilie 2018, 21:32

grupul fetelor cu nas mare mda...grupul fionelor :)) urate cu dra ci

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close