SPORTURI  »  TENIS  »  WTA CINCINNATI

SIMONA HALEP - KIKI BERTENS // 2 schimbări fundamentale remarcate de CTP în jocul Simonei Halep + cum prefațează finala de la Cincinnati: "E cea mai periculoasă adversară"

FOTO: Facebook Cristian Tudor Popescu
FOTO: Facebook Cristian Tudor Popescu

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 august 2018 17:10

Înaintea finalei de la Cincinnati dintre Simona Halep (1 WTA) și Kiki Bertens (17 WTA), jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre principalele îmbunătățiri pe care le-a remarcat în ultimele luni la Simona Halep.

"Jocul Simonei nu s-a schimbat în ultima vreme în parametri tehnici, cu toate că avem și acolo modificări substanțiale. Serviciul este de mare campioană, are un procentaj ridicat, de aproape 80%, și un al doilea serviciu sigur, adânc și cu efect, care nu mai poate fi atacat de adversară așa cum se întâmpla pe vremuri.

Dar modificarea fundamentală ține de interiorul ei. Simona nu numai că este cu adevărat numărul 1 mondial, ci și simte acest lucru în mintea și în sufletul ei. Acest sentiment al valorii reale pe care îl are acum Simona se transmite adversarelor. Ele pierd niște puncte numai din pricina sau datorită, depinde cum privești lucrurile, valorii Simonei, faptului că ea este cu adevărat numărul 1 mondial, și atunci jucătoarea adversă are o doză de stres de la bun început în fața Simonei Halep.

Un alt element esențial, câștigând zile în șir și uneori două meciuri în fiecare zi, este faptul că avem în față un dublu mixt: Halep-Cahill. În turneele de Premier 5, cum e Cincinnati, Simona are un avantaj mare: că poate veni la bancă Darren Cahill și poate să contribuie alături de ea la evoluția scorului. Așa s-a întâmplat cu Lesia Tsurenko, aflată într-o formă deosebită. Ea a condus cu 4-1 în primul set. A venit Cahill, nu știm ce i-a spus, dar putem deduce în analiza meciului în continuare. Simona a schimbat jocul pe dreapta adversarei, a evitat acest lung de linie cu care Tsurenko a chinuit-o pe Muguruza. Așa a câștigat Simona majoritatea punctelor, cu o idee tactică foarte bună, discutată cu Darren Cahill", a spus Cristian Tudor Popescu

"Cea mai dificilă adversară de la Cincinnati"

Jurnalistul a prefațat și finala din această seară cu Kiki Bertens, pe care o consideră cea mai primejdioasă adversară a Simonei din întreg turneul. 

"Cu Bertens e altceva. E o jucătoare mai elaborată, știe să atace și să se apere. Cumva e mai asemănătoare cu Simona. Va fi o confruntare lungă, echilibrată și frumoasă. Cred că vom vedea mingi cu totul deosebite", a declarat Cristian Tudor Popescu, la Digi 24.

Vezi și: Simona Halep, la un pas de două performanțe impresionante! Poate deveni prima care face asta

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
robby73
robby73  •  20 August 2018, 10:05

Bertens a jucat 12 mecuiuri in 9 zile ;-) !

marius.bxl
marius.bxl  •  19 August 2018, 22:01

Ce tot al băgați în seamă pe taranoiul asta de pseudojurnalist atotstiutor

iulihenry14
iulihenry14  •  19 August 2018, 20:34

E periculoasa rau Bertens. Are rezultate mari in cariera pe hard. Saptamana trecut a fost asa de periculoasa ca a dat Barty cu ea de ciment (6-3/6-1). Ce nu intelege nea CTP e ca la tenis mai trebuie sa stii si cu picioarele...sa nu iti ia 10 min sa te deplasezi stanga-dreapta....iar Bertens e la fel de atletica precum Serena. Singurul mod prin care Simona poate sa piarda e datorita oboselii acumulate...pentru ca a jucat 9 meciuri in 9 zile...destul de mult pentru oricine.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează