SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

SIMONA HALEP - KAROLINA PLISKOVA // Cristian Tudor Popescu explică înfrângerea Simonei Halep: „Asta a fost povestea” + momentul care a decis meciul: „Pliskova și-a dat seama”

Simona Halep // FOTO: Reuters
Simona Halep // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 martie 2019 10:32

Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) a fost eliminată de cehoaica Karolina Pliskova (27 de ani, 7 WTA), scor 5-7, 1-6, în semifinalele turneului de la Miami.

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre duelul dintre cele două și a explicat ce nu a funcționat în jocul Simonei Halep și cum a reușit Karolina Pliskova să se impună.

„Nu cred că întreruperile cauzate de ploaie au influențat în vreun fel acest rezultat. În primul rând, serviciul Simonei nu a funcționat. În primul set, Simona a făcut break de două ori, a condus cu 3-2 cu break, dar nu a reușit să-și țină break-ul. A fost egalată, a condus după aceea din nou cu 4-3 cu break, a făcut 5-3, dar iarăși n-a reușit să-și țină break-ul și a fost egalată. Deci, problema a fost serviciul Simonei. La 6-5, Simona iar nu a reușit să-și facă serviciul.

Daniel Dobre, care a fost chemat la bancă i-a spus un lucru esențial «Serviciul e problema, nu ai energie în serviciu. Împinge mai mult în picioare!». N-a reușit Simona să execute un serviciu sigur și de-aici a pierdut.

Pliskova și-a dat seama la 5-3 că va pierde, așa cum a pierdut de-atâtea ori în fața Simonei. Și-a dat seama că a intrat în jocul ei, că nu a riscat suficient și atunci și-a asumat lovituri decisive și i-au intrat nu mai puțin de 4 astfel de lovituri. E o regulă nescrisă în tenis, dacă reușești să faci trei puncte legate pe mâna ta, nu pe greșeala adversarei, atunci îți recapeți încrederea. Asta s-a întâmplat și din acel moment, Pliskova a fost foarte încrezătoare în jocul ei, în vreme ce Simona era destabilizată de ineficiența la serviciu. Asta a fost povestea”, a declarat Cristian Tudor Popescu la TV Digi 24.

Citește și:  

Controversa creată de un jurnalist de la New York Times după meciul Simonei Halep: „E aproape de o înfrângere sigură. Ar trebui să ia în calcul să renunțe?”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
speedyhalepinia
speedyhalepinia  •  30 Martie 2019, 12:57

Haleapa ar trebui să se retragă din tenis. E tot mai penibilă. E pe tobogan, nu va mai fi nr 1 mondial.

391033011712642
Viorel Marian  •  29 Martie 2019, 20:42

Cel mai mare pacat al unui om este cand nu isi da seama cat de penibil este. As vorbi si eu despre lansarile NASA si a-si spune ca sunt gresite, dar imi dau seama ca ma fac de ras.

10154976492293690
Szasz Andrei  •  29 Martie 2019, 19:17

Nu-i nimic, vor mai fi ocazii ca Simona sa treaca pe primul loc si mai are multe turnee de castigat. Acum ploaia i-a zadarnicit concentrarea, a mai patit asta chiar la R.G. cu Stosur. Mai importanta a fost victoria in Fed Cup cu Pliskova si asteptam semifinala cu Franta ! Hai Simona, Irina, Monica si Raluca, bateti-le si pe frantuzoaice la ele acasa !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează