SPORTURI  »  TENIS  »  WTA DOHA

SIMONA HALEP - JULIA GOERGES // VIDEO + FOTO Halep e în semifinale la Doha! Nervi de oțel în tie-break-ul setului secund » Când o înfruntă pe Svitolina

foto: reuters +14   FOTO
foto: reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 14 februarie 2019 20:50

Simona Halep, locul 3 WTA, a trecut de nemțoaica Julia Goerges, locul 16 WTA, scor 7-6(1), 7-6(6) și va juca în semifinalele turneului WTA de la Doha. 

  • Halep va juca în semifinalele competiției cu ucraineanca Elina Svitolina (7 WTA), vineri, de la ora 15:30.
  • Partida e liveTEXT cu video și foto pe GSP.ro și în direct pe TV Digi Sport.

Simona nu i-a oferit nicio șansă lui Goerges în debutul înfruntării. Românca s-a distanțat rapid la 4-0, după doar 13 minute, ajutată de un serviciu la parametri înalți. 

Goerges, jucătoarea cu cei mai mulți ași serviți în ultimele două sezoane, nu și-a găsit cadența, fiind obligată să joace în 63 % din timp cu mingea a doua.

Încercarea de revenire a nemțoaicei, la 2-4, a fost oprită cu un break la zero, în care lovitura decisivă va candida cu siguranță la cea mai frumoasă a zilei.

Halep a deschis terenul cu o lovitură puternică de forehand, apoi a închis punctul cu ceea ce numește arma ei favorită, backhand-ul în lung de linie din deplasare. 

Semne de nervozitate

A urmat o cădere inexplicabilă, cu 4 game-uri consecutive ale nemțoaicei, trecută în avantaj, 6-5. Simona a avut nervii tari, a împins setul într-un tie-break controlat autoritar. Goerges a comis nu mai puțin de 4 erori neforțate, pe fondul loviturilor de o siguranță exasperantă a fostului lider WTA.

Altă Goerges în setul secund

Gorges a schimbat strategia în debutul setului secund. Nemțoaica a devenit mai agresivă și a izbutit să reducă numărul erorilor neforțate. Un break venit devreme, la 3-1, a fost apărat până în momentul decisiv, cel al servei pentru set.

Simona a jucat excelent din acea clipă. A făcut un rebreak la zero, fundamentat pe lovituri riscante. Două forehanduri au prins la limită linia de fund. Fostul lider mondial a fost inspirat și în consultarea hakw-eye-ului, de două ori în finalul setului.

Serviciul lui Goerges a dus setul către tie-break. Halep a câștigat toate raliurile lungi din game-ul 12, la 6-5 pentru ea, dar Julia a revenit de fiecare dată datorită unor servicii colosale la teu. 

Simona a salvat două mingi de set ale adversarei, la scorul de 4-6, și a încheiat partida după 2 ore și 3 minute de joc, scor 7-6, 7-6.

Simona Halep - Julia Goerges 7-6(1), 7-6(6)

Desfășurarea partidei liveTEXT

6-7, Set și meci Simona Halep! 

6-6, Game Goerges: Simona câștigă toate raliurile lungi, dar Julia se scoate cu 3 servicii magistrale la teu. Și setul secund se decide la tie-break.
6-5, Game Halep:
Simona e la un singur game de calificarea în semifinale. 
5-5, Break Halep:
Cel mai bun game de retur al Simonei Halep! Românca lovește la limită, riscă fiecare execuție și face un break alb. 
4-5, Game Halep:
Simona rezistă în set. Românca cere inspirat un hawk-eye, după o intervenție târzie a arbitrului de scaun. Forehand-ul în cross prinde linia. 
3-5, Game Goerges:
Precizia din jocul nemțoaicei o încurcă pe Halep. Românca are prima ieșire nervoasă din meci, lovind cu racheta de podea la scorul de 15-40. A urmat un forehand direct câștigător din serviciu, insuficient însă pentru a egala pe tabelă. 
3-4, Game Halep:
Simona variază primul serviciu, optează pentru unul mai tehnic și o pune în dificultate pe Goerges. Game-ul e adjudecat pe fondul acestei inovații tactice.

2-4, Game Goerges: Cel mai lung și mai încărcat game al înfruntării. Simona a beneficiat de două șanse de rebreak, ambele ratate. Goerges e mult mai sigură din spatele terenului, reducând numărul erorilor.
2-3, Game Halep:
Simona câștigă la zero un game în care servește și un as. 
1-3, Game Goerges:
Serviciul s-a ridicat odată cu jocul. Nemțoaica a câștigat 6 din cele 7 puncte jucate cu primul serviciu în acest set.
1-2, Break Goerges:
Simona pare încurcată de agresivitatea Juliei din acest debut de set secund. Halep reușește un punct frumos, la 15-40, cu un voleu drive în lung de linie. 
1-1, Game Goerges:
Nemțoaica pare să fi schimbat strategia. Goerges este mai agresivă, urcă des la fileu și încearcă să varieze jocul.
1-0, Game Halep:
Simona salvează o minge de break și închide game-ul după 8 minute.

A început setul secund! 

7-6, Tie-break adjudecat de Simona Halep: Halep a fost mult mai sigură, nu a comis nicio eroare neforțată în tie-break, față de cele 4 ale nemțoaicei, și a închis setul în 55 de minute. 

6-6, Game Halep: Simona împinge partida în tie-break.
5-6, Game Goerges:
Seria bună a nemțoaicei continuă, ajungând la 4 game-uri consecutive. 

5-5, Break Goerges: Setul intră în prelungiri după o dublă greșeală a Simonei Halep. Românca se lovește de o defensivă exactă a Juliei. 
5-4, Game Goerges:
Simona mai ratează o minge de set, de data asta pe serviciul advers. Nemțoaica a întreupt ritmul româncei schimbându-și racheta, chiar înaintea serviciului decisiv. 
5-3, Break Goerges:
Halep a beneficiat de două mingi de set, anulate de Goerges pe serviciul secund al româncei. Nemțoaica izbutește un punct spectaculos din preajma fileului. 

5-2, Break Halep: Simona reușește un break la zero. Ultima lovitură a fost una magistrală, un backhand în lung de linie din deplasare. 
4-2, Break Goerges:
Halep cedează neașteptat, după ce a condus cu 40-0. Goerges nu a făcut nimic special, așteptând erorile neforțate ale româncei. 
4-1, Game Goerges:
Julia găsește cadența la serviciu și trimite primii 2 așii ai săi în meciul de astăzi. Halep încearcă un backhand decisiv la 15-40, dar iese de puțin afară.

2019 02 14t165243z 2040776843 rc174adc12b0 rtrmadp 3 tennis doha +15 FOTO

4-0, Game Halep: Românca se distanțează la 4-0 în doar 13 minute. Goerges nu găsește soluții nici după discuția avută cu antrenorul.
3-0, Break Halep:
Simona lovește la limită, caută liniile în fiecare raliu. Câștigă un punct după un forehand în cross care atinge milimetric marginea, iar cel decisiv cu o lovitură splendidă în lung de linie.

2-0, Game Halep: Serviciul funcționează perfect în debut. Un as și două retururi direct în afara terenului ale nemțoaicei aduc un game ușor.
1-0, Break Halep:
Simona returnează excelent în fața uneia dintre jucătoarele cu cel mai bun serviciu din circuit, liderul la numărul de ași din sezonul precedent. 

Jucătoarele au terminat încălzirea. Goerges servește prima!

S-a terminat partida dintre Kerber și Strycova. Halep și Goerges se pregătesc să iasă pe arena centrală de la Doha. 

Meciul Simonei Halep va fi al treilea al zilei, pe terenul central.

Partida va începe după duleurile Elina Svitolina - Karolina Muchova, terminat 6-4, 6-2, și Barbora Strycova - Angelique Kerber, scor 6-1, 2-6, 6-7.

Halep și Goerges s-au mai întâlnit până acum de trei ori, iar Simona a câștigat două partide.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (20)
347655969058390
Ion Popescu  •  15 Februarie 2019, 07:52
Postat de merace pe 14 Februarie 2019, 22:09

Haterii nu sunt reali. Sunt conturi create doar ca sa produca impresie, reactii si clicuri... Poate cel mai intelept e sa ii ignoram cu totul. Daca reapar, sa nu le mai raspundem deloc.

Asa este. Haterii exista doar findca sunt bagati in seama. Dca sunt uitati ei mor.

488248524671050
Vladimir Cinezan  •  15 Februarie 2019, 05:26

Încetaţi cu "fostul lider WTA", doar nu vreţi să le numiţi aşa pe toate cele care au fost pe primul loc ! Reminiscenţale de linguşire nu fac bine, numiţi-o simplu pe nume sau "românca", se ştie cine este Halep, nu mai este nevoie s-o "periaţi" !

fuller
fuller  •  15 Februarie 2019, 00:53

Bravo Simona. Construieste in continuare cu incredere si cu un joc agresiv.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează