SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

SIMONA HALEP - KAIA KANEPI // 3 concluzii tranșante după eliminarea Simonei Halep de la US Open » Credit total lui Kanepi: "A făcut-o pe Halep să alerge"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 27 august 2018 20:56

Simona Halep (1 WTA, 26 de ani) a părăsit turneul de Mare Șlem de la US Open încă din primul tur. Liderul mondial a fost neputincios în fața jocului extrem de agresiv al estonei Kaia Kanepi(44 WTA, 33 de ani), care s-a impus cu 6-2, 6-4, după doar o oră și 17 minute de joc. 

Courtney Nguyen, specialista WTA, a trasat 3 concluzii pe site-ul oficial al circuitului feminin după eliminarea liderului mondial de la US Open.

1. Credit pentru Kanepi

Specialista WTA îi dă credit total lui Kanepi pentru victoria de azi. În ciuda sezoanelor modeste anterioare, cauzate de numeroase accidentări, estona s-a dovedit întotdeauna o jucătoare periculoasă, ajungând în 6 sferturi în turneele de Mare Șlem.

"Când jocul îi merge, Kanepi e unplayable. Pentru un set și jumătate, exact asta a fost. Estona a venit cu un plan perfect: să țină raliurile scurte, să lovească solid pe retur și să ia mingile foarte repede pentru a o face pe Halep să alerge. Ușor de spus contra uneia dintre cele mai bune jucătoare defensive din circuit, dar Kanepi a făcut ca asta să pară atât de simplu.

Kanepi a reușit să țină raliurile extrem de scurte, media fiind de mai puțin de 5 lovituri. A reușit astfel să aplice multă adâncime loviturilor sale grele", spune Courtney Nguyen în analiza sa.

26 de lovituri direct câștigătoare
a reușit Kanepi în meciul cu Halep. Estona a avut 28 de erori neforțate. 

9 lovituri direct câștigătoare
a izbutit Halep, care a avut 9 erori neforțate

2. Halep și marele regret al șanselor ratate

Specialista WTA amintește de eliminarea prematură a Simonei de la Wimbledon, unde a pierdut în turul III de Su-Wei Hsieh. Acolo, liderul mondial a pierdut după ce a ratat inclusiv o minge de meci.

În meciul cu Kanepi, Halep a fost din nou aproape să înfăptuiască una dintre revenirile sale caracteristice. De la 0-3, cu două break-uri făcute de estonă, Simona a revenit și a egalat la 4. A avut o șansă uriașă să treacă în avantaj, conducând cu 40-15 pe propriul serviciu. Nu a fructificat însă avantajul avut, iar Kanepi a revenit și a făcut break-ul ce s-a dovedit decisiv.

Courtney Nguyen crede că Simona ar fi pornit favorită în setul trei, profitând de momentul bun și de căderea lui Kanepi de la jumătatea manșei secunde. 

3. Eliminarea Simonei deschide enorm partea superioară de tablou

Simona era considerată de foarte mulți specialiști printre favoritele de a ajunge în finală, în ciuda unui tablou destul de aglomerat. Chiar și fără Halep prin preajmă, partea superioară a tabloului rămâne foarte atractivă, grație numelor extrem de importante care se află aici, Serena și Venus Williams, Karolina Pliskova, Garbine Muguruza, Elina Svitolina și campioana en-titre Sloane Stpehens.

Vezi și: 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
2264101893823582
Kiss Péter  •  28 August 2018, 12:54

Halep a jucat la valoarea ei maxima.Atata stie.Punctele acumulate s-au realizat cu un imens noroc !! Cea mai slaba nr. 1 WTA din istoria tenisului feminin.In schimb,se pricepe la urlat,la strans pumni si la distrugerea obiectului muncii.

138672209828437
Gelu Oanca  •  28 August 2018, 10:46

Simona, cred ca este singura jucatoare care nu cauta marginile terenului, joaca numai pe adversara.

zorrozabal
zorrozabal  •  28 August 2018, 09:41

Aproape la toate turneele Simona s-a chinuit in primele 2-3 tururi!Si aseara ar fi trecut mai departe-revenise la 4-4 plus serviciul- de la 3-0 plus serviciul pentru Kanepi!Autsidera "se taiase"si le dadea numai in fileu-si se parea ca vom asista iar la unul din acele meciuri in care campioana castiga chiar daca joaca prost!Dar s-a intamplat ceva inexplicabil cu Simona!La 40-15 pentru ea,a trimis in terenul estonei o minge usoara -ca la antrenament-cineva din staff-ul ei probabil ca i-a reprosat, iar Simona a inceput sa gesticuleze nervos si sa vocifereze- in loc sa se concentreze la joc- si a... piedut!Ce s-a intamplat cu Simona?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează