SPORTURI  »  TENIS  »  WTA TORONTO

Simona Halep, victorie muncită cu Jil Teichmann la Toronto! Urmează un meci-șoc în sferturi

Simona Halep - Jil Teichmann este meciul zilei la WTA Toronto, acolo unde Serena Williams tocmai a fost eliminată la al doilea meci jucat
Simona Halep - Jil Teichmann este meciul zilei la WTA Toronto, acolo unde Serena Williams tocmai a fost eliminată la al doilea meci jucat

Articol de - Publicat joi, 11 august 2022 21:38 / Actualizat vineri, 12 august 2022 02:25

Simona Halep (30 de ani, 15 WTA) s-a calificat, joi seara, în sferturile de finală ale turneului WTA 1000 de la Toronto, după ce a trecut de elvețianca Jil Teichmann (25 de ani, 21 WTA), scor 6-2, 7-5, după o oră și 31 de minute. 

  • Pentru un loc în semifinale, Simona Halep se va duela cu Coco Gauff (18 ani, 11 WTA).

Fostul lider mondial se simte bine în Canada, la Rogers Cup, lucru demonstrat de-a lungul timpului, fie că această competiție se desfășoară la Toronto sau Montreal. Simona Halep s-a impus pe hard-ul canadian în 2016 și 2018, când a venit rândul orașului Montreal să fie gazda. Sezonul acesta meciurile au loc la Toronto și, deși căldura din această metropolă a supărat-o, condițiile de anul acesta par că îi priesc

Azi, românca a pus pasul ferm în sferturi de fiinală, după ce a făcut o partidă convingătoare în fața elvețiencei Jill Teichmann, cea care o eliminase din întrecere pe Anett Kontaveit, favorita doi, în turul precedent. 

Simona Halep, victorie muncită cu Jil Teichmann și calificare în „sferturi” la Toronto!

Simona a început a bine meciul și s-a dus rapid la 3-0. Adversara a intrat mai bine apoi în partidă, dar Halep a știut să gestioneze momentele mai grele și s-a impus în primul set cu 6-2.

Partea a doua a fost mult mai echilibrată, Simona a trebuit să lupte cu adversara, dar și cu vântul care a pus multe probleme. „A fost dificil cu vântul, nu am simțit nimic din joc din cauza lui, dar mă bucur că am rămas acolo și am câștigat”, a spus românca.

Pentru un loc în semifinale, Simona Halep se va duela cu Coco Gauff. „O știu, am avut câteva meciuri împeună, luptă pentru fiecare minge. Va fi dificil, dar sunt aici să lupt pentru fiecare meci pe care-l joc”, a spus românca la interviul de pe teren. Va fi al șaselea sfert de finală pe care ea îl va juca la turneul canadian, râmâne de văzut cum se va descurca.

13-18a fost raportul dintre loviturile direct câștigătoare și greșelile neforțate pentru Simona Halep

Simona Halep - Jil Teichmann 6-2, 7-5

Desfășurarea liveTEXT a partidei:

  • 7-5, Game, Set, Meci Halep. Simona încheie un set în care a fost imbatabilă pe propriul serviciu și se califică în „sferturi” la Toronto, unde o așteaptă americanca Coco Gauff. 
  • 6-5, Break Halep. Ce descătușare! La capătul unui game extrem de disputat, Simona izbutește să facă break-ul și va servi imediat pentru calificarea în „sferturi” la Toronto. 
  • 5-5, Game Halep. Simona servește pentru a rămâne în set, dar o face excelent, impunându-se la 0. Setul intră în prelungiri. 
  • 4-5, Game Teichmann. Jucătoarea noastră încearcă să crească presiunea la retur, ajunge la 30-30, dar Teichmann gestionează excelent și își adjudecă game-ul. 
  • 4-4, Game Halep. E rândul Simonei să reușească un game impecabil în spatele serviciului. Reprezentanta României egalează la patru și e la două game-uri de victorie. 
  • 3-4, Game Teichmann. Jucătoarea din Elveția continuă să fie o „nucă tare” pe propriul serviciu. Se impune la 15 și e din nou la conducere.
  • 3-3, Game Halep. Se merge cu serviciul în aceste momente, Simona îi răspunde elvețiencei printr-un alt game câștigat cu ușurință. 
  • 2-3, Game Teichmann. Elvețianca răspunde tot printr-un game „fulger” și revine în avantaj. 
  • 2-2, Game Halep. Eleva lui Patrick Mouratoglou reușește un game solid pe propriul serviciu și restabilește rapid egalitatea. 
  • 1-2, Game Teichmann. Jucătoarea noastră irosește o minge de break, iar elvețianca trece în avantaj. Nivelul e mult mai bun în setul secund, dovadă și echilibrul care a persistat în primele trei game-uri ale acestei manșe. 
  • 1-1, Game Halep. E rândul Simonei să întâmpine un game dificil pe propriul serviciu, dar Halep găsește cel mai bun tenis al său în momentele în care avea mai mare nevoie. Jucătoarea noastră egalează la unu.
  • 0-1, Game Teichmann. Elvețianca reușește în cele din urmă să-și facă serviciul, la capătul unui game intens, în care Simona a avut șansele ei de a reuși break-ul. 
  • A început setul secund.  Jil Teichmann se află la serviciu. 
  • 6-2, Game, Set Halep. Jucătoarea noastră salvează cu ajutorul serviciului o minge de break a elvețiencei, reușește trei puncte la rând și își adjudecă prima manșă după 29 de minute.
  • 5-2, Break Halep. Simona își ridică din nou nivelul jocului, iar consecințele se văd pe tabelă. Românca reușește break-ul la zero și va servi imediat pentru a închide prima manșă.
  • 4-2, Game Halep: Simona nu mai stă la discuții în acest game, pe care îl câștigă într-o manieră confortabilă, la 15.
  • 3-2, Game Teichamnn: Elvețianca își ia viteză după game-ul anterior, își face pentru prima oară serviciul și se apropie la un singur game de Simona.
  • 3-1, Break Teichmann: După un început remarcabil, Simona scade puțin turația la serviciu și e pedepsită de Teichmann, care își recuperează un break.
  • 3-0, Break Halep. Teichamnn își pierde serviciul pentru a doua oară la rând în acest start de meci. Jucătoarea din Elveția e dominată la toate capitolele de Simona, care pare într-o dispoziție excelentă de joc.
  • 2-0, Game Halep: Simona traversează cu brio și primul game jucat cu serviciul. Halep se impune la 0 și conduce cu 2-0.
  • 1-0, Break Halep. Start ideal de meci pentru fostul lider mondial. Simona a revenit de la 0-30, a pus multă presiune la retur și a încheiat game-ul printr-un punct spectaculos câștigat la fileu.
  • Începe partida, cu Jil Teichmann la serviciu. 
  • Cele două jucătoare se află la încălzire, iar partida va începe în scurt timp.
  • Este primul meci din carieră între Simona Halep și Jil Teichmann.

Citește și alte știri din tenis: 

FOTO Naomi Osaka, mesaj controversat adresat părinților: „Mă simt ca și cum aș fi nevoită să muncesc pentru supraviețuirea tuturor”

Detaliul evidențiat de Halep după debutul victorios de la Toronto: „Nu e vorba de rezultat!” + mesaj pentru Mouratoglou

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
zorrozabal
zorrozabal  •  12 August 2022, 12:16
Postat de 267890 pe 12 August 2022, 09:37

Meciul Halep-Jil se poate rezuma așa: "Absurdul din nou a învins" - Cargo, Povestiri din dară.

Unii se dau fudui de Simona și țin cu tot felul de„jill”-e,pe care Simona-(așa cum e ea)-le bate in doua seturi!Dar nu-și pun intrebarea ce se va intâmpla daca Simona se retrage?!In deșertul ramas?!Va mai fi vreun articol-macar și pe GSP-unde sa poate ei sa faca pe elitiștii?!

267890
267890  •  12 August 2022, 09:37

Meciul Halep-Jil se poate rezuma așa: "Absurdul din nou a învins" - Cargo, Povestiri din dară.

267890
267890  •  12 August 2022, 09:34
Postat de propaganda pe 12 August 2022, 02:02

Felicitari, se vede ca Simona HALEP e numai una! Apropo, asta era de prima pagina, fotbalul nostru pur si simplu nu e de top...

Culmea era să avem două!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează