SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Simona Halep, OUT de la Australian Open, după o luptă TITANICĂ împotriva lui Garbine Muguruza! Două seturi halucinante în semifinale!

Articol de GSP - Publicat joi, 30 ianuarie 2020 06:50

Simona Halep (28 de ani, 3 WTA) a pierdut cu Garbine Muguruza (26 de ani, 32 WTA), scor 6-7 (8), 5-7, în semifinale la Australian Open 2020. În finală, Muguruza o înfruntă pe americanca Sofia Kenin. 

Într-o căldură sufocantă, cu temperaturi ce urcau până la 40 de grade și izgoneau spectatorii din diferite sectoare ale tribunei, Simona Halep și Garbine Muguruza au dezvoltat un tenis extraordinar în primul set. S-a mers cap la cap până la 3-3, când Muguruza a obținut breakul, grație unei combinații de urcări la fileu și lovituri agresive de „dreapta”. Garbine s-a distanțat până în 5-4, a servit pentru set, dar o răbufnire de orgoliu a Simonei a refăcut egalitatea. S-a intrat în tiebreak, acolo unde Simona a avut mingi de set, dar Garbine s-a concentrat excelent și a închis, 10-8. Tensiunea și-a spus cuvântul, Halep a izbitcu furie o rachetă de teren. 

Setul 2 din Halep - Muguruza, luptă la baionetă, colaps pe final

Setul secund a fost mult mai haotic. Simona și Garbine și-au pierdut pe rând serviciul. Simona a fost singura care și-a stăpânit nervii, odată ce umbra a revenit pe Rod Laver Arena, iar la 5-4 s-a pregătit să servească pentru a egala la seturi. A urmat un set chinuitor, cu Halep salvând mingi de rebreak și cu Muguruza atacând în valuri. Garbine a obținut rebreakul, 5-5. 

Apoi, Simona a părut că pierde ușor contactul cu ritmul meciului, Muguruza a obținut ambele gameuri care au urmat și a bifat biletele pentru a 4-a sa finală de Grand Slam din carieră.

10ași a avut Garbine Muguruza, față de doar doi ai Simonei Halep

39 de lovituri câștigătoarea avut Garbine Muguruza, față de 20 de lovituri câștigătoare ale Simonei Halep

44 de greșeli neforțatea avut Muguruza, care a riscat foarte mult, în timp ce Simona a avut doar 23

+14 FOTO

FINAL » Simona Halep - Garbine Muguruza 6-7 (8), 5-7

5-7, GAME, SET, MATCH GARBINE MUGURUZA! Un ultim game ezitant și Simona părăsește turneul. 

5-6, GAME MUGURUZA! Schimbare totală de situație, Simona servește pentru a rămâne în meci! 

5-5, BREAK MUGURUZA! INCREDIBIL! După o serie de mingi de break ratate, Muguruza obține într-un final gameul și egalează situația în setul 2. 

5-4, GAME MUGURUZA! Game fără istoric pentru Garbine, care câștigă la zero pe propriul serviciu și o obligă pe Simona Halep să își asume închiderea setului!

5-3, GAME SIMONA HALEP! Alt game „nebun” între cele două combatante. Halep a fost condusă 30-15, a reușit un backhand fix în colțul terenului, după care a menținut ritmul și și-a adjudecat gameul! 

4-3, GAME MUGURUZA! Simona Halep a condus cu 30-0, Garbine a întors la 40-30. Pe parcurs, Halep a rămas fără challengeuri, după 3 cereri nefondate. 

4-2, GAME SIMONA HALEP! Jucătoarea noastră își apără cu greu propriul serviciu, face zid în fața agresivității adversarei, reușește să se desprindă!

3-2, BREAK SIMONA HALEP! Simona a avut 3 mingi de break. Doi ași au scos-o pe Garbine din încurcătură când era nevoie. A urmat o lovitură de dreapta în lung de linie extraordinară a jucătoarei noastre și o minge trimisă afară de Muguruza. Al doilea break al Simonei! 

2-2, BREAK MUGURUZA! „E un joc de nervi meciul până acum”, spune Alexandra Dulgheru în comentariul Eurosport. Și are dreptate. A fost un game haotic, 15-30, 30-30, 30-40 și break Garbine. Darren Cahill încearcă să o încurajeze pe Simona din tribune. Îngrijorare pe fața antrenorului australian. 

2-1, BREAK SIMONA HALEP! Garbine salvează două mingi de la 0-40, dar Halep reușește breakul! Hai, Simona! 

1-1, GAME SIMONA HALEP! Moment psihologic la 30-40. Simona trimite o minge aparent afară, cere challenge, iar arbitrajul video întoarce decizia. De la minge de break Muguruza, Simona face 3 puncte și închide gameul. 

0-1, GAME MUGURUZA. Jucătoarea spaniolă își adjudecă primul game. Simona a rupt o rachetă de furie, imediat după ultimul punct al primului set. 

PRIMUL SET: MUGURUZA CÂȘTIGA LA TIEBREAK, 7-6 (10-8)

29de greșeli neforțate a făcut Garbine Muguruza, care și-a asumat mai multe riscuri. Simona a avut doar 11

3 așia reușit Garbine Muguruza, în timp ce Simona Halep nu a făcut niciunul

18-7lovituri câștigătoare în favoarea Garbinei Muguruza în primul set

TIEBREAK 10-8 MUGURUZA. Muguruza a făcut pauze lungi între servicii și între puncte pentru a-și trage sufletul. Garbine a condus 3-0, Simona a revenit la 4-3, apoi Garbine a făcut iarăși 3 puncte consecutive, 6-4. A fost 6-6, 7-7, 8-8, un out al Simonei și o minge trimisă în fileu, iar setul s-a dus în dreptul jucătoarei din Spania. Se înregistrează 40 de grade Celsius la Melbourne. 

6-6, GAME MUGURUZA! Simona a avut două mingi de set, dar Garbine a jucat îngrijit, a lovit foarte puternic și a dus setul în tiebreak. 

6-5, GAME SIMONA HALEP! Muguruza acuză șocul mental, pare bulversată pe teren, iar Simona închide rapid gameul!

5-5, REBREAK LA ZERO SIMONA HALEP! Mai multe greșeli neforțate și mingi trimise aiurea în fileu pentru Muguruza, care resimte tensiunea momentului! Simona revine FABULOS în set! HAI, SIMO!

4-5, GAME SIMONA HALEP! Jucătoarea noastră își adjudecă gameul la zero. Garbine va servi pentru set. 

3-5, GAME MUGURUZA! Un lung de linie perfect închide un game în care Simona a dus jocul în prelungiri, dar nu a reușit să conducă suficient schimburile. Simona nu a pierdut niciun set la această ediție de Australian Open.

3-4, BREAK MUGURUZA! Primul break al meciului! Muguruza urcă din nou des la fileu, Simona cedează. 

3-3, GAME MUGURUZA. Deși Simona început bine gameul, cu câteva schimburi mai lungi câștigate, Garbine menține ritmul și întoarce de la 15-30. 

+14 FOTO

3-2, GAME SIMONA HALEP. Primele probleme pentru Simona pe propriul serviciu. Muguruza are două mingi de break, dar Halep își arată încrederea, face 4 puncte consecutive și își adjudecă gameul! 

2-2, GAME MUGURUZA. Simona testează serviciul jucătoarei din Spania, dar iberica rezistă.

2-1, GAME SIMONA HALEP. Jucătoarea noastră e foarte autoritată pe propriul serviciu. Din redacție, Costin Ștucan, care urmărește meciul ce va fi discutat la GSP Live, de la ora 09:01, e impresionat de serviciul și agilitatea jucătoarei noastre în startul meciului. 

1-1, GAME MUGURUZA. Simona are primele mingi de break! Muguruza urcă des la fileu, încearcă să pună presiune din startul partidei, fiindcă o ajută alonja și stilul agresiv de joc. 

1-0, GAME SIMONA HALEP! Concentrată, Simona începe cu dreptul meciul cu Muguruza. Loc 3 WTA (2 începând de săptămâna viitoare), Simona pare foarte atentă. 

0-0. START în meci! Servește Simona Halep.

UPDATE 07:05 Urmează meciul dintre Simona Halep și Garbine Muguruza. Cele două jucătoare vor intra pe teren în câteva minute. 

UPDATE 07:00 Americanca Sofia Kenin (15 WTA, 21 de ani) o așteaptă pe Simona Halep în finala de la Australian Open, după ce a trecut de favorita publicului și liderul mondial Ashleigh Barty (23 de ani), scor 7-6 (6), 7-5. Kenin a jucat fantastic, sub un soare dogoritor și este, de departe, la cea mai mare performanță într-un Grand Slam! 

UPDATE 06:40. Indicele de confort termic este dat peste cap la Melbourne. Sunt 39 de grade Celsius Rod Laver, iar spectatorii au părăsit locurile de la mijlocul terenului, acolo unde soarele bate direct! Conform regulamentului, organizatorii au suspendat meciurile de pe terenurile adiacente și ar putea trage acoperișul!

Vezi și:

Cea mai bună Halep din istorie: record egalat după 6 ani!

Micile superstiții de zi cu zi » Cum arată micul dejun al Simonei: „De două săptămâni mănânc același lucru”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (193)
1883284875259421
Marius Guta  •  31 Ianuarie 2020, 11:50
Postat de Preoteasa Constantin pe 30 Ianuarie 2020, 22:21

Preoteasa Constantin, înainte a critica pe cineva, oricine, învață să scrii, ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

parpalache
parpalache  •  31 Ianuarie 2020, 09:15

Conteaza forma de moment!Eu unul am zis si am repetat ca "in semifinale,nu se stie,atat Muguruza cat si grasuna Pavliucenkova par de netrecut"!Important e ca Simona e acolo sus!Asta e!Buna-rea,grasa-slaba,frumoasa- urata,talentata-netalentata!Alta nu avem!Si din pacate,se pare ca nici nu vom mai avea!Pentru ca vor deveni canadiene,italiene,spaniole,britanice!Pe unde s-au pripasit parintii lor!Pentru ca asa a fost soarta noastra,a celor care ne numim romani!

parpalache
parpalache  •  31 Ianuarie 2020, 06:14
Postat de parpalache pe 30 Ianuarie 2020, 19:37

Stai linistit ca a fost doar un meci de tenis!Nu unul de box!Vor mai fi meciuri!Jucatoarele au si probleme fiziologice-sunt femei!Simona azi parea stoarsa de puteri!Intervine si consumul psihic!Si chiar si asa,tot a avut mingii de set in fiecare set!Nu a ajutat-o seviciul avand doar 1,68 m,fata de adversara ei care are 1,82m!Dupa mintea ta,tu nici nu ai primio in turneu!In tenis,azi castigi,maine pierzi!Cine se gandea ca Osaka va pierde la Corry Gauff sau Barty la Kenin?

!

Vezi toate comentariile (193)
Comentează