SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

SIMONA HALEP ÎN FINALĂ LA ROLAND GARROS // Fostul antrenor al Simonei Halep, declarații la superlativ: "N-a jucat niciodată cum a făcut-o cu Muguruza. E momentul să câștige un Grand Slam!"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 iunie 2018 12:18

Adrian Marcu, unul dintre foștii antrenori ai Simonei Halep, a vorbit la superlativ despre liderul mondial după victoria categorică reușită în semifinale în fața Garbinei Muguruza, scor 6-1, 6-4. Marcu e convins că Simona va reuși să-și adjudece trofeul de la Paris în finala cu Sloane Stephens. 

  • Simona Halep dispută sâmbătă, de la ora 16:00, marea finală cu Sloane Stephens. Finala va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Pro TV și GSP.ro.

"N-a jucat niciodată precum a făcut-o în meciul cu Muguruza. Cred că e momentul să câștige un turneu de Mare Șlem.  A fost un meci extraordinar, Muguruza juca foarte bine, după cum am văzut în meciul cu Sharapova. Iberica a încercat să-și impună jocul, dar nu a reușit. Halep a împins-o pe Muguruza în spate, ceea ce nu e foarte ușor. Am văzut că Muguruza avea o față în care nu îi venea să creadă ce se întâmplă.

Muguruza s-a gândit că Simona va juca doar la siguranță, dar Simona a jucat foarte agresiv, iar ea nu s-a așteptat la acest lucru. De asta înfrângerea a fost și mai dureroasă pentru Muguruza", a declarat Marcu.

Antrenorul a vorbit și despre finala de sâmbătă cu Sloane Stephens. Acesta a remarcat că atitudinea Simonei Halep e schimbată în mod pozitiv și o vede pe fosta sa elevă pregătită pentru câștigarea primului turneu major al carierei. 

"Nu cred că Stephens poate veni cu vreo mare surpriză în finală. Va fi totuși alt joc. Muguruza joacă puternic, iar Stephens joacă puțin altfel. Are o viteză în lovitură mare, lovește bine, greșește foarte puțin, mai joacă și la fileu, mai pune și scurte. Va fi un meci diferit, unul dificil pentru Simona. Jucând mult mai mult pe zgură în carieră și având celelalte finale în spate este favorită, dar va fi un meci dificil.

S-au schimbat lucruri în atitudinea Simonei. În ultima perioadă a fost mai indulgentă cu ea, nu s-a mai enervat la fel cum o făcea altădată. Nu a fost așa de dură cu ea și a trecut mai ușor peste momentele în care pierdea firul meciurilor. Spre sfârșit, în meciul cu Muguruza, nu și-a pierdut cumpătul, deși scorul era foarte strâns. Contează și meciurile directe, dar mai important e meciul de mâine.

Nivelul ei e mult mai bun ca în ianuarie, la Australian Open, și cred că va reuși să câștige.", a declarat Adrian Marcu, la Pro X.

Adrian Marcu și Simona Halep au colaborat în a doua parte a anului 2013, când jucătoarea noastră a câștigat turneele de la New Haven, Moscova și Sofia. 

Cine se impune în finala de la Roland Garros?

Simona Halep
Sloane Stephens

Vezi și:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
t0ni
t0ni  •  08 Iunie 2018, 19:05
Postat de firstsisif pe 08 Iunie 2018, 14:55

Nu cred ca a servit mai bine decat Muguruza. In setul doi, primul serviciu i-a mers destul de prost. Doar cateva au fost puternice. cele mai multe au fost liftate.

Eu cred ca stiu ce am vazut pe panourile de afisaj din arena si cauta orice clip in care ai sa vezi in permanenta viteza cu care a servit fiecare. Cauta statistica meciului inainte sa ma contrazici, e online. Cel putin in primul set Muguruza cu tot respectul pentru ea ca e o mare tenismena, a parut complet depasita de situatie si a recunoscut-o singura in toate conferintele de presa date dupa meci. Halep a surclasat-o la toate nivelele. Nu o spun ca sunt fanatic Halep, o spun fiindca asta e adevarul si-ti pot proba. ;-)

114653029430026
Ducu Praz  •  08 Iunie 2018, 17:13

De unde certitudinea de 100% cine va castiga??? Nu se stie inaintea meciului.Vom afla dupa ultima lovitura de minge.Putem afirma cu siguranta faptul,ca va castiga una dintre cele doua adversare.Dar cine ?Vom vedea dupa joc ! Graba strica treaba !Am mai avut gura amara si dupa meciuri mult mai usoare si aparent sigure.

firstsisif
firstsisif  •  08 Iunie 2018, 14:55
Postat de t0ni pe 08 Iunie 2018, 14:24

Am fost norocos sa particip la aceast meci in care ambele jucatoare s-au dezlantuit ca niste gladiatoare pe un schimb de mingi impresionant. Fara discutie atat Muguruza cat si Simona sunt varful tenisului feminin actual in ce au aratat in meciul lor. Sunt noaptea si ziua, dupa cum scria un jurnalist din L'Equipe. Simona nu mai e firava, numai e timida, nu mai e naiva! Asta am retinut din acest meci. A paruta ca a intrat in ultimile meciuri ca o amazoana care s-a plictisit sa-i planga altii de mila si sa-i puna la indoiala calitatile de jucatoare. Mertens, Kerber si Muguruza sunt meciuri castigate ca un semnal trimis tuturor pretendentelor si pare sa spuna; -sunt aici, gata cu bocetele si gluma, sunt nr 1 mondial si am sa castig si un GS ca sa terminam cu atata vorba goala. Tocmai replica data de ea unui jurnalist: mai bine vorbim de timp decat de finalele pierdute. Ce am remarcat iar in toate aceste meciuri e faptul ca de cate ori se enerveaza si vrea sa dea cu racheta de pamant, face gestul dar se opreste. Reuseste sa se controleze de multe ori ducand degetul spre tampla ca un avertisment pentru ea: aici se joaca in capul meu. Pana acum a reusit si la mental sa se echilibreze fiindca de servit a servit mai mult decat bine cu o viteza neta peste Muguruza. Nimeni nu-ti garanteaza o finala de GS, dar elementele care ne face sa speram sunt bine aici, in corpul ala de fata adolescenta, dar "Michiduta" in teren, vorba unei corespondente la RG. ;-)

Nu cred ca a servit mai bine decat Muguruza. In setul doi, primul serviciu i-a mers destul de prost. Doar cateva au fost puternice. cele mai multe au fost liftate.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează